Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Coaliția Europeană pentru Israel - vocea crestina la Bruxelles - de Tomas Sandell

Rugați-vă și votați!

Între 22-25 mai se vor ține alegeri în cadrul Parlamentului European. Acestea se vor desfășura în toate cele 28 de state membre UE. În România, alegerile se vor ține duminică, în 25 mai. În urma alegerilor, vor fi aleși cei 751 de candidați care vor alcătui noul Parlament European pentru următorii cinci ani. Rezultatul alegerilor va decide și din ce grup politic se va alege următorul președinte al puterii executive a Uniunii Europene, Comisia Europeană adică.

Pentru creștini, e foarte important să participe la aceste alegeri. Odată cu semnarea tratatului de la Lisabona, rolul Parlamentului European a devenit și mai important. În prezent, Parlamentul European e cel care trebuie să aprobe bugetul UE și să confirme noii membri ai Comisiei Europene.

De-a lungul anilor, rolul credinței a crescut în cadrul Parlamentului European, în prezent existând un dialog religios regulat între liderii instituțiilor europene și comunitățile religioase. În fiecare an, în luna decembrie, Micul dejun cu rugăciune din cadrul Parlamentului European adună sute de credincioși care se roagă în sala de mese a Parlamentului din Bruxelles și își mărturisesc credința în Isus. Mare parte din acești delegați sunt membri ai Parlamentului European sau oficiali ai UE. Câțiva foști președinți ai Parlamentului European, precum Jerzy Buzek sau Hans-Gert Pöttering, au participat la aceste întâlniri. În urmă cu doi ani, Herman von Rompuy, președintele Consiliului European, a vorbit despre propria-i credință în Hristos.

Însă există și probleme. În numeroase state-membre, grupări antisemite și rasiste declarate devin tot mai populare, iar partide extremiste precum Jobbik, în Ungaria, sau Zori de Aur, în Grecia, se crede că vor obține multe locuri în noul parlament...

Următorii cinci ani vor fi foarte importanți pentru Israel și poporul evreu. În numeroase state-membre, subiecte precum circumcizia și sacrificiul evreiesc au devenit chestiuni controversate. Anul trecut, Consiliul Europei (care nu are legătură cu UE) a emis recomandarea de interdicție a circumciziei la bebelușii de sex masculin.

În Biblie, circumcizia era unul dintre semnele legământului pe care Dumnezeu l-a încheiat cu poporul evreu. Celălalt semn a fost promisiunea Lui că le va da pământ. Așa cum circumcizia e atacată, invocându-se drepturile omului (sau ale copilului), la fel se întâmplă și cu dreptul pe care îl au evreii de a deține pământul Israelului.

În luna decembrie a anului 2013, Comisia Europeană a emis o nouă directivă prin care se interzice orice finanțare a entităților israeliene din cadrul teritoriilor disputate ale Iudeei și Samariei, cât și din Ierusalimul de Est. Aceasta este principala zonă din Israel.

E important ca în noul parlament european să fie membri dispuși să sprijine dreptul evreilor de a locui în țara lor și de a-și păstra modul de viață, inclusiv de a-și păstra dreptul de a circumcide copiii de sex masculin atunci când aceștia au împlinit opt zile de viață.

Pentru creștini, e important să participe la aceste alegeri, dar influența nu se oprește aici. E important ca aceștia să participe la campania premergătoare alegerilor și să cunoască cât de mulți candidați e posibil. Avem dreptul și îndatorirea democratică de a vota și de a fi cetățeni activi în societățile noastre. Adresându-le candidaților întrebările potrivite, puteți face alegerea corectă, dar le și puteți transmite astfel candidaților că, pentru voi, acestea sunt chestiuni importante.

Pe lângă faptul că trebuie să votăm, trebuie să ne și rugăm pentru alegeri. Pasajul din 1 Timotei 2 ne îndeamnă să ne rugăm pentru toți cei ce dețin autoritatea. Aceasta înseamnă că trebuie să ne rugăm și pentru membrii Parlamentului European. CEI vrea să fie vocea voastră în cadrul Uniunii Europene în următorii cinci ani. Mottoul nostru este: ‘’Roagă-te, educă și susține’’.

eci 250Coalitia Europeana pentru Israel

Coaliția Europeană pentru Israel a fost fondată în Bruxelles în anul 2003, pentru a fi o voce creștină în sprijinul Israelului. De-a lungul anilor, influența CEI a crescut, ajungând până la ONU, în New York, sau chiar pe alte continente.

Însă principala preocupare o reprezintă activitatea de la ONU și Bruxelles. În 2005, CEI a organizat primul eveniment în care s-a comemorat Holocaustul, în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles. În scurt timp, acest eveniment a ajuns sub patronajul președintelui Parlamentului European. Anul trecut, acesta a devenit un eveniment oficial al Uniunii Europene.

De-a lungul anilor, CEI a adus în atenția Uniunii Europene multe chestiuni importante. CEI a fost prima organizație care a atras atenția cu privire la rezoluția de la San Remo din 1920 care a pregătit calea formării statului evreu. Documentarul ‘’O șansă pentru pace’’ (Give Peace a Chance) prezintă care sunt bazele legale pentru formarea Israelului, fiind tradus în numeroase limbi, inclusiv în limba română.

În luna aprilie a anului 2014, CEI a trimis o scrisoare deschisă către șeful departamentului Orientului Mijlociu al UE cu privire la directivele UE referitoare la teritoriile disputate. CEI susține că respectivele directive, care interzic finanțarea entităților israeliene de pe teritoriile disputate, încalcă legea internațională și acordurile de la Oslo. Scrisoarea a fost semnată de către 42 de lideri politici.

Puteți urmări activitățile desfășurate de CEI prin intermediul buletinului nostru informativ lunar care este tradus și în limba română. În fiecare lună, înregistrăm reportaje în cadrul studiourilor Parlamentului European în cadrul cărora discutăm despre evenimente ce au loc în prezent împreună cu membri ai Parlamentului European, dar și cu diplomați israeliți.

Prin intermediul rapoartelor noastre lunare, al emisiunilor de televiziune și al cererilor de rugăciune, vrem să vă arătăm cum să vă rugați și să susțineți valorile creștine, dar și cum să sprijiniți Israelul și poporul evreu.

Pentru mai multe informații, intrați pe www.ec4i.org sau trimiteți-ne un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.