Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Libertatea presei si problema anexarii | Jerusalem Dateline 330

În continuare, urmărim o analiză a procesului lui Netanyahu și a anexării comunităților evreiești din Iudeea și Samaria. Procesul lui Netanyahu și anexarea sunt două subiecte istorice în desfășurare aici în Israel.

Pentru o analiză mai detaliată, am discutat cu un expert în Orientul Mijlociu, Caroline Glick. Glick este editor senior al publicației "Israel Hayom" și autorul cărții "Israeli Solution", un plan de pace cu un singur stat, pentru Orientul Mijlociu.

Chris Mitchell: Caroline, mulțumim că ai acceptat invitația la "Știrile CBN". Numeai procesul lui Beniamin Netanyahu un proces de fațadă. Care este motivul, și ce anume crezi că e în joc, nu doar pentru Netanyahu, dar și pentru Israel?

Caroline Glick: Motivul pentru care l-am numit proces de fațadă este fiindcă Netanyahu este pus sub acuzare și urmează să fie judecat de acuzații care nu există în codul penal sau în cartea dreptului israelian. Procurorul general a inventat conceptul de mită, anume când un politician acceptă mită prin faptul că este pus într-o lumină favorabilă de către un trust media, în schimbul unor favoruri pentru deținătorii trustului. Acest cap de acuzare nu există în nicio carte de drept din lume, nici în Israel, nici în SUA, în nicio democrație, fiindcă prin aceasta ar criminaliza politica. La fel este valabil și în cazul celor două acuzații determinate arbitrar de către o procuratură de stat necontrolată de nimeni, care s-a dat peste cap să îl incrimineze pe Netanyahu pentru acțiuni care nu sunt penale potrivit legilor noastre. De aceea este un proces-mascaradă.

Chris Mitchell: De ce crezi că e atât de periculos să fie incriminat de acest lucru, că e pus într-o lumină bună de către un trust media?

Caroline Glick: E ca și cum ai spune că profesia de jurnalist e o încălcare de lege, anume că orice jurnalist care pune un politician într-o lumină favorabilă s-ar putea trezi că e investigat pentru dare de mită unui politician cu care se înțelege bine. Astfel s-ar distruge întregul concept al libertății presei din Israel și s-ar incrimina politica. Nu este vorba de o pantă alunecoasă aici, ci de faptul că procuratura de stat din Israel a sărit în gol, numai ca să-l incrimineze pe primul ministru și să scape de el în moduri anti-democratice. El a fost pus sub acuzare și apoi a obținut cea mai mare victorie ca număr de voturi din întreaga sa carieră politică. Stă de mărturie faptul că publicul nu socotește acuzațiile ca fiind ceva real și nu e interesat ca el să plece.

Chris Mitchell: Dacă procesul va dura câțiva ani, cum spun unii, ce impact ar putea avea asupra lui Netanyahu și ce va putea realiza?

Caroline Glick: Evident că va fi un element de distragere, nu doar pentru el, ci pentru toată lumea. În acest moment este în punctul de a implementa cea mai importantă schimbare în Israel din 1967 încoace, anume să anexeze părți din Iudeea și Samaria, patria noastră ancestrală. Faptul că aceasta are loc în timp ce este judecat pentru acuzații imaginare este o problemă foarte mare și va continua atâta vreme cât va ține această șaradă juridică.

Chris Mitchell: Spuneați mai devreme că unul din cele mai importante lucruri despre anexare a fost că partidele Albastru&Alb și Likud au putut vota anexarea. Ce credeți despre acest plan?

Caroline Glick: Cred că va avea succes, și trebuie să meargă înainte. Netanyahu a implementat aspectele legate de suveranitate din planul de pace al lui Trump, iar una din condiții a fost construirea coaliției dintre partidele Likud și Albastru&Alb. Așadar, ei sunt obligați să permită trecerea la următorul pas începând cu 1 iulie. Cred că se va întâmpla, doar acesta e obiectivul principal al acestui al cincilea mandat, cel puțin în ce îl privește pe Netanyahu, și el are întreaga susținere a administrației Trump în acest sens. Așadar, cred că va avea loc.

Chris Mitchell: Vorbeați de bine planul de pace al lui Trump, dar sunt lideri în Iudeea și Samaria care s-au opus. Ați putea să ne spuneți care sunt îngrijorările lor?

Caroline Glick: Cred că problemele sunt legate de felul cum va arăta harta. Cred că e important ca liderii noștri să discute cu administrația Trump și să vadă cum pot îmbunătăți harta conceptuală care a fost prezentată americanilor în ianuarie. Nu văd niciun motiv pentru care să nu procedeze astfel, doar vorbim despre 1.5% din teritoriul Iudeii și Samariei. Nu sunt schimbări dramatice. Sunt de părere că e important, dar cred că nu trebuie să căutăm soluția perfectă în detrimentul celei suficient de bune. Împăratul Iordaniei spunea indirect că ar putea abroga tratatul de pace, iar președintele palestinian Mahmud Abbas spunea că va rupe acordurile cu SUA și Israel, posibil și măsurile de securitate. UE este evident împotrivă.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 330, în iunie 2020.

Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel Mai multe despre Israel: https://alfaomega.tv/…/alfaome…/intelegereavremurilor/israel

Etichete: israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.