Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ignoranta, naivitate sau intentie?

Nu este nimic nou in felul in care lumea reactioneaza fata de Israel, cu atat mai mult in cazurile in care statul evreu isi apara dreptul la existenta si integritate. Termenul «activist pentru pace» presupune in mod evident ca persoana respectiva sa actioneze pasnic. Cum poate insa presa sa ii numeasca in continuare «activisti pentru pace» pe acei oameni care intentionau sa incalce blocada instituita de Israel? Adevaratii activisti pentru pace cu siguranta nu sunt inarmati cu lanturi, drugi de fier si cutite.

Unii vor obiecta spunand ca pe un singur vas s-a declansat violenta. se ridica totusi mai multe intrebari: cum s-au putut alatura activistii pentru pace unei astfel de flote? Chiar nu au stiut sub ce patronaj se aflau pe mare? Nu au auzit discursul aprins al presedintelui «IHH» Bolant Yilderim? Inainte de iesirea din port a vaselor din Istanbul, el a spus: «Israelul actioneaza la fel cum a facut Hitler fata de evrei. Hitler a construit lagare de concentrare in Germania, iar astazi formatiunea sionista construieste lagare de concentrare in Palestina.» Oare nu au auzit ei nici cantecele de lupta pe care le-au cantat colegii lor in timpul calatoriei?

Postul arab de stiri al-Jazeera a transmis numeroase mesaje instigatoare, cum ar fi de exemplu: «Amintiti-va de Khaibar, evreilor! Armata lui Mahomed se va intoarce!» Aceasta este o referire la un eveniment istoric petrecut in secolul al VII-lea d.Cr., cand Mahomed a invins la Khaibar un trib evreiesc ai carui membri au fost alungati sau chiar omorati.

Nu au stiut participantii ca printre cei prezenti la ceremonia de iesire din portul din Istanbul s-au aflat teroristi Hamas si lideri ai Fratiei Musulmane din Iordania? Multi dintre cei care pretindeau ca sunt activisti pentru pace aveau la ei mii de dolari americani. De foarte multe ori pana acum s-a intamplat ca, sub camuflajul bunurilor umanitare ce se aflau pe diverse vase, sa fie depozitate lazi intregi de armament pe care diferite organizatii teroriste intentionau sa le introduca in Fasia Gaza prin contrabanda. In acest caz, pana acum, autoritatile israeliene au descoperit ca multi membri ai echipajelor de pe aceste vase faceau parte din gruparea terorista al-Qaida.

Oare cei care intr-adevar s-au urcat pe acel vas pentru a duce bunuri umanitare nu au stiut toate aceste lucruri sau pur si simplu nu au vrut sa stie? Ei si-au asumat anumite riscuri in momentul in care s-au alaturat unor personaje dubioase la bordul acelor vase, insa acum se dezic de orice asociere si isi pledeaza nevinovatia. Printre acestia se afla si autorul suedez Henning Mankell, imbarcat pe vasul «sofia». Cotidianul german Die Welt a scris despre el: «Mankell a declarat ca, pana sa urce in avionul «Lufthansa» cu care s-a intors acasa din Israel, nu a aflat nimic despre incidentele de la bordul «Marmarei» si nici nu a avut timp sa vada vreo inregistrare video. in schimb, experimentatul autor de romane politiste nu a avut nevoie de lamuriri cu privire la presupusele motivatii ale israelienilor, el declarand: „Cu siguranta armata israeliana urmarea sa comita un atentat.“»

Nu au stiut sau nu au vrut sa stie? Iata cativa activisti pentru pace de diferite tipuri:

NAIV: iulie_2 MILITANT:iulie_3

Mai trebuie mentionat faptul ca, atunci cand ofiterul israelian al pazei de coasta a cerut ca vasul sa se apropie de tarm, dupa cum prevede legislatia maritima internationala, acesta a primit urmatorul raspuns: «Ducetiva inapoi la Auschwitz!»

Cu ocazia acestui incident a mai iesit la iveala un lucru tinut ascuns pana in prezent, si anume ca egiptenii au deschis granita catre Fasia Gaza, ceea ce inseamna ca, pana acum, si ei au avut inchis hotarul cu palestinienii. Acest lucru inseamna ca bunurile umanitare care ajung in Gaza nu sosesc prin Egipt, ci prin Israel, detaliu pe care lumea nu il ia deloc in seama.

Un incident similar celui petrecut acum a avut loc in urma cu o jumatate de an, cand un vas ce se indrepta inspre Fasia Gaza a sosit in portul Rafah, pe partea egipteana. Atunci presa internationala nu a publicat nici o stire cu privire la masurile brutale aplicate de armata egipteana pasagerilor vasului care chiar transporta ajutoare umanitare.

Revenind la problema Israelului, trebuie spus ca bunurile umanitare, care in cele din urma au fost aduse la tarm, au fost puse in camioane si trimise in Fasia Gaza prin granita de la Kerem salom, toate costurile fiind suportate de statul evreu. Din pacate insa, aceste camioane nu au mai intrat in Fasia Gaza pentru a ajunge la oamenii vizati de aceasta actiune umanitara, si aceasta din cauza ca Hamasul a refuzat intrarea lor pe teritoriul palestinian.

Dupa cum sa dovedit in mai multe randuri, morala ambigua si ipocrizia nu se dau inapoi nici de la rastalmacirea legislatiei internationale. Purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe a declarat: «Potrivit legislatiei internationale, Israelul are dreptul sa protejeze viata cetatenilor sai de atacurile Hamasului, motiv pentru care a aplicat aceste masuri de autoaparare, inclusiv decretarea unei blocade maritime pentru oprirea inarmarii acestei organizatii teroriste. Legislatia internationala prevede ca o blocada poate fi decretata pe mare si in apele internationale atat timp cat accesul la porturile si tarmurile statelor neutre ramane asigurat. Numeroase state occidentale recunosc blocada maritima ca fiind o masura extrem de eficienta si legala atat timp cat sunt respectate anumite conditii. Dintre acestea face parte cerinta ca impunerea blocadei sa fie facuta cunoscuta in mod corespunzator. Israelul a avertizat in mod repetat vasele care alcatuiau flotila – in concordanta cu obligatiile sale, conform legislatiei internationale – ca la tarmul Gazei este in vigoare o blocada maritima, iar vasele au primit si coordonatele exacte ale acesteia. Toate acestea au fost comunicate pe frecventele canalelor de navigatie recunoscute international.

Un stat poate initia masuri pentru a impune o blocada. Conform legislatiei internationale, orice vas care incalca o blocada maritima sau care incearca sa o incalce poate fi acostat sau atacat. Regulamentul operatiunilor navale ale Marinei americane explica faptul ca unui vas i se imputa tentativa de incalcare a unei blocade de indata ce isi paraseste portul cu intentia de a evita blocada. Potrivit dreptului international in vigoare, un vas care incearca sa incalce o blocada poate fi acostat si in apele internationale, inainte de a intra in zona blocata. Dupa cum au stat lucrurile pana acum, se pare ca, daca blocada a fost decretata de Israel, alte stipulatii ale legii internationale sunt valabile, iar statul evreu trebuie sa se justifice in fata Consiliului Organizatiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului.iulie_4

Regulamentele de operatiuni navale ale diferitelor marine apartinand statelor occidentale considera ca blocada maritima este o masura eficienta si necesara in situatii cum este cea a Israelului.

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.