Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Comemorarea unui an de la moartea fostului prim-ministru Ariel Sharon

Odată cu începerea anului, Israelul se apropie de comemorarea unui an de la moartea fostului prim-ministru Ariel Sharon. Sharon a murit în 11 ianuarie anul trecut, după mai bine de opt ani de comă. Atacul de cord l-a doborât când se afla în plină putere, însă moștenirea lui Sharon continuă să existe în Israel, atât la bine cât și la greu. Generațiile anterioare și-l amintesc ca pe mărețul și bunul general elegant. A fost un erou al deșertului în trei războaie importante ale Israelului, din 1948 până în 1973.

De asemenea, a devenit un simbol al ocupării Libanului de către Israel în 1982. Ca prim-ministru, în 2005 a condus o campanie dezbinătoare scoțând mii de locuitori evrei din Fâșia Gaza. A făcut asta în numele păcii, însă Sharon a ratat anii de atacuri aeriene asupra Israelului și preluarea Fâșiei Gaza de către Hamas, care au avut loc în urma evacuării.

jd 58 sharon 02Sharon a considerat că evreii au dreptul de a vizita locul lor cel mai sfânt de pe Muntele Templului din Ierusalim. Însă în anul 2000, când a mers acolo, palestinienii au declanșat o a doua răscoală violentă, sau Intifada. La doar câteva luni după aceea, israelienii l-au ales prim-ministru.

Sharon a fost unul dintre cei mai îndrăgiți prim-miniștri ai Israelului modern. Datorită vitejiei sale pe câmpul de luptă a fost numit 'Buldozerul'. Sharon și-a început cariera ca luptător în Haganah, armata subterană evreiască, și a luptat în Războiul de Independență din 1948.

În Războiul de Șase Zile din 1967, prin avansarea sa furtunoasă spre Egipt, în Sinai, a ajutat Israelul să își tripleze teritoriul controlat, aproape peste noapte.

În 1973, când Israelul trecea printr-o strâmtorare cumplită, după ce fusese atacat în ziua sfântă de Yom Kippur, manevra curajoasă a lui Sharon a prins în capcană a Treia Armată egipteană, schimbând cursul războiului.

Însă în următorul război al Israelului din 1982, mulți l-au învinuit că nu a reușit să prevină masacrarea palestinienilor din taberele de refugiați din Sabra și Shatila.

Și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării, însă a rămas în continuare în viața politică a Israelului. De asemenea, a ajutat la conducerea planului urbanistic din Iudeea, Samaria și Fâșia Gaza, înțelegând valoarea strategică a acestora.

Comunitățile construite în Iudeea, Samaria, Gaza, Înălțimile Golan, nu reprezintă o piedică în fața păcii. Ele reprezintă o piedică în fața războiului.

Devotamentul său față de aceste teritorii a fost foarte puternic, astfel că foarte mulți israelieni au fost șocați când acesta a propus și a dus la îndeplinire planul său controversat de evacuare a evreilor din Fâșia Gaza.

jd 58 sharon 04Israelul este înconjurat, aproape din toate părțile, de dușmani instabili. Statul Israel însă, este mai puternic ca oricând și milioane de israelieni știu că asta se datorează în mare parte lui Ariel Sharon.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 58 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.