Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Palestinienii au incercat sa castige sprijinul ONU

Consiliul de Securitate ONU a respins o rezoluție palestiniană care prevedea recunoașterea unui stat palestinian într-un an și împărțirea Ierusalimului fără a negocia cu Israelul.

Respingerea rezoluției a fost un șoc pentru încercarea palestinienilor de a câștiga sprijinul organizației internaționale care ar fi impus o soluție vizavi de Israel.

'Rezultatul votului dovedește că, în ansamblu, Consiliul de Securitate nu este pregătit și nu dorește să își asume responsabilitatea pentru adoptarea unei rezoluții inteligente, care ne-ar permite să alegem calea păcii și o soluție corectă și durabilă bazată pe legea internațională', a afirmat Riyad Mansour.

Înainte de vot, diplomatul israelian Israel Nitzan spunea că palestinienii fac tot ce pot pentru a evita discuțiile directe cu Israelul:

'Au intrat într-un flux fără sfârșit de jocuri politice, iar acum vin în fața acestui consiliu cu o propunere unilaterală absurdă. Am o veste pentru palestinieni: nu puteți obține un stat provocând agitație.'

jd 58 onu 01

Rezoluția presupunea retragerea Israelului din Cisiordania până în 2017. Este zona câștigată de Israel în 1967 în Războiul de Șase Zile, zonă pe care mulți israelieni o consideră moștenirea lor biblică.

Samantha Powers, ambasadorul SUA, numea rezoluția foarte neechilibrată și mai spunea că aceasta ar submina negocierile:

'Am votat împotriva acestei rezoluții nu fiindcă ne convine statu-quoul. Am votat împotriva ei deoarece știm ceea ce știu toți cei prezenți aici. Știm că pacea va veni prin decizii dificile și compromisuri ce trebuie făcute la masa negocierilor.

Confruntarea din cadrul Consiliului de Securitate al ONU nu va apropia părțile implicate de o soluție.'

Nu se știe clar ce vor face palestinienii în continuare, însă se prea poate ca Statele Unite să crească presiunea asupra Israelului și asupra palestinienilor pentru ca aceștia să reia negocierile.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 58 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.