Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Reactii din partea oficialilor israelieni cu privire la flotila Gaza

Rezultatele oficiale ale anchetei incidentului din 31 mai 2010 inca nu au fost facute cunoscute, dar oricum opinia publica internationala a gasit demult vinovatul – statul evreu. Normal ar fi insa ca, inainte de toate, si partea acuzata sa poata sa isi prezinte punctele de vedere. in acest articol vom vedea ce au declarat autoritatile israeliene referitor la acest incident.

Yigal Palmor, purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe, a spus referitor la incidentele legate de flota din Gaza: «Vasele care cautau sa ajunga in Gaza nu ii ajuta cu nimic pe oamenii de acolo. Trecerile pe uscat sunt mai mult decat suficiente pentru a duce ajutoarele materiale populatiei palestiniene sarace. Organizatiile umanitare internationale si comerciantii privati din regiune au grija ca alimentele necesare, medicamentele si imbracamintea sa ajunga in Fasia Gaza prin Israel. intro saptamana obisnuita, in Fasia Gaza intra aproximativ 15.000 de tone de produse de aprovizionare. Camioane incarcate cu carne de pasare, peste, produse lactate, fructe, legume, lapte praf, hrana pentru bebelusi, grau si alte produse alimentare sosesc zilnic in Gaza. Materialele de constructie sunt de asemenea trimise, cu conditia ca acestea sa fie supravegheate de organizatii internationale, pentru a nu fi folosite de gruparea terorista Hamas in vederea consolidarii depozitelor ilicite de munitie. De la armistitiul semnat in luna ianuarie a anului 2009, din Israel au fost trimise in Fasia Gaza cu mult peste un milion de tone de produse de aprovizionare, ceea ce inseamna aproape o tona pentru fiecare familie de palestinieni. Trecerile pe uscat reprezinta calea cea mai eficienta pentru a transporta ajutoare in Fasia Gaza. Flota turceasca a stiut lucrul acesta foarte bine, la fel cum a stiut ca, din luna decembrie a anului 2008, nici un vas nu are permisiunea sa acosteze. Israelul le-a propus organizatorilor actiunii de ajutorare sa foloseasca pasajele terestre, asa cum fac toate organizatiile umanitare recunoscute la nivel mondial.»

  iulie_5

Danny Ayalon, ministrul adjunct israelian de externe, a spus: «Armada urii si violentei pentru sustinerea organizatiei teroriste Hamas a fost o provocare premeditata si revoltatoare. Organizatorii sunt bine cunoscuti pentru relatiile lor cu Jihadul global, cu gruparile teroriste al-Qaida si Hamas. Ei au in urma lor o istorie bogata in contrabanda cu arme si in terorismul sangeros. La bordul vasului am gasit arme care fusesera pregatite dinainte si care au fost folosite impotriva soldatilor nostri. Intentia organizatorilor a fost violenta, metoda lor a fost violenta si, din pacate, rezultatul final a fost tot unul violent. Statul Israel regreta enorm pierderile de vieti omenesti si trebuie amintit ca am facut totul pentru a evita acest deznodamant tragic. Le-am cerut in mod repetat organizatorilor si tuturor celor care erau asociati cu ei, prin canale diplomatice si prin toate celelalte cai posibile, sa inceteze aceste actiuni provocatoare, insa din pacate nu am gasit intelegere din partea lor.»

Prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu, care din cauza incidentului a fost nevoit ss intrerups o vizits diplomatics in America de Nord, a constatat: «Noaptea trecuts a avut loc un incident regretabil, in urma csruia au fost ucisi si rsniti mai multi oameni. Au fost rsniti si soldati ai armatei israeliene, care au fost obligati ss isi apere vietile. Incidentul a fost rezultatul unei provocsri intentionate a unor elemente care sustineau Iranul si enclava sa terorists, gruparea Hamas din Fasia Gaza. Hamasul a lansat mii de rachete asupra statului Israel si pregsteste in continuare alte mii. Soldatii israelieni au actionat in autoapsrare. Israelul nu poate permite aprovizionarea Hamasului cu arme si rachete. Gaza a devenit o bazs terorists sustinuts de Iran, iar gruparea Hamas a lansat deja mii de rachete asupra oraselor israeliene, incercand constant ss introducs prin contrabands alte mii, motiv pentru care Israelul este nevoit ss inspecteze toate bunurile care ajung in Fasia Gaza.

Politica noastra este foarte simpla. Noi permitem intrarea tuturor bunurile umanitare pentru Gaza, dar vrem sa evitam introducerea de material de razboi, cum ar fi rachete si alt armament. In acord cu politica noastra, i-am comunicat comandantului flotei sa isi duca incarcatura la Asdod pentru a fi verificata si a se permite intrarea in Fasia Gaza a bunurilor care nu pot fi folosite la fabricarea de rachete. Cinci din cele sase vase au acceptat aceste conditii fara proteste. Cel de-al saselea vas, cel mai mare, care avea la bord sute de oameni, a refuzat insa. Cand primii soldati au urcat pe puntea vasului, ei au fost atacati de o multime violenta si obligati sa isi apere viata. in aceste circumstante au avut loc evenimentele regretabile din data de 31 mai.»

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.