Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Teroare in Ierusalim: un atac terorist soldat cu cinci morti

Chris Mitchell transmite de pe strada Ben Yehuda, o stradă comercială pietonală din centrul orașului. În oraș domnește teroarea din cauza celui mai groaznic atac terorist din ultimii ani. Doi teroriști palestinieni au atacat o sinagogă din Ierusalim. Urmează imagini filmate de un amator care surprind finalul schimbului de focuri cu poliția din afara sinagogii.

'Doi teroriști palestinieni din Ierusalimul de Est au pătruns în sinagogă înarmați cu topoare, cuțite și un pistol. La momentul atacului, sinagoga era plină de oameni care se rugau în pace și liniște. În urma atacului terorist, în timpul căruia s-au tras focuri de armă și au fost atacați oameni nevinovați, patru israelieni au fost declarați morți la fața locului...', a afirmat Micky Rosenfeld, purătorul de cuvânt al Poliției.

jd 54 atac sinagoga 04'Când am intrat înăuntru, am văzut mai multe persoane purtând tefillin și talit întinse pe jos, fiind acoperite cu sânge. Nu știu sigur dacă au fost împușcate sau înjunghiate. Mergeam de la persoană la persoană pentru a vedea cine este rănit sau mort. Speri să nu fie fratele tău, sau cumnatul tău, sau socrii tăi, sau părinții tăi, fiindcă noi locuim în acest cartier', a afirmat Haim Gartner, paramedic.

Locuitorii cartierului liniștit, majoritatea vorbitori de limbă engleză, erau șocați.

'Au venit într-un cartier liniștit. Nu este un teritoriu ocupat sau Ierusalimul de Est. Au intrat în sinagogă unde oamenii se rugau și i-au ucis cu sânge rece chiar în timp ce se închinau. Erau persoane care urmau să meargă acasă să își ia copiii și să îi ducă la școală. Copiii lor sunt acasă acum sau se plimbă pe aici întrebându-se unde sunt tații lor', spunea David.

'Sperăm ca lumea să se trezească și să înțeleagă situația cu care ne confruntăm. Toți așteaptă de la noi să facem pace. Noi chiar ne dorim să fie pace și ne rugăm pentru asta de trei ori pe zi, însă în același timp avem nevoie de parteneri', a afirmat Yechiel Hager.

Hamas a lăudat imediat atacul, numindu-i pe teroriști: eroi. Deși Autoritatea Palestiniană a condamnat atacul, Israelul învinuiește Autoritatea Palestiniană pentru incitare la violență.

'Comunitatea Internațională trebuie să condamne răspicat, chiar astăzi, fără întârziere, Autoritatea Palestiniană pentru că rivalizează cu islamiștii radicali în propagarea unei culturi a violenței și urii. Această situație trebuie să ia sfârșit imediat, iar Comunitatea Internațională trebuie să responsabilizeze Autoritatea Palestiniană', a afirmat cu tărie Mark Regev, purtătorul de cuvânt al Israelului.

jd 54 atac sinagoga 05Patru cetățeni din cartierul Har Nof au mers să se roage la sinagoga 'Sons of the Torah', dar nu s-au mai întors niciodată acasă. După atacul terorist, prim-ministrul Beniamin Netanyahu a promis că va răspunde dur și va crește siguranța. Atacul violent din timpul rugăciunii de dimineață a zguduit națiunea.

'Ne aflăm în mijlocul unui atac terorist concentrat asupra Ierusalimului', a afirmat Beniamin Netanyahu.

După atac, ministrul Siguranței Publice al Ierusalimului anunța că va înlesni protocolul deținerii de arme de autoapărare pentru israelieni, ca aceștia să se poată apăra și să facă față fricii crescânde că s-ar putea confrunta oricând și oriunde cu un nou atac.

'Aici este viața mea, aici locuiesc. Nu vreau să mă gândesc prea mult la asta,

fiindcă altfel nu aș mai ieși din casă. Încerc cumva să las lucrurile în urmă', a afirmat o locuitoare a Ierusalimului.

'Poporul evreu se confruntă cu astfel de lucruri de mii de ani. Singura noastră variantă este să învingem întunericul cu lumina și să alegem viața', a afirmat un locuitor al Ierusalimului.

Cei doi teroriști erau din Jabel Al Mukaber, un cartier din Ierusalimul de Est, aceștia având acces la serviciile sociale israeliene, în întregul oraș și în țară. Prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu spunea că cei doi au acționat plini de ură împotriva poporului evreu și a statului evreu, însă i-a avertizat pe israelieni să nu ia legea în propriile mâini.

'Ne aflăm într-un război interminabil împotriva terorismului odios, iar asta nu de astăzi. Teroriștii ne urmăresc de mulți ani, de când cu mișcarea sionistă. Tot timpul ne-am opus lor și vom face la fel și de data aceasta', a afirmat Beniamin Netanyahu.

jd 54 atac sinagoga 02În urma atacului, Autoritatea Palestiniană a transmis mesaje contradictorii. Unii analiști cred că Secretarul de Stat John Kerry l-a convins pe Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, să condamne atacul. Sultan Abu al-Einein, consilierul său, lăuda atacul numindu-l 'acțiune eroică', iar partidul său politic, Fatah, a anunțat că va împărți dulciuri pe străzi 'pentru a sărbători operațiunea din Ierusalim'. A fost cel mai cumplit atac terorist ce a avut loc în Ierusalim din 2008. Patru rabini au fost uciși, trei dintre ei având cetățenie americano-israeliană. Un polițist a murit mai târziu din cauza rănilor din timpul schimbului de focuri cu teroriștii. Yitzhak Heshing a fost rănit în timpul atacului.

'Toți oamenii, oriunde s-ar afla, sunt în pericol. Nu doar în Ierusalim, ci în oricare alt loc. Consider că e o situație foarte absurdă', a afirmat Yitzhak Heshing.

Președintele Obama a condamnat și el atacul, spunând că reprezintă o tragedie atât pentru Statele Unite cât și pentru Israel. Deși mulți văd atacul ca pe un rezultat al incitării la violență din partea AP, el spunea că Statele Unite vor să ajute la stabilirea păcii:

'Statele Unite doresc să colaboreze cu ambele părți implicate și să îi izoleze pe extremiștii care săvârșesc astfel de măceluri.'

Până atunci, Netanyahu spunea că Israelul va fi și mai strict în aplicarea legii, va înăspri pedepsele pentru cei care ațâță și va crește securitatea pe străzile din Ierusalim.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 54 - noiembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.