Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

BLOCADA COASTEI PALESTINIENE

NAVE MARITIME IN GAZA si ura impotriva Israelului

Cand activistii pro-palestinieni au intentionat sa incalce blocada maritima israeliana instituitA in Fasia Gaza, fiind opriti de Israel, statul evreu a primit o data in plus critici aspre la nivel mondial pentru aceasta masura de autoaparare. In cele ce urmeaza vom prezenta ce anume s-a intamplat in realitate in ziua respectiva.

iulie_1

In dimineata zilei de luni, 31 mai 2010, un comando israelian de elita a luat cu asalt vasul «Mavi Marmara» al «Flotei solidaritatii pentru Gaza», care intentiona sa incalce blocada israeliana a coastei palestiniene. In urma incidentului au fost ucisi noua activisti. Intreaga lume sa grabit sa condamne aspru statul evreu pentru acest incident, dar nimeni nu a parut interesat de faptul ca israelienii au lansat in prealabil numeroase avertismente, deschizand focul doar dupa ce presupusii activisti pentru pace iau atacat pe graniceri cu cutite si bastoane. Convoiul de vase fusese organizat de grupari propalestiniene, cum ar fi «Free Gaza Movement» si «IHH» (Organizatia Umanitara Internationala) din Turcia, o organizatie islamista ce intretine stranse legaturi cu Hamas, al- Qaida si talibanii. Intrun comentariu legat de evenimentele din ziua de 31 mai, ziarul britanic The Telegraph a numit «IHH» ca fiind o «grupare terorista islamica radicala, camuflata intro organizatie umanitara».

Psalmistul spune: «Iata ca vrajmasii Tai se framanta si cei ce Te urasc inalta capul. Fac planuri pline de viclesug impotriva poporului Tau si se sfatuiesc impotriva celor ocrotiti de Tine. „Veniti, zic ei, sa-i nimicim din mijlocul neamurilor, sa nu se mai pomeneasca numele lui Israel!“» (Psalmul 83,24). Cat de actuale sunt si astazi aceste versete! Reactiile lumii fata de orice actiune a Israelului arata ca ura fata de poporul evreu este cat se poate de reala. Israelul reprezinta un termometru al ipocriziei natiunilor. In alte locuri ca Afganistan, Irak, Cecenia, Pakistan sau Turcia, sute de oameni mor in urma unor confruntari violente, insa opinia publica internationala nu are nimic de spus. In schimb, atunci cand vine vorba despre Israel, in multe orase au loc demonstratii de proportii impotriva statului evreu. In cazul vaselor turcesti, Israelul nu a avut de ales, ci a fost obligat sa intervina. Primministrul Beniamin Netanyahu chiar a vorbit despre acest lucru: «Daca nu intervenim, in scurt timp Gaza va deveni o baza iraniana. Nu putem sa permitem acest lucru, deoarece am pune in pericol siguranta statului nostru.»

In plus, faptul ca Turcia isi manifesta din ce in ce mai clar ostilitatea fata de Israel are si o dimensiune profetica. In capitolele 38 si 39 din Ezechiel se vorbeste despre atacul lui Gog din Togarma asupra Israelului, majoritatea comentatorilor biblici considerand ca Togarma este Turcia de astazi. Este remarcabil ca pe teritoriul vestului Turciei au fost localizate si cele sapte biserici din epistolele Apocalipsei. Acolo unde odinioara se aflau primele biserici vii, astazi nu mai exista aproape deloc crestini. Aceasta este o avertizare serioasa ca binecuvantarile din prezent nu sunt o garantie pentru viitor, ci fiecare generatie in parte este responsabila de propriile sale alegeri.

In textul din Ezechiel 38,5 se vorbeste despre Iran, care de asemenea vrea sa atace Israelul. In aceasta lumina profetica, multe lucruri devin clare. Intre timp, Turcia si Iranul au ajuns sa faca parte din grupul tarilor care urasc Israelul. Cand statul evreu va fi atacat, Domnul Însusi va interveni în favoarea poporului Sau si îi va nimici pe toti dusmanii acestuia. Ne apropiem tot mai mult de împlinirea profetiei biblice despre zilele din urma si astfel de revenirea Domnului nostru Isus Cristos. Din punctul de vedere al istoriei mantuirii traim intr-o perioada foarte tulbure.

Cititi în articolele urmatoare despre motivele reale care au dus la evenimentele din 31 mai 2010. Veti gasi astfel raspunsuri la intrebari precum: De ce au fost omorâti activistii pentru pace? Conform dreptului international, a avut voie Israelul sa opreasca vasele? Ce urmarea flota de nave care se indrepta spre Gaza?

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.