Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Descoperirea arheologica ce clarifica o perioda agitata din istoria evreiasca

Arheologii din Ierusalim au descoperit o piatră imensă care poartă o inscripție latină, datând din perioada romană, cam la 100 de ani după Isus. A fost o perioadă în care romanii au încercat să șteargă din oraș orice urmă a poporului evreu. Piatra ne-ar putea explica de ce, în urmă cu aproape 2000 de ani, evreii s-au răsculat împotriva romanilor. Piatra veche de 2000 de ani, cântărind o tonă, fusese dedicată împăratului roman Hadrian.

''Am reușit să descifrăm suficiente litere și cuvinte, ca să aflăm numele și titlul împăratului și cine a dedicat inscripția și probabil a construit întregul monument'', a afirmat Rina Avner.

''Legiunea a X-a i-a dedicat lui Hadrian această arcadă cu ocazia celebrării a 14 ani ca tribun. E de prin anul 130 d.H.'', a afirmat Shmulik Freireich.

jd 52 hadrian 02Autoritatea Israeliană pentru Antichități a descoperit piatra în timpul unei excavații de recuperare între o moschee și o biserică, aproape de o stradă aglomerată din Ierusalim. Descoperită într-un sit din era bizantină, piatra veche fusese reciclată pentru construirea unei cisterne de apă.

''Cred că este foarte importantă, fiind o dovadă puternică a unui proiect de construcție oficial realizat de către armata romană pentru venirea împăratului în oraș'', a afirmat Rina Avner.

Dr. Rina Avner, directorul excavației, spunea că mai sunt unele aspecte pe care piatra nu le relevă:

''Nu avem noul nume dat Ierusalimului de către Hadrian și nu avem niciun indiciu privind schimbarea statutului orașului în colonie romană.''

jd 52 hadrian 03Hadrian a condus Imperiul Roman din 117 până în 138 d.H. El a renumit Ierusalimul Aelia Capitolina, după numele familiei sale, și a construit un templu dedicat lui Jupiter peste ruinele celui de-al Doilea Templu.

''Au vrut să elenizeze pământul și să șteargă trecutul evreiesc'', a afirmat Rina Avner.

Întrebarea rămasă fără răspuns este dacă Hadrian a provocat Revolta lui Bar Kohba din 132-136 d.H. construind temple păgâne sau dacă le-a construit pentru a-i pedepsi pe evrei. Cealaltă parte a pietrei a fost descoperită în apropiere, cu mai bine de 100 de ani în urmă și este expusă într-un muzeu din Orașul Vechi. Avner spunea că e întotdeauna emoționant să găsești o legătură fizică directă cu trecutul.

'Stire difuzata in Jerusalem Dateline 52 - noiembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.