Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Cat de important este sa le vorbim despre Yeshua oilor ratacite din Israel - de Zev Porat

evreu mesianic, Tel Aviv, mai 2014

Chemarea mea e să le transmit vestea cea bună despre Mesia Yeshua (Isus) tuturor oamenilor: evrei ortodocși, evrei laici, evrei atei și așa mai departe. Lucrul care mă motivează este dragostea lui Dumnezeu. Osea 4:6: ‘’Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.’’

După ce primim revelația supranaturală cum că Yeshua e Mesia, Duhul Sfânt ne oferă autoritate, dar numai prin intermediul lui Yeshua ne sunt iertate păcatele. Mi-aș da viața ca oamenii să fie mântuiți. Pasiunea mea e să le predic despre vestea cea bună referitoare la Yeshua oilor rătăcite din Israel, dar și din celelalte națiuni.

Evreii ortodocși și cei laici nu prea citesc Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Majoritatea învățăturilor lor sunt luate din cărți ce oferă interpretări ale unor rabini, mai multe cărți oferind interpretări ale celor scrise în cărțile respective. Interpretările rabinice se bazează mai mult pe o variantă orală a Torei (tradiții legale și interpretative) decât pe Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Din păcate, aceasta este una dintre principalele metode prin care dușmanul îi împiedică pe evrei să citească adevăratul Cuvânt scris. De aceea este extrem de important să le prezentăm dragostea lui Yeshua (Isus) celor din Israel, dar și evreilor din întreaga lume.

Principala obiecție ar fi că Yeshua nu este pentru evrei. Religia noastră este cea mozaică și nu cea creștină. Niciun evreu adevărat nu va crede vreodată în Yeshua. Această minciună a fost născocită de Satana, fiind înrădăcinată în legile rabinice de care chiar și evreii laici se simt constrânși. Într-o mai mare măsură, a răspunde la aceste obiecții ar însemna îndreptarea unor neadevăruri, făcându-i pe oameni să stea și să se gândească la natura emoțională și, uneori, irațională a celor spuse de ei.

Acest lucru se poate realiza numai prin puterea Duhului Sfânt - ‘’Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.’’(Romani 10:17)

Cum să prezentăm evreilor Evanghelia?

Începând de la Moise - Una dintre cele mai importante profeții mesianice le-a fost transmisă israeliților de către Moise. Pentru evrei, el este extrem de important, chiar mai important decât Avraam, părintele evreilor. De mii de ani, israeliții l-au privit cu respect pe Moise, mărețul lor profet și legiuitor. El a fost un lider unic, având calități extraordinare atât în calitate de profet, preot, învățător și legiuitor. Niciunul dintre ceilalți profeți sau lideri nu a reușit să îndeplinească atât de multe funcții.

Într-una dintre previziunile sale, Moise a declarat că, în viitor, Dumnezeu va ridica un alt profet evreu ce va duce o viață asemenea lui. Această profeție a lui Moise cum că Mesia va semăna cu el este importantă pentru ca israeliții să Îl poată identifica pe Mesia. Moise a spus că „Domnul Dumnezeul tău îți va ridica din mijlocul tău, dintre frații tăi, un proroc ca mine; să ascultați de El!’’ (Deuteronom 18:15)

În acest verset găsim singurul pasaj din Tora (cele cinci cărți ale lui Moise) în care Moise se identifică drept un proroc al DOMNULUI. În plus, acesta este singurul pasaj în care Moise vorbește despre venirea lui Mesia ca fiind ’’un proroc ca mine’’. (Deuteronom 18:15; Ioan 6:14)

Dragostea statornică a lui Dumnezeu

Noi, membrii organizației Messiah of Israel, suntem chemați să le spunem TUTUROR despre dragostea lui Yeshua. Nouă ne pasă cu adevărat și nu vrem ca cineva să piară. Dumnezeu spune: ’’Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.’’ (Osea 4:6)

Într-o zi friguroasă de iarnă, am fost trimiși în Tel Aviv pentru a vorbi despre dragostea lui Dumnezeu. Dragostea minunată a lui Dumnezeu îi încălzea pe oameni.

După ce le-a vorbit mai multor oameni, Zev a observat un om care se tot plimba de-a lungul plajei. După ce s-a prezentat, Zev l-a întrebat pe Haim dacă era totul în regulă. La început, Haim i-a spus lui Zev că acest lucru nu îl privea și să-l lase în pace. După ce Zev l-a consolat puțin, Haim a început să-și spună păsul: ’’Am fost rănit prea mult de oameni și sunt foarte supărat. Vin aici pentru că mă simt mai bine.’’ Haim l-a întrebat apoi pe Zev de ce venise el acolo. ’’Vin aici pentru a admira puternica creație a lui Dumnezeu și pentru a-I transmite minunatul mesaj de dragoste’’, i-a răspuns Zev.

Haim i-a spus că el nu mai credea în iubire fiindcă viața sa era plină de greutăți. Zev i-a spus lui Haim cu dragoste și compasiune: ’’Îți înțeleg durerea. Nu putem fi consolați cu adevărat decât prin dragostea lui Dumnezeu. Dragostea lui Dumnezeu este statornică.’’ Era limpede că Haim era un om rănit. Apoi, Zev a deschis Biblia și i-a citit lui Haim despre dragostea statornică a lui Dumnezeu, cum e prezentată în Psalmi 33:22 și în Osea 10:12: ’’Semănați potrivit cu neprihănirea, și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă plouă mântuire.’’

După ce a citit acest pasaj, Haim a fost bucuros. Duhul Sfânt începuse să-l îmblânzească. El l-a întrebat pe Zev cum putea aplica aceste versete în viața sa. Zev i-a răspuns: ’’Iartă-I pe toți cei care te-au rănit, așa cum Dumnezeu te-a iertat pe tine, oferindu-le tuturor oamenilor posibilitatea de a primi mântuirea oferită de El.’’ Zev a deschis Biblia la Ps. 85:7: ’’Arată-ne, Doamne, bunătatea Ta și dă-ne mântuirea Ta!’’

Haim: ’’Dacă vreau să am în viața mea această iubire statornică și mântuirea, cum se va întâmpla acest lucru?’’ Zev i-a răspuns că acest lucru se poate întâmpla numai prin intermediul lui Mesia, care a luat toate păcatele asupra Sa, Și-a sacrificat viața, a înviat după trei zile, iar, datorită sângelui Său, toate păcatele ne pot fi iertate dacă ne pocăim și ne încredem pe deplin în El. Haim l-a întrebat Cine este acest Mesia care ne oferă această iubire statornică. Zev i-a răspuns: ’’Tocmai am citit împreună și El e menționat în Vechiul Testament.’’ Haim: ’’Scrie doar despre mântuire (Yeshua) în ebraică.’’ Zev: ’’Da, dar acesta este numele Lui – Yeshua. El este Mesia, singura cale spre viața veșnică.’’

Haim era fascinat și a spus că erau multe lucruri pe care să le poată înțelege. Cu toate acestea, nu putea nega faptul că citiserăm din Biblie împreună. Slavă Domnului Yeshua! Puterea Duhului Sfânt lucra în el. Haim l-a rugat pe Zev să studieze împreună, spunând că era pentru prima data când simțea dragostea cu adevărat.

Rugați-vă ca Haim să Îl primească pe Yeshua ca Mântuitor al său și să ajungă să cunoască acea dragoste statornică pe care o caută.

zev porat rugaciune 660

Rabinul Yitzhak Kaduri a descoperit numele lui Mesia – Yeshua

Rabinul Yitzhak a uimit întreaga lume când a lăsat un bilet ce trebuia să fie citit doar la un an după moartea sa.

În timp ce se citeau cuvintele lui Kaduri de la dreapta la stânga, așa cum e specific limbii ebraice, o descoperire uimitoare li s-a dezvăluit în fața ochilor. Prima literă în ebraică de la fiecare din cele șase ultime cuvinte ale mesajului, alăturate, formau cuvântul Iehoșua, sau Yeshua. Traduse în limba română, aceste cuvinte reprezentau fără îndoială cuvântul Isus.

S-a stabilit că dezlegarea mesajului rabinului se găsea în prima parte a propoziției: literele ce alcătuiau numele lui Mesia. Acest indiciu aparent evident i-a făcut să înțeleagă că trebuiau să ia prima literă de la fiecare dintre ultimele cuvinte din mesaj și să le combine pentru a forma mult așteptata revelație mesianică. Ultimele cuvinte din mesaj erau: Yarim Ha’Am Veyokhiakh Shedvaro Vetorato Omdim. În traducere, înseamnă: ’’El îi va ridica pe oameni și va dovedi că legea și Cuvântul Său sunt adevărate.’’

Noi, membrii organizației Messiah of Israel, răspândim acest mesaj în tot Israelul.

Cartea ’’The Rabbi Who Found Messiah’’ (Rabinul care L-a descoperit pe Mesia) este o foarte bună metodă evanghelistică, oferind șansa de a împărtăși Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă împreună cu noi în timp ce le slujim elevilor rabinului Kaduri, dar și altora. Mulți sunt mântuiți de către Yeshua Mesia. Aleluia!

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.