Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Violente si atacuri teroriste in Ierusalim

Timp de mai multe săptămâni, orașul a fost zguduit de revolte și atacuri teroriste. S-ar putea să fiți surprinși să aflați cine se află în spatele violențele și care este planul lor. S-a întâmplat din nou miercuri. Un terorist palestinian și-a folosit autovehiculul drept armă pentru a intra în mai mulți evrei, omorând unul și rănind alți 13. Atacul a avut loc în această intersecție, nu departe de Vechiul Oraș al Ierusalimului. Este al doilea atac de acest gen din ultimele două săptămâni și mulți se întreabă dacă aceasta este noua armă a teroriștilor palestinieni.

jd 52 atacuri ierusalim 04Mai târziu, un alt terorist a lovit cu mașina trei soldați într-o stație de autobuz din afara Ierusalimului. Mai devreme în acea zi, palestinienii au provocat tulburări pe Muntele Templului. Purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, spunea că este vorba despre două incidente distincte.

'Au loc tensiuni în Ierusalim, însă scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a ne ocupa de astfel de incidente și pentru a le preveni', a afirmat Micky Rosenfeld.

Însă Hamas însuși a făcut legătura. Imediat după primul incident, gruparea teroristă afirma că acesta fusese declanșat pentru a apăra Al-Aqsa, moscheea de pe Muntele Templului. Tot mai mulți evrei vor să se roage pe muntele unde doar musulmanii sunt lăsați să se roage. Guvernul israelian spunea că situația nu se va schimba, însă Israelul spunea că președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, îi incită pe palestinieni la violență spunându-le că moscheea Al-Aqsa este în pericol.

'Am mai trecut prin aceasta la un nivel mai moderat cu Fatah. Poliția israeliană a fost nevoită să confrunte suspecții palestinieni ce aruncau cu pietre în polițiști', a afirmat Micky Rosenfeld.

jd 52 atacuri ierusalim 01Ministerul Afacerilor Externe al Israelului a postat această filmare despre care spunea că prezintă tineri palestinieni luptându-se cu poliția israeliană pe Muntele Templului. Expertul în afacerile externe palestiniene Pinhas Inbari spunea că incidentul face parte dintr-un complot mai complex.

'Nu este ceva spontan. Este declanșat de Frăția Musulmană, iar în spatele Frăției Musulmane se află Qatar', a afirmat Pinhas Inbari.

Hamas este ramura palestiniană a Frăției Musulmane, având grupul al-Nusra în Siria și grupul Bayt al-Maqdis în Sinai.

'Ei lucrează împreună și au făcut din Ierusalim ținta lor principală pentru a recâștiga masele arabe', a afirmat Pinhas Inbari.

jd 52 atacuri ierusalim 02Inbari spunea că Abbas a fost gata să susțină financiar teroriștii palestinieni, însă a intervenit Hamas. El mai spunea că nu toți palestinienii sunt de acord cu aceste acte violente.

'Ce se întâmplă este mult sub așteptările Frăției Musulmane. General vorbind, Ierusalimul nu a fost încă târât în conflict', a afirmat Pinhas Inbari.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 52 - noiembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.