Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Zilele in care Israelul a cucerit pentru prima data Orasul Vechi

Timp de mai multe săptămâni, Ierusalimul și în special Muntele Templului, a reprezentat punctul central al conflictului și al controversei. Scott Ross a stat de vorbă cu Yossi Klein Halevi despre cartea sa Like Dreamers în care scrie despre tinerii care au reunit Ierusalimul în timpul Războiului de Șase Zile din 1967.

Există versete biblice în Ioel care vorbesc despre faptul că tinerii vor avea vedenii și bătrânii vor avea vise. Psalmii 126... De acolo vine titlul. Acolo scrie: ''Când a adus Domnul înapoi pe prinșii de război ai Sionului, parcă visam. Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie, și limba, de cântări de veselie.'' Cartea prezintă istoria parașutiștilor ce au reunit Ierusalimul în 1967, după Războiul de Șase Zile. Ideea, prin modul de abordare, a fost să personalizeze povestea prin viețile și ochii a șase parașutiști.

jd 55 carte 01''Am simțit, din modul în care se raportează la istoria Israelului, că oamenilor le lipsește legătura personală. Sunt prezentate momente din afara bătăliei.Sunt atât de tineri ! În jur de 22-23 de ani. Tinerii aceștia reprezentau modelele generației mele. Am crescut cu imaginea lor ca simbolizând povestea idealistă a Israelului și m-am tot întrebat ce s-a întâmplat cu ei. Eu știu în ce mod mi-au influențat mie viața. Eu m-am mutat în Israel datorită acestor tineri'', a afirmat Yossi Klein Halevi.

Un citat al lui Hanan Porat, unul dintre parașutiști spune: ''Noi scriem următorul capitol al Bibliei.''

jd 55 carte 02''El spunea acele cuvinte unui prieten de-al său în timp ce se îndreptau spre Zidul Plângerii, în dimineața zilei de 7 iunie 1967. Cartea aceasta prezintă niște camarazi de război, niște tineri israelieni care i-au oferit poporului evreu cea mai glorioasă victorie din istoria sa. Este aproape echivalentul spiritual al Big Bangului în istoria evreiască. Dintr-odată, suntem născuți din nou ca popor. În cea de-a șaptea zi a Războiului de Șase Zile noi suntem un popor nou. Fiecare dintre acești tineri care s-au unit pentru a obține această victorie de neimaginat, în ciuda împotrivirilor uimitoare... Trei țări arabe se apropiau de Israel. Granițele Israelului aveau o lățime de 13 km, și asta în zonele cele mai înguste. Liderii arabi, Nasser în Egipt și Hussein în Iordania, promiteau că îi vor îneca pe evrei în mare. Aceasta răspunde la întrebarea vizavi de lucrurile care s-au schimbat și care nu. Încă ne confruntăm cu amenințarea existențială. În mai 1967 însă, evreii israelieni au săpat gropi comune în parcurile din Israel, fiindcă s-au gândit că aveau să îngroape zeci de mii de oameni în urma războiului. Cred că israelienii au simțit că vom câștiga războiul, dar la limită. Îmi amintesc că urmăream știrile din Statele Unite, eu fiind evreu american, și vedeam miile de manifestanți din Cairo, din Damasc, care scandau: 'Moartea Israelului ! Moartea evreilor !' Aveau pancarte cu cranii și oase încrucișate. Este greu de imaginat, însă eu îmi amintesc foarte clar aceste imagini. Îmi ziceam că va avea loc un al doilea Holocaust. Israelul însă, nu doar a reușit să prevină distrugerea, ci a preschimbat distrugerea în cea mai mare victorie din istoria poporului evreu'', a afirmat Yossi Klein Halevi.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 55 - decembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.