Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Biruinta este a Domnului

biruinta_domnului1

«Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Cristos!» (1 Cor. 15,57).

In viata crestinilor nascuti din nou exista un adevar important, care este Insa adesea neInteles: un om care a fost eliberat din robia pacatului trebuie sa se astepte sa fie atacat de potrivnic. Aceasta este o urmare logica a convertirii, dar ea este gresit Inteleasa de multi. Una dintre cauze este ca oamenii nu pot aprecia suficient de corect importanta nasterii lor din nou.

La un moment dat a existat o scrisoare de acuzatie care marturisea necrutator Impotriva ta. Cineva se bucura de acest lucru; este vorba despre Satan, deoarece aceasta acuza Ii acorda toate drepturile asupra vietii tale. Ulterior Insa a venit un Altul, care era mai puternic decat el, i-a smuls aceasta scrisoare de acuzatie si te-a eliberat de sub puterea diavolului. Acesta a fost Isus Cristos (vezi Col. 2,14). Din acel moment a Inceput o lupta acerba In lumea nevazuta, deoarece Satan nu renunta atat de usor la prada sa (cititi 1 Pe tru 5,8).

Acum Insa el nu te mai poate atinge, deoarece Ii apartii lui Isus. Satan va Incerca sa Iti creeze probleme, dar nu te va mai putea Intoarce de pe cale. Domnul Isus a spus cu privire la «oile» Sale: «Eu le dau viata vesnica, In veac nu vor pieri si nimeni nu le va smulge din mana Mea. Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu» (Ioan 10,28-29). Pe cat de minunat este acest adevar, el nu anuleaza faptul ca vei auzi adesea strigatul manios al diavolului. Nu uita Insa ca ai fost mantuit pentru vesnicie. In cer a fost o mare bucurie atunci cand te-ai convertit (vezi Luca 15,7). Bucura-te ca esti un copil al lui Dumnezeu si ca biruinta Domnului este vesnic valabila!

David, slujitorul credincios al lui dumnezeu, a ajuns foarte des In necazuri si In stramtorari. Psalmul 3 ne arata cum s-a descurcat el In astfel de situatii si cum s-a bazat pe biruinta Dumnezeului sau. Ca un titlu pentru acest psalm am putea folosi adevarul: «La Domnul este scaparea», dupa cum gasim scris In versetul 8. In alte traduceri este scris: «La Domnul este salvarea» sau «La Domnul gasim ajutor». Unele editii ale Bibliei folosesc pentru acest psalm titlurile: «Un cantec al diminetii» sau «Un psalm al diminetii». In versetul 5 citim: «Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu.» Pe baza acestui verset, psalmul este folosit In sinagogile evreiesti cu rol de cantec de dimineata.

Cuvintele despre culcare, adormire si desteptare reprezinta o marturie foarte frumoasa a faptului ca Dumnezeu Isi ocroteste copiii si In timpul noptii. Acest adevar este confirmat si In alte pasaje din Biblie: «Eu ma culc si adorm In pace, caci numai Tu, Doamne, Imi dai liniste deplina In locuinta mea» (Psalmul 4,8; cititi si Prov. 3,24).

La Inceputul Psalmului 3 gasim scris: «Un psalm al lui David, facut cu prilejul fugii lui dinaintea fiului sau Absalom.» Acest psalm este marturia unuia dintre cele mai dificile momente din viata lui David. El a fost adesea urmarit de dusmani, dar cu siguranta nimic nu l-a Indurerat mai tare decat faptul ca a fost nevoit sa fuga de propriul sau fiu. Absalom nu s-a multumit doar sa Ii smulga tatalui sau Imparatia si sa Il alunge din regat, ci facuse din aceasta o problema de viata si de moarte: «David le-a zis tuturor slujitorilor lui care erau cu el la Ierusalim: „Sculati-va sa fugim, caci nu vom scapa dinaintea lui Absalom. Grabiti- va de plecare, altfel nu va Intarzia sa ne ajunga si va arunca nenorocirea peste noi si va trece cetatea prin ascutisul sabiei“» (2 Sam. 15,14).

Atat de multi oameni s-au sculat atunci Impotriva Imparatului lui Israel, Incat David a exclamat: «Doamne, ce multi sunt vrajmasii mei! Ce multime se scoala Impotriva mea! Cat de multi zic despre mine: „Nu mai este scapare pentru el la Dumnezeu!“» (Psalmul 3,1-2). Dusmanii sai erau convinsi ca si Dumnezeu Il parasise, astfel ca avea sa le fie foarte usor sa-l distruga. La sfarsitul versetului 2 apare Insa o pauza. In unele traduceri chiar gasim notat «Sela». In timpul cantarii psalmilor, aceasta era indicatia pentru introducerea unui interludiu instrumental, ca o chemare de a Indrepta inima si gandurile catre Dumnezeu. si David a introdus o astfel de pauza. Este ca si cum ar fi vrut sa traga adanc aer In piept, iar apoi sa exclame triumfator: «Voi spuneti ca nu am nici un ajutor la Dumnezeu, dar eu stiu ca El este cu mine.»

Psalmistul continua: «Tu, Doamne, Tu esti scutul meu, Tu esti slava mea si Tu Imi Inalti capul» (v.3). In mijlocul acestui necaz, Dumnezeu a fost pentru David un veritabil scut In fata tuturor dusmanilor sai. Mai mult chiar, Domnul a intervenit pentru unsul Sau nu doar ca un simplu scut, ci l-a Inconjurat din toate partile si l-a acoperit. In Psalmul 18,2, David a oferit o descriere fantastica a sigurantei absolute de care a beneficiat prin protectia lui Dumnezeu: «Doamne, Tu esti stanca mea, cetatuia mea, izbavitorul meu. Dumnezeule, Tu esti stanca mea In care ma ascund, scutul meu, taria care ma scapa si Intaritura mea.» Aici sunt folositi termeni ca Domn, stanca, cetatuie, Dumnezeu, adapost, scut, munte si aparare. Ne putem oare Inchipui cuvinte mai frumoase si mai potrivite care sa descrie siguranta celor ce se Incred In Domnul?

biruinta_domnului2

Aceasta siguranta In Dumnezeul lui l-a Incurajat pe David, In acelasi timp el fiind onorat de faptul ca Domnul Se preocupa Intr-un mod atat de minunat de el: «Tu, Doamne Tu esti scutul meu, Tu esti slava mea si Tu Imi Inalti capul» (Psalmul 3,3). Intr-un alt psalm, David canta despre acest mod minunat de a actiona al lui Dumnezeu vizavi de el: «Iata ca mi se si Inalta capul peste vrajmasii mei care ma Inconjoara. Voi aduce jertfe In cortul Lui In sunetul trambitei, voi canta si Il voi lauda pe Domnul» (Psalmul 27,6).

Ocrotirea lui Dumnezeu In mijlocul stramtorarii l-a determinat pe David sa vorbeasca despre un har minunat pe care i l-a oferit Dumnezeu, si anume raspunsul prompt la rugaciunile sale: «Eu strig cu glasul meu catre Domnul si El Imi raspunde din Muntele Lui cel Sfant» (Psalmul 3,4). David s-a aflat In dese randuri In situatia de a fi amenintat de dusmanii sai, care voiau sa Il nimiceasca. De fiecare data Insa Dumnezeu si-a tinut mana asupra lui. Chiar si In cele mai dificile situatii, chiar si atunci cand totul parea sa se prabuseasca In jurul sau, Domnul i-a oferit adapost In mijlocul tuturor greutatilor. Imparatul David a marturisit In Psalmul 3,5: «Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu.» In ciuda situatiei aparent fara iesire, In ciuda Ingrijorarilor si temerilor ce-i strapungeau inima, el a putut sa se odihneasca noaptea In Dumnezeul lui.

Aceasta experienta a sigurantei depline In Dumnezeu a Inlaturat orice urma de frica din inima lui David: «Nu ma tem de zecile de mii de popoare care ma Impresoara din toate partile» (v.6). Acolo unde Dumnezeu vegheaza, frica nu mai poate stapani. In schimb, acolo domnesc siguranta si Increderea. Domnul le cere copiilor Sai sa nu se teama deloc: «Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu Ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te Intaresc, tot Eu Iti vin In ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare … Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: „Nu te teme de nimic, Eu Iti vin In ajutor!“» (Isaia 41,10.13). Ganditi-va In acest sens si la cuvintele atat de bine cunoscute ale Domnului Isus: «In lume veti avea necazuri, dar Indrazniti, Eu am biruit lumea!» (Ioan 16,33).

David a scris In Psalmul 3 despre o situatie Infricosatoare si dureroasa, In mijlocul careia Insa el s-a Increzut In Dumnezeul sau, deoarece: – El era un scut In jurul lui;
– El Ii Inalta capul;
– pe Domnul Il putea chema;
– El Ii auzea chemarea;
– Domnul Il ocrotea si noaptea;
– Domnul Il elibera de orice teama.

Domnul Il elibera de orice teama. Toate acestea l-au determinat pe David sa rosteasca plin de Indrazneala urmatoarea rugaminte: «Scoala-Te, Doamne! Scapa-ma, Dumnezeule! Caci Tu Ii bati peste obraz pe toti vrajmasii mei si le zdrobesti dintii celor rai» (v.7). David si-a amintit ca Domnul i-a nimicit de mai multe ori pe dusmanii sai, iar acum Il ruga sa o faca din nou.

In unele traduceri, versetul 7 nu este pus la forma de prezent, ci la trecut. In loc de: «Tu Ii bati peste obraz pe toti vrajmasii mei», este scris: «Tu i-ai batut peste obraz pe toti vrajmasii mei.» Ambele variante de traducere sunt corecte, deoarece este pastrat sensul spiritual. Fiecare copil al lui Dumnezeu poate marturisi fara tagada, cu inima plina de bucurie, ca Domnul i-a fost mereu ajutor In Incercari. In acelasi timp, fiecare copil al lui Dumnezeu se poate baza pe faptul ca Domnul Il va ajuta din nou. Apostolul Pavel a exprimat astfel aceasta Incurajare: «El ne-a izbavit si ne izbaveste dintr-o astfel de moarte si avem nadejde ca ne va mai izbavi Inca» (2 Cor. 1,10).

biruinta_domnului3

David si-a Incheiat psalmul, care a Inceput atat de zbuciumat, cu un adevar final extraordinar, si anume cu un veritabil strigat de biruinta: «La Domnul este scaparea!» (Psalmul 3,8). Pe cat de jalnic si de deplorabil se simtea David la Inceput, pe atat de liber si de bucuros a devenit acum. Mai mult, el nu a vrut sa pastreze pentru sine aceasta bucurie, aceasta binecuvantare. Ultimele sale cuvinte din Psalmul 3 suna astfel: «Binecuvantarea Ta sa fie peste poporul Tau!» (v.8). A fost dorinta lui ca si poporul sa aiba parte de binecuvantarea pe care el o primise personal de la Domnul, In mijlocul necazului sau. Tot poporul trebuia de asemenea sa experimenteze cat de maret este Dumnezeul lui Israel.

In Psalmul 3 vedem pe de o parte un David foarte vulnerabil (v.1-2), dar pe de alta parte si un David plin de Incredere: «Tu, Doamne, Tu esti scutul meu, Tu esti slava mea si Tu Imi Inalti capul» (v.4). Cum este posibil lucrul acesta? Cum a putut David, care era atat de vulnerabil, sa rosteasca aceste cuvinte de biruinta? Raspunsul este simplu: David s-a Increzut In Dumnezeul lui. Aceasta Incredere s-a manifestat prin faptul ca el a proclamat plin de bucurie cuvinte de biruinta: – «Tu, Doamne, Tu esti scutul meu» (v.3);
«Domnul este sprijinul meu» (v.5);
«Nu ma tem de zecile de mii de popoare » (v.6);
«La Domnul este scaparea» (v.8).

David a putut spune toate acestea Intr-un moment de mare stramtorare, pentru ca avusese deja parte de ajutorul lui Dumnezeu (v.7). El s-a bazat pe experientele sale anterioare. Acest lucru este foarte important si pentru tine, ca si copil al lui Dumnezeu. Gandeste-te Intotdeauna la ceea ce a facut Domnul pentru tine, pentru ca toate aceste lucruri Iti vor da curaj. Psalmul 103,2 ne Indeamna: «Binecuvanteaza-L, suflete, pe Domnul si nu uita nici una din binefacerile Lui!» Daca faci asa, vei primi curaj si Incredere atunci cand vei trece prin Incercarile vietii.

David a fost plin de credinta si de siguranta si datorita faptului ca Dumnezeul sau Ii promisese ca va fi cu el si Il va ajuta. Lucrul acesta nu este scris In Psalmul 3, dar exista multe alte pasaje biblice care exprima clar acest adevar. David s-a bazat pe promisiunile Domnului: «Tu Insuti, Doamne al ostirilor, Dumnezeul lui Israel, Te-ai descoperit robului Tau, zicand: „Eu Iti voi Intemeia o casa!“ De aceea a Indraznit robul Tau sa-ti faca aceasta rugaciune … Binecuvanteaza dar casa robului Tau, sa dainuiasca pe vecie Inaintea Ta! Caci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit si prin binecuvantarea Ta casa robului Tau va fi binecuvantata pe vecie» (2 Sam. 7,27.29).

si tu poti dovedi o astfel de credinta autentica In lupta si In Incercarile tale. si tu poti proclama biruinta, plin de bucurie. Deoarece esti copilul lui Dumnezeu, Domnul ti-a promis ajutorul Sau. Aici observam cat de importanta este urmatoarea expresie: «Caci este scris …»

Cand Domnul nostru Isus i-a argumentat pentru a treia oara lui Satan In pustie: «Caci este scris» si In acelasi timp i-a poruncit: «Pleaca, Satano!» (Matei 4,10), diavolul nu a mai avut cum sa lupte Impotriva Lui: «Atunci diavolul L-a lasat» (v.11). Multi dintre noi suferim sub atacurile si loviturile potrivnicului. Sa nu uitam Insa ca am primit In mana o arma puternica prin cuvintele lui Dumnezeu. Aceasta Inseamna sa spunem de fiecare data, plini de credinta, In lupta Impotriva dusmanului: «Caci este scris …», bazandu-ne astfel pe Cuvantul lui Dumnezeu si pe promisiunile Sale.

Astazi In lume exista atat de multa nesiguranta, dar un lucru va ramane sigur pentru totdeauna: Cuvantul scris al lui Dumnezeu. In Psalmul 119,89 se spune referitor la acest adevar: «Cuvantul Tau, Doamne, dainuieste In veci In ceruri.» Domnul Isus Insusi a spus In Matei 5,18: «Adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege.» Astazi exista foarte multa suferinta si un dens Intuneric spiritual, multi oameni trecand prin probleme asemanatoare cu cele ale lui David. Intotdeauna Insa, In orice circumstante, lumina Cuvantului lui Dumnezeu straluceste puternic si nu se stinge niciodata: «Descoperirea cuvintelor Tale da lumina, le da pricepere celor fara rautate» (Psalmul 119,130). Putem sa ne gandim In acest sens la un alt verset foarte cunoscut din Psalmul 119: «Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea» (v.105).

Aceste trei cuvinte – «Caci este scris …» – stralucesc ca un far luminos In viata noastra. Ferice de cei care primesc pentru ei Insisi Cuvantul lui Dumnezeu: «Iarba se usuca, floarea cade, dar Cuvantul Dumnezeului nostru ramane In veac» (Isaia 40,8). Aminteste-ti Intotdeauna de ceea ce a spus Dumnezeu! Foloseste Intotdeauna sabia Duhului, Cuvantul lui Dumnezeu: «Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Cristos» (1 Cor. 15,57); «Ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra» (1 Ioan 5,4). Crezand si bizuindu-te pe aceste promisiuni si adevaruri minunate vei dovedi, aidoma lui David, ca te Increzi In Dumnezeul tau.

biruinta_domnului4

David a fost un om al rugaciunii. In Psalmul 3,4, el a spus: «Eu strig cu glasul meu catre Domnul si El Imi raspunde din Muntele Lui cel Sfant.» Increderea este Intotdeauna strans legata de rugaciunea facuta cu credinta, ca un copil. In acest context, un personaj vechi-testamentar este un exemplu deosebit pentru mine, si anume Iaebet. In 1 Cronici 4,10 ne este redata rugaciunea lui simpla, dar profunda: «„Daca ma vei binecuvanta si-mi vei Intinde hotarele, daca mana Ta va fi cu mine si daca ma vei feri de nenorocire, asa Incat sa nu fiu In suferinta …“ si Dumnezeu i-a dat ce ceruse. » Ce rugaciune expresiva si In ce mod minunat a fost ea ascultata! Este interesant ca aceasta rugaciune se afla In cadrul primelor noua capitole din 1 Cronici, unde, In general, gasim doar genealogii, fiecare cu o multime de nume. Tocmai aceasta rugaciune Il evidentiaza Insa pe Iaebet si Il scoate In prim plan din acel noian de personaje. si David L-a cautat pe Dumnezeul sau printr- o rugaciune ca a unui copil. Lui Ii apartine acest verset minunat din Psalmul 62,8: «Popoare, In orice vreme Incredeti- va In El, varsati-va inimile Inaintea Lui! Dumnezeu este adapostul nostru. » Aceasta vrea sa ne Invete Psalmul 3. Biruinta este a Domnului!

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.