Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Anexarea Cisiordaniei ar imbunatati reputatia Israelului | Jerusalem Dateline 330

Într-o altă împrejurare istorică, Președintele Trump a luat măsuri fără precedent pentru a susține Israelul, între care a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului și a mutat ambasada SUA aici.

Acum, administrația întreprinde o nouă acțiune controversată lucrând împreună cu Israelul pentru anexarea comunităților evreiești din Iudeea și Samaria. După cum relatează Julie Stahl, asta vine contrar opoziției imense din Orientul Mijlociu și nu numai. Premierul Netanyahu a prezentat recent motivele sale pentru a aduce anexarea în votul parlamentului israelian în iulie: „Acum trei luni, prin planul de pace al președintelui Trump, au fost recunoscute drepturile Israelului în Iudeea și Samaria. Președintele Trump a mai promis să recunoască suveranitatea Israelului în comunitățile evreiești de acolo și din Valea Iordanului. Am încredere că în câteva luni, acea promisiune va fi respectată și că vom putea sărbători un alt moment istoric din istoria sionismului.”

Netanyahu și alți israelieni văd această zonă ca fiind ținutul biblic unde patriarhii Avraam, Isaac și Iaacov s-au așezat prima dată. Mai mult, aici ar fi și patria ancestrală a poporului evreu care s-a reîntors aici după aproape 2 000 de ani. Totuși, multe guverne și organizații internaționale se opun anexărilor din Cisiordania, ca parte a unui viitor stat palestinian: „După cum știți, aceasta este contrar dreptului internațional, violează acordurile existente și nu se aliniază rezoluțiilor Consiliului Internațional de Securitate al ONU și ale Consiliului UE.” Președintele AP, Mahmud Abbas plănuiește să arunce toate acordurile cu Israelul și cu SUA, inclusiv acordul de securitate pentru a protesta contra anexării.

Țara vecină, Iordania, a emis o amenințare voalată: „Cuvintele maiestății sale, regele Iordaniei, sunt foarte clare, nu vom accepta anexarea ținuturilor palestiniene, și din această cauză, sunt șanse să regândim relația cu Israelul în toate dimensiunile sale.” Analistul din Orientul Mijlociu, Caroline Glick, spune însă că anexarea ar îmbunătăți reputația Israelului: „Este evident că poziția strategică a Israelului în regiune, în Iudeea și Samaria și în Orientul Mijlociu va fi mult mai bună după ce vom face aceasta. Dacă nu, nu doar că vom vătăma relațiile noastre cu administrația Trump, dar vom submina și credibilitatea noastră ca actori strategici în regiune.”

Administrația Trump lucrează împreună cu Netanyahu la o hartă pentru a determina cum va arăta anexarea în teren. Momentul din iulie este unul important fiindcă atât administrația Trump cât și Netanyahu vor ca toate acestea să se întâmple cu mult înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 330, în iunie 2020.

Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Mai multe despre Israel: https://alfaomega.tv/…/alfaome…/intelegereavremurilor/israel

Etichete: israel, Cisordania

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.