Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Un centru unic de antrenare de lideri (partea 2) | Știre Alfa Omega TV

Vă prezentăm în continuare partea a doua a reportajului despre JH Israel. După zece ani, ținta de a avea zeci de mii de studenți a fost atinsă. De fapt, 85 000 de persoane au trecut prin acest centru.

Fostul primar din Ariel, Ron Nachman, un om cu energie și zel legendar, din nefericire a decedat, dar viziunea sa pentru centrul național merge mai departe. Nu a fost vorba doar de împlinirea viziunii lui. Mulți oameni văd aceasta ca o împlinire a profeției biblice. Tiroliana poate fi distractivă, dar e și mai bine când distracția este cu un scop. Acest loc este unul uimitor și sunt foarte multe lucruri importante aici. Ești pregătit să faci lucruri pe care nu credeai că le vei face. Acesta este și scopul centrului de formare de lideri, a cărui strategie este să folosească provocările fizice, lucrul în echipă și Biblia pentru a preda principiile de conducere. În fiecare zi vin aici copii din Israel, le spunem despre David, despre Moise, despre modul cum au condus, locul lor în viață și cum să viseze să fie ca și ei.

Ideea a venit după ce câțiva copii din Ariel au vizitat un centru creștin din SUA numit JH Ranch. Directorii, Heather Johnston și Bruce, i-au sugerat fostului primar din Ariel ideea unui program similar pentru tinerii din Israel.

Ron Nachman a venit el însuși la JH Ranch și, în 7 iulie 2007, în timp ce era acolo, am dat mâna și am căzut de acord să construim împreună un astfel de centru național în Israel. Johnston îl vede ca pe o împlinire a profeției. Ezechiel a văzut cu mult înainte că vor apărea din nou orașele și evreii se vor putea aduna pe munții Iudeii și Samariei. El a spus în capitolul 36, versetul 26: "... voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne. Voi pune Duhul Meu în voi..." Noi am avut încredințarea că acesta este următorul pas. Credem că Domnul a început o mișcare în țară, care va continua. Susținut de Ministerul Educației, programul folosește personaje biblice pentru a învăța lecții. De exemplu, acestui obstacol i se spune "Goliat". Participanții stau pe o platformă cu raza de 45 cm deasupra unui stâlp înalt de 9 m și trebuie să sară 2 m în sus și 2 m înainte pentru a apuca un trapez. Stâlpul îl reprezintă pe Goliat, uriașul intimidant care și-a bătut joc de Israel și a oprit armata în loc. Și noi avem "Goliatul" nostru în viețile noastre, acești uriași, la nivel de circumstanțe, relații, și trebuie să reușim să îi învingem. Avem încredere în Dumnezeu în același timp, fiindcă persoana care urcă pe stâlp, dacă se întâmplă să rateze trapezul, va cădea în gol, însă lucrul minunat este că persoana de jos care ne asigură joacă rolul lui Dumnezeu în viața noastră și El întotdeauna ne va prinde.

Acum, la peste șapte ani de la înființare, centrul și-a atins ținta și atrage oameni din tot Israelul. Oamenii află, fie de la mass-media, fie de la prieteni și astfel ajung aici. Johnston mai spune că acesta este un parteneriat remarcabil între creștini și evrei. Mă face să mă simt parte din desfășurarea istoriei biblice. Dumnezeu spune în Isaia 49:22: "Voi face neamurilor semn cu mâna și-Mi voi înălța steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în brațele lor și vor duce pe fiicele tale pe umeri." Cu alte cuvinte, când vreau să reconstruiesc această națiune, o voi face la nivel relațional.

Parcul a avut deja un impact pozitiv în mai multe generații și perspective despre lume. Părinți și tineri încep să vorbească unii cu alții, arabii și evreii vorbesc unii cu alții.

Vă amintiți de Goliat Stâlpul tremură și acum trebuie să mă urc pe platformă. Reporterul a decis să accepte provocarea. Nu la întâmplare se numește "saltul credinței".

De atunci, National Leadership Centre a crescut și mai mult și după zece ani, mulți văd un viitor și mai mare și sunt de părere că ce e mai bun de acum urmează. Chris Mitchell, "Știrile CBN", de la National Leadership Training Center, Ariel, Samaria, în inima ținutului biblic.

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.