Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Acte de violenta in centrul Tel Avivului, in Ierusalim, Iudeea si Samaria

Israelul spune că Autoritatea Palestiniană se află în spatele atacurilor teroriste tot mai intense, din moment ce liderul lor le-a spus că Israelul încearcă să distrugă Moscheea Al-Aqsa. Săptămâna trecută, doi palestinieni au luat mesajul de bun și au ucis doi israelieni. Palestinienii au scris pe Twitter: A început intifada cuțitelor. Palestinienii înarmați au ucis doi israelieni, în două atacuri individuale. După-masa, un terorist a înjunghiat mortal un soldat în vârstă de 20 de ani într-o stație de autobuz din Tel Aviv. Câteva ore mai târziu, un alt terorist a înjunghiat mortal o femeie în vârstă de 26 de ani în aceeași stație de autobuz de unde fuseseră răpiți și apoi uciși cei trei tineri israelieni de către Hamas în iunie.

Sunt ultimele incidente din seria atacurilor teroriste cu obiecte obișnuite, precum mașini și cuțite, asupra israelienilor. Israelul acuză autoritățile palestiniene care incită palestinienii la acte teroriste.

'Aceste provocări încurajează folosirea tuturor mijloacelor existente pentru curățarea Ierusalimului, în special a Muntelui Templului, de evrei', a afirmat Yossi Kuperwasser.

jd 53 atacuri teroriste 01Yossi Kuperwasser, șeful serviciilor secrete israeliene, afirma într-un interviu anterior că discursuri precum cel susținut de președintele Palestinei Mahmoud Abbas, cunoscut și ca Abu Mazen, provoacă probleme.

'Nu e suficient să ne mulțumim că există apărători. Noi toți trebuie să apărăm Al-Aqsa. Nu este suficient să spunem că evreii s-ar putea să meargă la Moscheea Al-Aqsa. Ei au mers deja, însă nu trebuie lăsați în acel complex.Trebuie să împiedicăm în orice mod posibil intrarea acestora în complex', acestea au fost cuvintele lui Abu Mazen.

Hamas, un partener al guvernului lui Abbas, a fost și mai explicit:

'Chiar și cel care nu are nimic decât credința sa, are un cuțit în bucătărie. Acesta trebuie să ia cuțitul și să confrunte dușmanul sionist. Cei care nu dețin o armă, dar au o mașină, trebuie să apese accelerația și să se răzbune pe locuitorii care au distrus pământul și au pângărit Moscheea Al-Aqsa. Trebuie să ne revoltăm !'

Yossi Kuperwasser spunea că din acest mesaj oamenii au înțeles că trebuie să acționeze.

jd 53 atacuri teroriste 02

Ca răspuns la atacurile crescânde, prim-ministrul Beniamin Netanyahu a spus că Israelul va contraataca provocărilor trimise de Autoritatea Palestiniană:

'Pe cei care protestează împotriva Statului Israel și sprijină statul palestinian îi îndemn să se mute în Palestina sau în Gaza. Vă promitem că Statul Israel nu vă va opri să plecați. Dacă însă rămâneți aici și provocați revolte și acte teroriste, vă vom face viața grea.'

Palestinienii susțin că Al-Aqsa este în pericol deoarece un număr tot mai mare de evrei vor să li se permită să se roage pe Muntele Templului. Este locația a două temple evreiești din perioada biblică, însă palestinienii spun că aceste temple din istoria evreiască nu au existat niciodată. Guvernul israelian spune că muntele va rămâne sub autoritatea musulmanilor și se va menține statu-quoul. Asta înseamnă că doar musulmanii au voie să se roage pe râvnitul platou. Între timp, israelienii se confruntă cu posibilitatea unor noi atacuri teroriste, oricând și oriunde.

 Stire difuzata in Jerusalem Dateline 53 - noiembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.