Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Netanyahu intervine pentru siturile biblice

situri_arhGuvernul israelian condus de premierul Beniamin Netanyahu a pus sub protecție specială numeroasele comori antice ale Israelului.

Israelul nu duce lipsă de locuri istorice importante, însă multe dintre ele se află într-o stare avansată de deteriorare. Guvernul israelian condus de prim-ministrul Beniamin Netanyahu a decis recent să inițieze un program special de protecție, punând la dispoziție în acest sens aproximativ 73 de milioane de euro.În același timp, premierul statului evreu a emis o listă în care sunt cuprinse 150 dintre cele mai importante situri ale moștenirii naționale.

Prin aceste măsuri se urmărește și consolidarea legăturii populației evreiești cu istoria sa națională. Măsurile pentru restaurarea acestor situri vor fi realizate în decursul următorilor cinci ani.

Se va avea în vedere restaurarea siturilor istorico-religioase, cum ar fi de exemplu mormântul Rahelei de la Betleem sau peștera patriarhilor din Hebron, dar și situri antice ca Masada. De asemenea, măsurile de protecție și restaurare cuprind și muzeele, arhivele și diferite domenii ale artei. Paralel cu acestea se va realiza o programă pentru școlile din țară, astfel încât tinerii și copiii să afle mai multe despre subiectul moștenirii naționale a poporului evreu în vechiul Canaan.

Se va pune accentul pe perioada biblică de până la distrugerea celui de-al doilea Templu și pe finalul suveranității evreiești în țară, dar și pe sionismul modern și pe colonizarea evreiască a țării.

Recent, în cadrul conferinței de la Herzliya, prim-ministrul Beniamin Netanyahu a declarat: «Pentru existența noastră în această țară sunt obligatoriu necesare nu doar o armată puternică și o economie stabilă și progresivă, ci și cunoștințe despre cine suntem noi de fapt.» Netanyahu, care subliniază adesea importanța Bibliei ca moștenire națională, încearcă prin acest program de protecție să stârnească interesul publicului larg vizavi de acest subiect.

În cadrul acestui program vor fi întreținute 40 de situri arheologice importante, printre care Cezareea și Masada, dar și Tel Lachiș și Cetatea lui David din Ierusalim. Inițial, în această listă a programului de protecție au fost cuprinse doar siturile care se află în centrul țării (adică în interiorul granițelor țării dinainte de Războiul de Șase Zile din 1967).

În urma presiunilor partenerului de dreapta din coaliție, au fost incluse și siturile care se află de cealaltă parte a așa-numitelor «granițe verzi». Dintre acestea fac parte mormântul Rahelei și peștera patriarhilor. După cum era de așteptat, această decizie a declanșat o controversă extrem de puternică în Israel.

Politicienii din partidele de dreapta au jubilat, în timp ce parlamentarii de stânga au protestat. Evident, decizia a fost primită cu dezaprobare și de populația palestiniană. Pe lângă siturile antice, numeroase locuri care se află în strânsă legătură cu istoria sionismului modern vor beneficia de acest program de revalorizare.

Dintre acestea face parte sala în care David Ben Gurion a declarat independența statului Israel în mai 1948. În plus, vor fi renovate două drumuri care străbat locurile cele mai importante din țară din punct de vedere arheologic.

sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

de_ce_merita_sa_fii_crestin_640

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.