Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Nu este nici un stat ca Israelul

Reuven Merhav este membru în comitetul de conducere al Consiliului pentru Pace si Securitate, iar în trecut a fost director general al Ministerului israelian de Externe. El a scris în cotidianul Yediot aharonot un comentariu despre flota Gaza.

Ambasada israeliana de la Berlin a publicat in limba germana urmatorul comentariu semnat de Reuven Merhav: «In Occident nu exista nici un stat ca Israelul, care sa poarte pe umerii sai o povara a carei greutate se compara cu portile Gazei – povara unui regim inamic la o granita descoperita, regim ce isi asupreste semenii prin terorism. Nu exista nici un stat care, avand aceasta povara, sa acorde si in situatii de criza accesul liber pentru organizatiile umanitare internationale – inclusiv pentru cele din lumea araba – desi toata lumea cunoaste adevarul: Gaza nu sufera de foamete. Pe langa aprovizionarea cu alimente, Israelul furnizeaza in continuare apa si curent, iar un numar mare de bolnavi din Fasia Gaza sunt tratati zilnic in spitalele israeliene, pe cheltuiala contribuabilului evreu.

Cum ar sta lucrurile daca in situatia Israelului s-ar afla un alt stat? Sa presupunem ca Israelul ar permite vasului unei misiuni umanitare sa porneasca dintr- unul din porturile sale. Pe punte s-ar afla luptatori inarmati si membri ai unor organizatii dubioase, implicati in trecut in contrabanda cu arme. Sa ne inchipuim ca vasul se indreapta cu binecuvantarea conducerii statului catre un teritoriu musulman sau arab, in care are loc un conflict teritorial, care face necesara limitarea accesului bunurilor neverificate. Cum ar actiona in aceasta situatie Turcia, un stat important care cunoaste si pretinde ca respecta dreptul international? Ea insasi a fost atacata in trecut de cercurile internationale din cauza sensibilitatii sale indreptatite vizavi de suveranitatea granitelor pe pamant si pe mare. am fost in Turcia in timpul izbucnirii conflictului din Cipru in anul 1974, cand mari detasamente de trupe turcesti au invadat nordul insulei. Pot garanta ca reactia israeliana fata de flota straina a fost cat se poate de controlata.

Imi inchipui cum s-ar fi comportat intr-o situatie asemanatoare Iordania sau alte state arabe. Cu totii ne amintim cum reprezentantii Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei s-au refugiat în Israel cand fostul rege Hussein a hotarat in anul 1970 sa combata terorismul. Protestele din aceasta directie nu au darul de a ma impresiona catusi de putin. Sa nu uitam ca printre apelurile de a aplana pacifist criza s-a numarat si o oferta egipteana de ajutor, respinsa la randu-i de comandantul flotei.

Nu exista nici o indoiala ca suntem expusi unor atacuri puternice din partea dusmanilor, a instantelor neutre si chiar din partea asa-zisilor prieteni. Soldatii inarmati ai unitatii speciale, care au fost fotografiati in timpul asaltului asupra civililor, inclusiv a femeilor si a persoanelor in varsta, ofera o imagine ingrijoratoare, deoarece o singura poza are mai multa valoare decat o mie de cuvinte. Totusi, sper in continuare ca adevaratele imagini cu pasagerii flotei in actiune sa atenueze criza in care se afla momentan Israelul. Nu ne vom putea niciodata convinge inamicii, dar atat in regiune, cat si in lume putem minimaliza pagubele, actionand cu intelepciune si prezentand doar adevarul.

Trebuie doar sa ne amintim ceea ce s-a intamplat in luna septembrie a anului 2005, cand Israelul s-a retras unilateral si total din Fasia Gaza. Prin aceasta masura a fost pusa in aplicare decizia statului evreu de a duce o politica inteligenta, corespunzatoare dispozitiei sale pentru pace, in ciuda tuturor dificultatilor. Aceasta este o realizare exemplara, ce ofera dovada convingatoare a capacitatii unui guvern ales democratic de a lua decizii dificile atat prin actiuni decisive, cum a fost retragerea din Fasia Gaza, cat si prin decizii tactice importante, cum ar fi gestionarea cu intelepciune a provocarii continue de la portile Gazei.»

Sursa: Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.