Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Dovezi privind existenta celui mai mare rege antic al Israelului, regele David.

Aproape în fiecare zi arheologii fac noi descoperiri, multe dintre ele datând din perioada biblică, ajutându-ne să înțelegem personaje și locuri din Biblie. Nu cu mult timp în urmă, s-a făcut o descoperire privind existența celui mai mare rege antic al Israelului, regele David.

O scurtă vizi în Khirbet Qeiyafa din Valea Terebinților... Biblia spune că, nu departe de aici, David l-a ucis pe uriașul Goliat.

'Nu se consemnează în Biblie prea multe lucruri despre istoria, politica și urbanizarea din vremea lui David. Am descoperit în Khirbet Qeiyafa, pentru prima dată, o fortăreață de pe vremea lui David', a afirmat prof. Yosef Garfinkel.

jd 50 david 03

La aproximativ 30 km de Ierusalim se află Khirbet Qeiyafa, un oraș de frontieră din regatul Iuda, nu departe de Gat, orașul natal al lui Goliat. Datarea cu carbon arată că acesta a existat prin 1020-890 î.H., în perioada regelui David. Profesorul arheolog Yosef Garfinkel, de la Universitatea Ebraică, a muncit împreună cu cercetătorii de la Autoritatea Israeliană pentru Antichități. El ne-a spus că au excavat zeci de încăperi și crede că trei dintre ele erau folosite în scopuri religioase.

'Infrastructura este diferită. Aici avem camere izolate, pe când în structurile canaanite și păgâne întâlnim adevărate temple', a afirmat prof. Yosef Garfinkel.

Aceasta însă, nu e tot. Garfinkel a prezentat artefactele religioase în cadrul unei conferințe de presă în Ierusalim. 'După cum vedeți, avem două cadrane aici. Unul este din ceramică, iar celălalt din piatră', a afirmat prof. Yosef Garfinkel. Erau folosite pentru păstrarea simbolurilor lui Dumnezeu.

jd 50 david 02

Altarele portabile aveau forma unui templu și confirmă descrierea biblică din 1 Împărați. Acolo, e descris stilul arhitectural folosit în Templul lui Solomon și se spune că acest stil exista dinaintea lui Solomon. În acel sit nu s-a găsit nicio statuie sau oase de porc, ceea ce dovedește că locuitorii respectau poruncile biblice de a nu consuma carne de porc și de a nu se închina la idoli, spre deosebire de vecinii lor canaaniți și filisteni. Arheologii au descoperit aici mai devreme cea mai veche inscripție evreiască.

De ce sunt importante aceste descoperiri ? Garfinkel spunea că ele combat argumentele unor savanți care spun că Biblia a fost scrisă la 800 de ani după regele David și că nu are nicio legătură cu istoria reală.

'Cred că acesta e cel mai puternic argument al nostru. Acum avem dovezi istorice încrustate în Biblia evreiască, iar oamenii nu mai pot să spună că David și Solomon sunt personaje mitologice', a afirmat prof. Yosef Garfinkel.

Garfinkel spunea că Biblia și arheologia trebuie să meargă mână în mână.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.