Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Copii învățați să folosească arme | Știre Jerusalem DateLine 345

În timp ce știrile felicită acordul de pace dintre Israel și EAU, unii se întreabă dacă statul din Golf ar putea menține pacea. Motivul este faptul că acolo se susține financiar o curiculă educațională care incită la ură față de Israel și care este predată în zonele controlate de palestinieni.

În timp ce liderii lumii și mass-media proclamă pacea dintre Israel și EAU, rachetele și baloanele cu explozibili continuă să ajungă din Gaza în Israel. Care este legătura ?

David Bedein, director, Center for Near East Policy Research: Acordul poate să fie ori o mare binecuvântare, ori un dezastru: binecuvântare dacă EAU oprește finanțarea incitării din partea UNRWA, agenția ONU pentru ajutorare și muncă. În acest moment, EAU este al cincilea finanțator al UNRWA, iar ei au o curiculă bazată pe ura împotriva evreilor.

David Bedein conduce centrul de cercetare Center for Near East Policy Research și de ani de zile grupul său investighează ce se predă în programul educațional palestinian arătând apoi lumii prin documentare precum acesta.

Grup de copii, cu arme în mâini: Am jurat că îmi voi da sângele pentru Palestina !

Cei mai mulți copii palestinieni din Gaza merg la școli care îi învață aceste lucruri. Am parcurs curicula care conține 364 de manuale școlare, care spun că toți copiii trebuie antrenați să se războiască împotriva Israelului. Sloganul lor este că au dreptul la reîntoarcere prin forța armelor. Singura modalitate de a opri asta este apelând la națiunile care îi sprijină financiar.

Copiii din Gaza au revenit la școală la începutul lunii august, în timp ce în apropiere, tinerii lansau baloane incendiare și explozive în Israel.

Cocktailurile Molotov ne sunt de mare ajutor fiindcă fac mari pagube evreilor. Economia cuceritorilor e afectată de baloanele incendiare.

Școala a început pe picior greșit din cauza grupării Hamas, care de fapt controlează UNWRA și care incendiază Israelul.

Lucrul acesta poate fi oprit.

El mai spune că acest lucru ar putea începe prin a pune presiune pe EAU pentru a profita la maximum de situația de pace.

SUA și Israelul abordează EAU, unul din donatorii majori ai UNWRA, spunând că acesta este un timp de voie bună, de creare de legături de afaceri, de euforie chiar, și că ar fi bine să îl folosească într-un mod practic. În acest moment, programa școlară vine de la Autoritatea Palestiniană.

Bedein ar vrea să vadă o abordare diferită față de educație, care să fie scrisă și predată de palestinieni care vor pacea. El crede că dacă SUA și Israelul ar fi insistat pe această abordare în timpul Acordului de la Oslo din anii 90, lucrurile ar fi arătat altfel astăzi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 345, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.