Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Procesul lui Netanyahu | Jerusalem Dateline 330

Într-un proces care ar putea dura ani de zile, Beniamin Netanyahu a avut prima înfățișare la tribunal, fiind acuzat de corupție. Este pentru prima dată în istoria Israelului când un premier a fost pus sub acuzare în timpul mandatului.

Premierul Netanyahu a stat înaintea unei comisii formate din trei judecători, care îi vor determina soarta juridică. Înainte de înfățișarea la tribunal, înconjurat de susținători, Netanyahu a acuzat poliția, procurorii și presa că au încercat să îl înlăture: „Cetățeni ai Israelului, azi la judecată este dorința unora de a elimina voința poporului, într-o încercare de a mă răsturna pe mine și tabăra de dreapta.

De peste un deceniu, aripa stângă nu a reușit să facă asta la urne, așa că, în ultimii ani, au venit cu o nouă strategie. Sursele poliției și biroul procurorului general s-au unit cu publicațiile afiliate de stânga, cărora eu le spun "grupul oricine dar nu Bibi", ca să croiască cazuri neîntemeiate.”

El mai spunea în cadrul unui interviu televizat că nu va accepta nicio înțelegere și vrea transparență totală. Procesul a început la Curtea din Ierusalim. Deși soarta sa juridică se decide aici, viitorul său politic îl va decide opinia publică. Atât susținătorii cât și defăimătorii săi au ieșit în stradă. „Sperăm că justiția va face dreptate. Vor vedea că poporul nostru va ține capul sus și va spune: "Nu vei fi singur niciodată, Netanyahu."

În Knesset, unii spun că e vremea ca Netanyahu să plece. „Cred că poporul israelian va înțelege că e timpul să mergem mai departe, e timpul să-i spunem lui Netanyahu: "Mulțumim, dar e destul."

Netanyahu este acuzat de fraudă, abuz de încredere și mită în trei dosare separate, numite dosarul 1000, 2000 și 4000. Dosarul 1000 se axează pe cadourile primite de la prietenii săi bogați în scopul obținerii de favoruri politice. Dosarul 2 000 este despre un presupus acord cu un publicist israelian așa încât să publice mereu ceva pozitiv despre Netanyahu. În dosarul 4 000 este acuzat că o companie de telecomunicații din Israel l-ar fi asigurat pe Netanyahu că-i vor face reclamă în schimbul unor reglementări guvernamentale favorabile. Procesul a început la doar câteva ore după prima ședință a noului guvern.

Următoarea înfățișare ar putea fi peste câteva luni, iar unii analiști juridici speculează că procesul ar putea dura până la trei ani. Până atunci, Netanyahu va putea liniștit să rămână în guvern.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 330, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Mai multe despre Israel: https://alfaomega.tv/…/alfaome…/intelegereavremurilor/israel

Etichete: israel, netanyahu

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.