Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Un oficial palestinian a decedat in urma unei altercatii

Benny Gantz, șeful Statului Major al Israelului, a chemat la datorie mai mulți soldați, după ce un oficial palestinian a murit în urma unei altercații cu soldații israelieni. Palestinienii au numit incidentul crimă de război, însă medicii au spus că a fost vorba de un atac de cord. Mânia palestinienilor continuă să crească. O echipă formată din medici din Israel, Iordania și din Autoritatea Palestiniană au determinat că un atac de cord a provocat decesul lui Ziad Abu Ain, un ministru palestinian care a murit în urma unei altercații cu soldații israelieni. Manifestanții spuneau că se îndreptau spre o colonie israeliană din apropierea Cisiordaniei pentru a planta măslini, când au fost atacați cu gaze lacrimogene de soldații israelieni.

jd 57 oficial palestinian 04Chiar înainte de a muri, profund agitat, Abu Ain spunea: "Ne-au atacat. Este un teritoriu al terorii. Este o armată teroristă ce terorizează poporul palestinian."

Martorii susțin că soldații l-au bătut pe Abu Ain, însă din filmări pare mai degrabă un atac de cord. Abu Ain cade la pământ în timp ce e înconjurat de soldații israelieni. Mai târziu, este transportat la spital. Palestinienii vor ca Israelul să plătească.

'Este dovedit că Israelul înțelege doar limbajul forței și ar trebui dus imediat în fața Curții Penale Internaționale pentru crimele de război pe care le comite împotriva poporului palestinian', a afirmat Mustafa Barghouti.

Poate nu e surprinzător faptul că portofoliul lui Abu Ain includea planificarea unor demonstrații palestiniene împotriva Israelului.

Incidentul a avut loc într-un moment nu tocmai potrivit pentru premierul israelian Beniamin Netanyahu. În aceeași zi, oponenții săi politici formau o alianță politică împotriva lui, iar potrivit unor sondaje, Partidul Muncii se află în fața partidului său Likud pentru alegerile din martie anul viitor.

jd 57 oficial palestinian 02Un nou sondaj și mai îngrijorător îi afectează pe toți israelienii. 80% dintre palestinienii intervievați din Cisiordania și Gaza spun că încurajează creșterea recentă a atacurilor teroriste din Ierusalim. Printre aceste atacuri amintim măcelărirea rabinilor în timpul rugăciunii și o mașină ce a intrat într-un grup de oameni dintr-o stație de tren, ucigând un bebeluș cu cetățenie americano-israeliană. Sondajul mai arăta că 86% dintre palestinieni cred că Israelul pune în pericol Moscheea Al-Aqsa de pe Muntele Templului și mai mult de jumătate dintre ei spun că ar dori să aibă loc o nouă revoltă palestiniană sau o intifadă. După moartea lui Abu Ain, președintele palestinian Mahmoud Abbas amenința că va pune capăt cooperării în materie de securitate cu Israelul din Cisiordania. Israelul spunea că aceasta ar putea înrăutăți și mai mult situația.

'Mesaje despre creșterea violenței nu împiedică intensificarea revoltelor. Cred că trebuie să fim responsabili vizavi de situația actuală și să prevenim intensificarea lucrurilor. Noi facem tot ce putem pentru aceasta și ar fi bine dacă palestinienii ar transmite același mesaj', a afirmat locotenent colonelPeter Lerner.

În ciuda raportului medical vizavi de moartea lui Abu Ain, este mult mai probabil ca mesajul care să răsune în Cisiordania să fie unul ce îndeamnă la confruntări.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 57 - decembrie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.