Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Israelul are păreri împărțite legate de problema anexării | Jerusalem Dateline 333

Pe 1 iulie, premierul israelian Beniamin Netanyahu plănuiește să ceară votul parlamentului în problema anexării câtorva comunități evreiești din Cisiordania, adică ținutul biblic. Ce impact va avea însă aceasta în Israel, în SUA și în rândul rezidenților din Iudeea și Samaria?

David Parsons este de părere însă că termenul anexare este unul înșelător, fiindcă în realitate Israelul nu cucerește teritorii.

Ei doar își exercită dreptul într-un loc unde deja au drepturi, recunoscute de comunitatea internațională acum 100 de ani la conferința de la San Remo din 1920 și prin împuternicirea Ligii Națiunilor în 1922, anume că poporul evreu are dreptul asupra întregului teritoriu.

Interesant este că președintele Trump spunea că dacă palestinienii nu vin la masa negocierilor, Israelul poate începe procesul integrării a până la 30% din teritoriu în statul Israel.

După ce s-a întâlnit cu consilierii lui Netanyahu și ai viitorului premier, Benny Gantz, Joel Rosenberg spune că cei doi nu sunt de acord asupra problemei.

Președintele SUA este primul președinte din istorie care a propus un plan care ne va permite să obținem mai mult teritoriu din ținutul biblic, ceea ce nimeni nu ne-a mai oferit. Când discut cu consilierii ministrului apărării, Benny Gantz, ei spun că susțin ideea și planul de pace al președintelui Trump, dar se întreabă dacă este acesta momentul potrivit.

Mulți lideri din Iudeea și Samaria au de asemenea păreri împărțite. Unii cred că acest plan pune în pericol unele comunități evreiești.

Sunt în jur de 15 așezări israeliene semnificative care probabil vor dispărea. Nu li se va impune să plece, dar probabil vor pleca ei singuri fiindcă nu văd niciun viitor într-un loc izolat, înconjurat de un stat palestinian. Planul permite Israelului să voteze pentru suveranitate și permite înființarea unui stat palestinian cu unele condiții: AP va trebui să recunoască Israelul ca stat evreiesc, să renunțe la terorism, la incitare și la remunerarea teroriștilor condamnați.

Abia atunci putem începe negocierile, care se pot întinde pe durata a maximum patru ani. Ambasadorul american spune că în acest fel palestinienii vor deveni ca și canadienii. Eu prefer expresia biblică, aceea că lupii se vor preface în oi și apoi realitatea va arăta complet diferit.

Unii spun că, devreme ce AP nu va ajunge cuminte ca o oiță, Biblia mai avertizează legat de predarea teritoriilor promise de Dumnezeu poporului evreu. Este dificil de explicat, dar am urmărit ultimii 20 de ani și se potrivește și acum. Dumnezeul lui Israel nu e mulțumit de împărțirea Iudeii și a Samariei pentru înființarea unui viitor stat palestinian.

Koenig spune că el a urmărit un tipar de mai bine de 20 de ani, în care SUA a suferit consecințe când a forțat Israelul să cedeze teren din țara dăruită de Dumnezeu.

Am documentat ce se întâmplă când SUA pune presiuni pe Israel să împartă țara primită prin legământ. În cartea mea Eye to eye, am documentat 127 de evenimente între care apare și uraganul Harvey care a avut loc la câteva ore după ce SUA a pus presiune pe Israel să împartă țara lor de legământ.

Harvey a început ca o furtună normală, dar a devenit uragan, ca și Katrina. După 28 ianuarie, când planul a fost publicat, știm cu toții ce s-a întâmplat cu virusul Covid-19, un eveniment semnificativ. Este același tipar pe care l-am documentat de 20 de ani.

De fapt, datele arată că ei încearcă să le șteargă și să le înlocuiască cu elemente islamice proprii. Problema tulbură serios regiunea, mai ales pe vecinul Israelului, Iordania. Regele Iordaniei este într-o situație ca și cum ar locui lângă un vulcan, înconjurat de incendii de pădure, în același timp îngrijorat de un cutremur care ar putea face vulcanul să erupă. Ar putea fi această anexare de către Israel a unui teritoriu extrem de disputat și controversat, un cutremur care aruncă în aer Iordania?

Am scris o serie de romane despre o posibilă răsturnare a monarhiei Hașemite, și nu este ceva ce ne-am dori să vedem. Ar genera o mare instabilitate în regiune. Rosenberg, care s-a întâlnit cu mai mulți lideri arabi se întreabă dacă este acesta momentul potrivit pentru anexare. Dacă ne uităm la națiunile din Golf, cred că o anexare ar complica și mai mult efortul lor și dorința de a se face până la urmă pace cu Israelul.

El mai spune că cei mai mulți evanghelici din SUA nu sunt la curent cu discuțiile despre suveranitatea israeliană, din cauza virusului și a tulburărilor din țară care le distrag atenția, însă este un moment important pentru a ne ruga.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 333, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.