Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Evreii ucisi in atacul terorist din Franta au fost ingropati in Israel

Patru evrei uciși în atacul terorist din Paris au ajuns în Israel săptămâna aceasta. Într-o ceremonie specială, statul evreu i-a cinstit și i-a înmormântat. Liderii Israelului, în frunte cu președintele, prim-ministrul Israelului și primarul Ierusalimului, și-au arătat respectul față de familiile și prietenii victimelor.

Nu așa ne-am dorit să ajungeți în Israel. Nu așa ne-am dorit să vă întoarceți acasă, în Statul Israel și în capitala sa: Ierusalim. Am fi vrut să vă întoarceți în viață, a afirmat Reuven Rivlin, președintele Israelului.

 În timpul serviciului funerar, un rabin a citit din Psalmul 130, în care scrie: "Din fundul adâncului, Te chem, Doamne !' Acesta reflecta sentimentul celor care au venit aici pentru a aduce un omagiu.

Organizația Internațională a Femeilor Sioniste raporta o creștere a antisemitismului în întreaga lume și în Franța.

'Am văzut acum că, din cauza naționalității noastre, putem să fim uciși și în Franța', a afirmat Eden, cetățean francez.

jd 60 evrei ucisi 01Este un sentiment de profundă tristețe pentru comunitatea evreiască. Mulți cred că atacurile teroriste vor accelera imigrația, cunoscută în ebraică drept aliyah, și a evreilor francezi în Israel.

'Aceasta este țara noastră și oricât de mult ne-am teme din cauza rachetelor și a atacurilor teroriste neprevăzute, este cel mai sigur loc deoarece știm că suntem protejați de către guvern, de către ceilalți cetățeni. Poporul Israel trăiește !', a afirmat Shira, emigrant american.

Prim-ministrul Beniamin Netanyahu spunea că singura casă adevărată, singurul stat evreu și speranța poporului evreu este Statul Israel. El îi îndemna pe evreii din Franța și din întreaga lume să se întoarcă acasă.

Atacul de la magazinul evreiesc din Paris a produs teamă în rândul comunităților evreiești din Europa în ce privește viitorul lor pe acel continent. Atacul din Paris a venit la doar câteva luni după atacurile criminale de la Muzeul Evreiesc din Belgia și de la o școală evreiască din sud-vestul Franței. Liderii Israelului îi încurajează pe evreii europeni să imigreze în statul evreiesc.

Cei de la știrile CBN au luat legătura cu directorul organizației American Jewish Committee din Paris, Simone Rodan Benzaquen, vizavi de modul în care 'Guvernul Franței răspunde în fața atacurilor. Guvernul luase deja foarte în serios această chestiune. Cu doar câteva luni în urmă, guvernul a prezentat în fața Parlamentului Franței o lege anti-jihad. Prim-ministrul tocmai a ținut un discurs în cadrul Parlamentului și a afirmat clar că așteaptă noi recomandări din partea ministrului afacerilor interne vizavi de consolidarea arsenalului necesar pentru combaterea amenințărilor la adresa societății noastre', a afirmat Simone Rodan Benzaquen.

jd 60 evrei ucisi 02Cum poate guvernul de acolo să îi apere pe cetățeni și în special pe evrei, în viața de zi cu zi ?

'Au început deja să se organizeze în privința aceasta. Guvernul a trimis peste 7 000 de polițiști în zonele evreiești. A crescut securitatea în zonele școlilor evreiești, în zonele sinagogilor, însă nu este suficient, este nevoie de mai mult.

Evreii ar trebui probabil să trăiască în închisori pentru a fi în siguranță. E un pas important și încurajator pentru comunitatea evreiască, însă nu este suficient.

Trebuie luate măsuri drastice împotriva radicalizării în închisori, deoarece închisorile noastre au devenit universități pentru jihad. De asemenea, se discută despre sistemul educațional. Se ridică întrebări foarte profunde vizavi de integrarea în societatea noastră și de locul pe care îl ocupă Islamul în aceasta, dorindu-se ca musulmanii francezi să poată critica deschis ceea ce se întâmplă în comunitatea lor', a afirmat Simone Rodan Benzaquen

Liderii Israelului au subliniat clar faptul că evreii francezi sunt așteptați să se întoarcă acasă. Simone a fost întrebată dacă crede că vom vedea mulți evrei francezi și europeni întorcându-se în Israel:

'Depinde cum vor evolua lucrurile. Cu siguranță oamenii își pun tot felul de întrebări. Nu am întâlnit niciun evreu care să nu se întrebe dacă va avea un viitor aici, în Franța. Chiar și eu îmi pun astfel de întrebări. Am doi copii și aș fi o mamă iresponsabilă dacă nu m-aș gândi la aceste lucruri. Dacă situația va continua să fie la fel și peste un an sau doi, mă tem că viitorul evreilor din Franța, de fapt chiar viitorul Franței în general, al democrației din Occident, este foarte sumbru.'

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 60 - decembrie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.