Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Veridicitatea cuvantului profetic

martie2 Wim Malgo(1922 - 1992)

Implinirea profetiei biblice este garantata ferm si irevocabil de urmatoarele adevaruri:
1. Este imposibil ca Dumnezeu sa minta. Dumnezeu insusi le-a vorbit evreilor prin profeti (vezi Evrei 1,1).

2. Este imposibil ca Sfanta Scriptura sa nu se implineasca, deoarece este scris: «Cuvantul Domnului este adevarat si toate lucrarile Lui se implinesc cu credinciosie» (Psalmul 33,4). Domnul Isus a spus: «Adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege inainte sa se fi intamplat toate lucrurile» (Matei 5,18).

3. Pe cat este de adevarat ca intreaga creatie a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, pe atat este de adevarat ca se vor implini si lucrurile pe care acum nu le vedem inca, insa care sunt promise in Cuvantul lui Dumnezeu, dupa cum este scris: «Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad» (Evrei 11,3).

4. Deja s-au implinit foarte multe lucruri prorocite in Cuvantul lui Dumnezeu. Sa ne gandim doar la nasterea Fiului lui Dumnezeu, despre care profetul Isaia a spus: «Fecioara va ramane insarcinata» (Isaia 7,14). in acelasi context putem sa ne amintim de locul nasterii Domnului Isus, care a fost prorocit cu exactitate in Mica 5, in timp ce Isaia 53 ne ofera detalii despre lucrarea care a fost savarsita pe crucea de pe Golgota.

Sentimentul Domnului Isus de a fi parasit de Dumnezeu isi gaseste expresia in Psalmul 22,1, text in care Domnul striga prin gura lui David: «Dumnezeule! Dumnezeule! Pentru ce m-ai parasit?» Chiar si moartea pe cruce ne este prezentata in Vechiul Testament: «Mi-au strapuns mainile si picioarele» (Psalmul 22,16).
Simplul fapt ca deja s-au implinit atat de multe profetii este o dovada pentru credibilitatea Cuvantului profetic. Apostolul Petru a spus: «Avem cuvantul prorociei facut si mai tare, la care bine faceti ca luati aminte ca la o lumina care straluceste intr-un loc intunecos, pana se va crapa de ziua si va rasari luceafarul de dimineata in inimile voastre» (2 Petru 1,19). Cat de adevarat este ceea ce a spus Domnul:«Eu veghez asupra Cuvantului Meu sa-l implinesc» (Ier. 1,12).


In Isaia 46,11 Domnul afirma: «Da, Eu am spus si Eu voi implini, Eu am planuit si Eu voi infaptui.» Iata si marturia minunata a lui Ezechia dupa vindecarea sa: «Ce sa mai spun? El mi-a raspuns si m-a ascultat» (Isaia 38,15).

In zilele noastre putem vedea cu claritate o implinire accelerata a profetiei vechi de mii de ani despre Israel. Este ca si cum Dumnezeu S-ar grabi.martie1In Habacuc 2,3 este mentionat un adevar minunat: «O prorocie a carei vreme este hotarata se apropie de implinire si nu va minti; daca zaboveste, asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit.»

Golda Meir, fosta prim-ministra israeliana, a fost sfatuita la un moment dat de diversi consilieri sa aiba rabdare cu statul ei. Ea a raspuns: «Am avut rabdare timp de doua milenii, cred ca este suficient.» Aceasta a fost insa tragedia poporului evreu: ca purtator al Cuvantului profetic, el a amanat implinirea acestuia printr-o necredinta dispretuitoare.
Domnul a salvat poporul Israel intr-un mod minunat si l-a scos cu mana puternica din Egipt. L-a dus prin Marea Rosie si i-a purtat de grija in pustie, hranindu-l cu mana. Totusi, cand s-a aflat inaintea tarii promise si a trebuit sa o cucereasca, poporul s-a descurajat. Parca il auzim pe Domnul spunand: «Pana cand Ma va nesocoti poporul acesta? Pana cand nu va crede el in Mine, cu toate minunile pe care le fac in mijlocul lui?» (Num. 14,11).
Israelul a respins credinciosia vesnica a lui Dumnezeu si promisiunile Sale infailibile. El nu a vrut sa accepte prin credinta implinirea profetiei, crezand mai mult in lumea vizibila decat in Dumnezeul invizibil. Psalmistul a descris acest lucru in felul urmator: «N-au incetat sa-L ispiteasca pe Dumnezeu si sa-L intarate pe Sfantul lui Israel» (Psalmul 78,41). Israelul I-a pus astfel limite Dumnezeului nemarginit.

Cel Atotputernic le-a jurat evreilor ca le va da tara (cititi Gen. 15,18; 22,16-17), dar tragedia a constat In faptul ca ceea ce Dumnezeu dorea sa se Intample pe baza promisiunii Sale nu s-a putut Implini, si anume intrarea In tara promisa. Intreg poporul a ramas blocat la granita, fiind trimis Inapoi In pustie: «Vedem dar ca n-au putut sa intre din pricina necredintei lor» (Evrei 3,19).

Cu aceasta necredinta a Inceput pribegia poporului Israel, calea grea prin pustie. In loc sa mearga Inainte, poporul mergea Inapoi. Daca profetia nu se poate Implini In viata noastra pentru ca prin necredinta noastra Il Impiedicam pe Dumnezeu sa-si Implineasca Cuvantul In noi, automat Incepe regresul spiritual. Situatia de atunci a poporului Israel corespunde din pacate situatiei de astazi a Bisericii lui Isus. Domnul a spus despre Israel: «Ei totdeauna ratacesc In inima lor» (Evrei 3,10).

Evreii au suferit lovituri si Incercari groaznice, iar Domnul Dumnezeu a Intrebat: «Nu ti-ai facut tu singur lucrul acesta pentru ca L-ai parasit pe Domnul Dumnezeul tau cand te Indrepta pe calea cea buna?» (Ier. 2,17). Este aceasta imaginea inimii tale? Nu cumva Domnul trebuie sa Iti spuna si tie: «Tu singur te pedepsesti cu rautatea ta si tu singur te lovesti cu necredinciosia ta; vei sti si vei vedea ce rau si amar este sa-L parasesti pe Domnul Dumnezeul tau si sa n-ai nici o frica de Mine, zice Domnul Dumnezeul ostirilor» (Ier. 2,19)?

Trebuie sa ii dai dreptate lui Dumnezeu. El nu a putut Implini In viata ta minunatele Sale promisiuni din cauza deznadejdii si a neascultarii tale. Caiestete din toata inima Inaintea sfinteniei Sale! Primeste iertarea prin sangele lui Cristos si atunci nu vei mai merge Inapoi, ci doar Inainte, In Intampinarea Domnului Isus!

martie3

In vremea Imparatului Solomon, Domnul Insusi a venit la poporul Sau, nu In trup, ci prin Duhul: «Cand si-a ispravit Solomon rugaciunea, s-a pogorat foc din cer si a mistuit arderea de tot si jertfele, iar slava Domnului a umplut casa. Preotii nu puteau sa intre In Casa Domnului, caci slava Domnului umplea Casa Domnului. Toti copiii lui Israel au vazut pogorandu-se focul si slava Domnului peste casa. Ei si-au plecat fata la pamant pe pardoseala, s-au Inchinat si L-au laudat pe Domnul, zicand: „Caci este bun, caci Indurarea Lui tine In veac“» (2 Cron. 7,1-3).

Se pare ca nu a lipsit mult ca Mesia sa vina, astfel Incat Cuvantul profetic sa se Implineasca In mod minunat, iar Imparatia pacii sa fie Intemeiata din Ierusalim. Din pacate Insa, Imparatul Solomon, cel care a construit Templul atat de minunat, nu a mers mai departe. Dumnezeu venise foarte aproape de El, deoarece Il iubea. In schimb, iata ce gasim scris despre Imparatul Israelului: «Cand a Imbatranit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alti dumnezei si inima nu i-a fost Intru totul a Domnului Dumnezeului sau, cum fusese inima tatalui sau David» (1 Imp. 11,4). Cand citim expresia «Intru totul», observam caderea tragica a Intregului popor Israel. Odata cu inima Impartita a lui Solomon, Implinirea Cuvantului profetic a fost oprita. Incepand cu vremea de glorie a Imparatului Solomon, poporul doar a regresat.

In istoria timpurie a Israelului putem observa doua perioade de declin. Pe cea din pustie am amintit-o deja. Ea a Inceput prin necredinta, la granita tarii promise. Prin urmare, In popor s-a declansat razvratirea grupului lui Core, deoarece tinta credintei disparuse dinaintea ochilor acestor oameni (vezi Num. 16). Orice credincios aflat In pustie din punct de vedere spiritual prezinta aceleasi simptome: nu mai ia Cuvantul In serios si nu mai are Incredere In Dumnezeu. Unde sunt astazi copiii lui Dumnezeu care luau In serios Intreg Cuvantul Domnului si se Incredeau In el? Necredinta a pus stapanire pe viata lor. Daca si In inima ta simti ca este pustiu si arid, Inseamna ca nu te Increzi In Cuvantul profetic, In vorbirea directa a Domnului. La fel ca In cazul Israelului, consecinta acestui fapt este revolta Impotriva slujitorilor Domnului, si astfel Impotriva lui Dumnezeu Insusi. Moise i-a spus lui Core: «De aceea te aduni tu si ceata ta Impotriva Domnului. Caci cine este Aaron sa cartiti Impotriva lui?» (Num. 16,11).

Astazi in Biserica lui Isus nu mai exista viziuni profetice, deoarece ea a pierdut dinaintea ochilor tinta credintei, plinatatea lui Dumnezeu. Ca rezultat avem o rebeliune perfida, mascata religios, impotriva adevaratilor slujitori ai lui Dumnezeu. Aceasta rebeliune este atat de periculoasa tocmai din cauza ca se desfasoara intotdeauna intr-un cadru asa-zis «biblic». Oamenii de frunte din preotime au fost cei care «s-au rasculat impotriva lui Moise, impreuna cu doua sute cincizeci de oameni din copiii lui Israel, din fruntasii adunarii, din cei ce erau chemati la sfat si care erau oameni cu nume. Ei s-au adunat impotriva lui Moise si Aaron si le-au zis: „Destul, caci toata adunarea, toti sunt sfinti si Domnul este in mijlocul lor! Pentru ce va ridicati voi mai presus de adunarea Domnului?“ Cand a auzit Moise lucrul acesta, a cazut cu fata la pamant» (Num. 16,2-4).

Dumnezeu a raspuns acestei rebeliuni printr-o judecata ingrozitoare. in versetele 32-34 ni se spune ca intreaga ceata a lui Core, impreuna cu cei 250 de lideri ai comunitatii, au coborat de vii in iad. Acolo unde nu este credinta, nu este nici pocainta. in pasajul urmator apare din nou o revolta: «A doua zi, toata adunarea copiilor lui Israel a cartit impotriva lui Moise si impotriva lui Aaron, zicand: „Voi ati omorat poporul Domnului“» (Num. 16,41). Mai departe citim ca judecata divina care a urmat a costat 14.700 de vieti omenesti.

Din pacate, o atitudine similara cu cea a cetei lui Core este prezenta si astazi in mijlocul Bisericii Domnului Isus. Din cauza aceasta atat de multi din Biserica lui Isus vor fi bolnavi nu trupeste, ci sufleteste. Acest lucru este mult mai grav decat moartea trupeasca. Suntem inconjurati de crestini sterili, care nu aduc nici o roada spirituala. Vegetarea lipsita de rod fara implinirea promisiunii este judecata spirituala care este rostita astazi peste copiii lui Dumnezeu. Ce promisiune avem atunci? Domnul a spus: «Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura» (Ioan 7,38). Unde se afla aceste rauri de apa vie in familia ta, in biserica ta? Daca viata ta de credinta a cazut victima acestui declin, acestui regres plin de consecinte dezastruoase, te indemn din toata inima sa te intorci pe drumul cel bun!

martie4

Cat de pretios este textul din Numeri 16,48: «S-a asezat intre cei morti si cei vii si urgia a incetat.» Aaron, marele preot din acea vreme, s-a interpus intre cei morti si cei vii pentru a se ruga pentru popor. El a luat cadelnita, a pus foc si tamaie, facand astfel ispasire pentru popor. Acesta este un indiciu catre Marele nostru Preot ceresc, care astazi Se afla intre cei morti si cei vii, rugandu- Se pentru noi. Domnul nostru nu doar salveaza, ci si desparte. El separa ce este mort, ce ramane in necredinta si in continua rebeliune, de viata noua si de credinta in jertfa Sa.

O promisiune extraordinara s-a implinit cand noua generatie a copiilor lui Israel, aflata sub conducerea lui Iosua, s-a luptat pentru a cuceri tara. Israelul se afla acum in tara in care curgea lapte si miere, dupa cum spusese Domnul. Aproape ca simtim bucuria lui Dumnezeu atunci cand textul vorbeste despre promisiune si implinire: «Astfel Domnul i-a dat lui Israel toata tara pe care jurase ca o va da parintilor lor. Ei au luat-o in stapanire si s-au asezat in ea. Domnul le-a dat odihna de jur imprejur, cum le jurase parintilor lor. Nici unul din vrajmasii lor nu putuse sa le stea impotriva si Domnul i-a dat pe toti in mainile lor. Din toate vorbele bune pe care i le spusese casei lui Israel Domnul, nici una n-a ramas neimplinita, toate s-au implinit» (Iosua 21,43-45).

Desi poporul Israel experimentase implinirea promisiunilor de binecuvantare ale lui Dumnezeu, a inceput si cea de-a doua etapa de regres spiritual. Cat de indurerata trebuie sa fi fost inima lui Dumnezeu cand poporul Sau a curvit si s-a inchinat la idoli in tara Sfanta!

Am vazut deja cum punctul culminant al bunastarii din vremea imparatului Solomon a fost de fapt inceputul caderii lui si a intregului popor. Din Templul minunat in care locuia Dumnezeu insusi au mai ramas in final doar niste gramezi de daramaturi, peste care s-a asezat praful. Palatul regal a fost distrus, iar poporul deportat intr-o tara straina. si in exil insa Dumnezeu a chemat barbati ca Daniel, Ezra si Neemia. in mijlocul caderii poporului Sau, El si-a amintit de juramantul pe care il facuse cu Avraam. El a spus prin gura apostolului Pavel in Romani 11,1-5: «intreb dar: „A lepadat Dumnezeu poporul Sau?“ Nicidecum! Caci si eu sunt israelit, din samanta lui Avraam, din semintia lui Beniamin. Dumnezeu n-a lepadat poporul Sau, pe care l-a cunoscut mai dinainte. Nu stiti ce zice Scriptura in locul unde vorbeste despre Ilie? Cum se plange el lui Dumnezeu impotriva lui Israel cand zice: „Doamne, pe prorocii Tai i-au omorat, altarele Tale le-au surpat. Am ramas eu singur si cauta sa-mi ia viata“? Dar ce-i raspunde Dumnezeu? „Mi-am pastrat sapte mii de barbati care nu si-au plecat genunchiul inaintea lui Baal.“ Tot asa, si in vremea de fata este o ramasita datorita unei alegeri prin har.»

martie5

Semintia lui Iuda s-a Intors din robie la saptezeci de ani de la distrugerea Ierusalimului, rezidind cetatea si Templul. «Cuvantul Domnului este adevarat si toate lucrarile Lui se implinesc cu credinciosie» (Psalmul 33,4). Chiar si cand evreii s-au aflat sub ocupatie, Dumnezeu a ramas aproape de poporul Sau. Apoi a venit Domnul Isus, Mesia, care a fost respins, respingere ce a dus la cel mai profund declin spiritual al Israelului. Paradoxal Insa, acest regres al poporului evreu a insemnat in acelasi timp o salvare minunata, si anume mantuirea neamurilor, dupa cum gasim scris in Romani 11,11:

«Prin alunecarea lor s-a facut cu putinta mantuirea neamurilor, sa-l faca pe Israel gelos.» Din nou, dupa ce Mesia a venit, a murit, a fost Ingropat, a Inviat si S-a inaltat la cer, Israelul a fost imprastiat printre popoarele de pe intreg pamantul. Acest lucru a fost pentru noi, neamurile, sansa extraordinara de a fi salvati. Aceasta perioada de har se apropie insa de incheiere acum. In Israel, sub ochii nostri, pentru prima data dupa doua milenii, are loc un progres. Promisiunile lui Dumnezeu sunt valabile pe vecie. Printre multe mii de promisiuni pentru Israel, se implineste si urmatoarea: «Cel mai mic se va face o mie si cel mai neInsemnat un neam puternic. Eu, Domnul, voi grabi aceste lucruri la vremea lor» (Isaia 60,22).

Am amintit deja ca Dumnezeu Isi implineste intr-un tempo rapid in vremea noastra promisiunile facute Israelului acum mai multe milenii. Aici insa trebuie sa ne oprim un moment, deoarece, odata cu miscarea de inaintare din Israel, vedem si regresul din cadrul Bisericii Domnului Isus Cristos. Privirea Israelului catre Egipt cand se afla deja in pustie corespunde privirii catre lume a credinciosilor, manifestata prin necredinta si razvratirea din pustia lor interioara.

Te rog sa fii sincer: cat de des esti descurajat si te ridici impotriva fratelui si surorii tale, impotriva slujitorilor lui Dumnezeu – asa cum a facut Israelul in vremuri stravechi impotriva lui Moise? Multi credinciosi se abat de la cale si fac un lucru despre care Biblia ne avertizeaza atat de serios: «Cel neprihanit va trai prin credinta, dar daca da inapoi, sufletul Meu nu gaseste placere in el. Noi Insa nu suntem din aceia care dau inapoi sa se piarda, ci din aceia care au credinta pentru mantuirea sufletului» (Evrei 10,38-39).

Cea de-a doua dovada de regres spiritual in cazul credinciosilor se poate observa in timpul implinirii promisiunii. Asa cum poporul Israel a inceput sa se indeparteze de Domnul in tara Sfanta, cu toate ca Dumnezeu insusi Se afla in mijlocul lor, tot asa se Indeparteaza de promisiune si Biserica Domnului Isus, desi in mijlocul ei locuieste Mantuitorul, iar ea ar trebui sa fie un templu spiritual. Suntem sfintiti prin El, am fost infiati si asezati odata cu El in locurile ceresti. Daca viata ta este dominata de inchinarea la idoli, orgoliu si curvie, atunci te indepartezi de sfintenie, iar Dumnezeu iti va intoarce spatele.

Domnul Isus S-a nascut pe pamantul acesta in Betleem, dar Israelul nu a inteles minunea ce a avut loc odinioara. Teoretic, poporul evreu stia totul, dar dispozitia interioara a inimii sale nu a dus la nici o schimbare in sens spiritual. Din cauza aceasta mantuirea, Cuvantul, Templul si tara le-au fost luate evreilor si date neamurilor. Acum Dumnezeu le ofera pe toate acestea Inapoi dragostei Sale dintai, si anume Israelului. Domnul Isus este pe punctul de a reveni. Inainte insa ca El sa vina pentru Israel, Ii va lua la Sine pe cei sfintiti de Dumnezeu. Ne aflam chiar Inaintea Implinirii minunate a profetiei biblice!

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.