Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Extremistii palestinieni si fortele de securitate israeliene s-au confruntat în Ierusalim

Liderul palestinian, președintele Mahmud Abbas a considerat drept ”declarație de război” decizia Israelului de a opri accesul vizitatorilor în apropierea Muntelui Templului. Israelul a oprit accesul în zonă în urma tentativei de asasinat asupra susținătorului principal al rugăciunii evreilor pe acest platou. Poliția Israeliană s-a confruntat cu manifestanții palestinieni, după ce forțele israeliene au ucis suspectul.

Yehuda Glick tocmai încheia o prelegere în cadrul evenimentului "Israel Returns to the Temple Mount" la Begin Centre, în centrul Ierusalimului. Poliția spunea că asasinatul a fost plănuit dinainte. Se pare că asasinul l-a identificat pe Glick înainte de a-l împușca de la distanță mică, după care a încercat să scape urcându-se pe o motocicletă.

Glick militează pentru creșterea accesului evreilor pe Muntele Templului și pentru dreptul evreilor de a se ruga acolo. Muntele Templului este locul a două temple evreiești succesive, cel de-al doilea fiind distrus în anii 70 d.H. de către romani.

''Este rezultatul politicii Israelului potrivit căreia evreii nu au voie pe Muntele Templului, o politică ce îi încurajează pe arabi să continue atacurile. Evreii vor să meargă să se roage în locul cel mai sfânt de pe pământ al iudaismului, pe Muntele Templului'', a afirmat Moshe Feiglin.
Prim-ministrul Israelului Beniamin Netanyahu spunea că situația nu se va schimba. Doar musulmanii au voie să se roage pe Muntele Templului, cunoscut în arabă drept Sanctuarul Nobil. Situl găzduiește recent Moscheea Al-Aqsa și Cupola Stâncii. Este cel mai recent incident violent din jurul Muntelui Templului. Oficialii Israelului acuză liderii palestinieni de incitare la violență vizavi de acest loc, inclusiv pe liderul palestinian Mahmud Abbas care i-a încurajat recent pe palestinieni să folosească ”toate mijloacele” pentru a împiedica accesul evreilor pe Muntele Templului.

jd 51 ierusalim 03Muntele Templului găzduiește una din cele mai faimoase moschei din întreaga lume. Unii musulmani își ies din minți atunci când aud zvonuri cum că evreii ar amenința acea moschee, chiar dacă acestea nu sunt adevărate.

Este una dintre cele mai sfinte și contestate proprietăți din lume: Muntele Templului. Decenii la rând, liderii musulmani au incitat musulmanii la violență spunându-le că Al-Aqsa este în pericol. La început, ei au spus că evreii îi submină temeliile ca să îl prăbușească.

Acum spun că e o amenințare pentru musulmani și simplul fapt ca evreii să se roage pe platoul sfânt.

''Mișcările extremiste cred că Israelul plănuiește construirea unui al treilea templu și distrugerea altarului lor sfânt'', a afirmat dr. Yitzhak Reiter.

Cunoscut în arabă ca Haram Ash-Sharif sau Sanctuarul Nobil, platoul este locul pe care au stat două temple evreiești succesive. Al Doilea Templu a fost distrus în anii '70 de către romani. Acum, pe platou se află moschei.

jd 51 israel pace 03Domul Stâncii din dreapta mea este locașul musulman cel mai ușor de identificat de pe Muntele Templului, însă Moscheea Al-Aqsa din stânga mea este considerată al treilea cel mai sfânt loc al Islamului. Musulmanii cred că Mahomed a făcut o călătorie faimoasă în timpul nopții de la Mecca la Al-Aqsa pe calul său înaripat Burak.

Al-Aqsa a fost construită în 705 d.H. Conform teologiei musulmane, locul există dinaintea evreilor și trimite la creație. Astăzi, întregul platou este cunoscut ca Al-Aqsa. Nadav Shragai a scrie ”The 'Al-Aksa is in Danger' Libel, the History of a Lie”. El spunea că atunci când liderii musulmani vor să adune masele, declară că Muntele Templului este în pericol.

''Combustibilul ce aprinde musulmanii și îi scoate pe străzi îndemnându-i la violență este următoarea calomnie: Al-Aqsa este în pericol. Însă nu au fundamente pentru aceasta'', a afirmat Nadav Shragai.

Arheologul dr. Gabriel Barkay spune că s-au făcut excavații aproape de Muntele Templului, dar niciodată dedesubtul acestuia.

''Unul dintre fundamentele civilizației occidentale nu a fost atins niciodată de lopata arheologilor'', a afirmat Barkai.

Barkay spunea că musulmanii, și nu evreii, au fost cei ce au început să sape încercând să rescrie istoria.

''Din anii '90 s-au făcut multe săpături devastatoare pe Muntele Templului, dar nu în scopuri arheologice, ci din contră, pentru distrugerea datelor arheologice'', afirma Barkai.

jd 51 ierusalim 01În jurul anilor 2000, autoritățile religioase islamice au scos la iveală, cu buldozerele, mii de ani de istorie de sub Muntele Templului, făcând loc unei moschei uriașe. Barkay a condus o operațiune pentru salvarea artefactelor din materialul aruncat. Astăzi, arheologii și voluntarii încă cern molozul.

Potrivit lui Shragai, marele muftiu al Ierusalimului, Haj Amin al Husseini a pornit calomnierea Israelului în 1930. Husseini acuza evreii că ar vrea să dărâme moscheele de pe Muntele Templului. Aceasta a dus la răscularea musulmanilor și la uciderea evreilor, fiind primul dintre multele incidente.

Expertul în Islam, dr. Yitzhak Reiter spunea că strategia lor încă funcționează:

''Ei chiar cred că Al-Aqsa este în pericol atâta timp cât Israelul deține controlul părții de est a Ierusalimului.''

În 1969, lumea musulmană învinuia Israelul pentru incendierea Moscheii Al-Aqsa de către de un vizitator creștin australian. Minciuna continuă și astăzi. În 1996 a izbucnit cel mai violent conflict israeliano-palestinian din ultimii 30 de ani, când Israelul a deschis o ieșire pentru vizitatori către tunelurile Zidului Plângerii, la un kilometru de Al-Aqsa. În anul 2004, ploaia, zăpada și un cutremur minor au distrus rampa de intrare spre Muntele Templului. Când Israel a încercat să o reconstruiască, s-a stârnit un scandal Islamic internațional.

Musulmanii din Ierusalim afirmă că moscheea este în pericol. Israelul a arestat recent o personalitate islamică importantă pentru incitare la violență. El le-a spus adepților săi că Israelul plănuiește să intre cu forța pe Muntele Templului și că trebuie să își folosească trupurile pentru a-i împiedica pe evrei să facă asta. Experții spun că e important ca Occidentul să se sesizeze acum, fiindcă milioane de musulmani au luat de bună această minciună. Ei spun că dacă astfel de remarci au dus la violențe în trecut, vor duce la violențe și în viitor.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 51 - noiembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.