Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Presedintele Egiptului cere o revolutie in Islam

Chiar și înainte de atacurile teroriste din Paris, s-au făcut unele autoexaminări în rândul lumii musulmane. Cel mai îndârjit critic este președintele Egiptului Al-Sisi, care cere schimbări drastice. Președintele Egiptului cere o revoluție în Islam.

Ideologia aceasta a ajuns să fie ostilă în întreaga lume. Se poate ca cei 1,6 miliarde de musulmani să dorească să ucidă restul populației, pentru a putea trăi doar ei pe pământ. Voi repeta din nou. Trebuie să ne revoluționăm religia, a afirmat președintele Egiptului Al-Sisi.

Discursul lui Al-Sisi a scos în evidență o polemică importantă din interiorul Islamului, între cei ce își doresc un Islam mai moderat și grupări precum SIIL.

Polemica s-a întețit când SIIL și-a început campania brutală.

''Potrivit Coranului și tradiției musulmane Hadith, ceea ce face SIIL acum este exact ceea ce se întâmpla pe vremea profetului Mahomed'', a afirmat fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

Fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel, spunea că, pentru unii dintre cei mai mari savanți ai lumii musulmane, discursul lui Sisi a fost ceva cu totul nou.

''Președintele Egiptului, al celei mai importante țări din lumea arabă, le spune în față că trebuie să se schimbe', a afirmat fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel.

jd 60 islam 02Sisi nu este singurul care face asta.

''Nu este singurul. Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a vorbit exact despre aceleași lucruri și asta cu câțiva ani în urmă.

Alături de alți lideri musulmani moderați, a încercat să aducă informații teologice și să ajungă la un consens, nu doar în Iordania, ci în întreaga lume musulmană, ca oamenii să înțeleagă că Islamul radical nu este Islamul pe care doresc cei mai mulți să îl urmeze'',spunea Joel Rosenberg, expert Orientul Mijlociu.

jd 60 islam 04Nu se știe dacă acțiunile acestora vor reuși să aducă vreo schimbare fără ajutor.

''Este o bătălie pentru sufletul Islamului, iar Occidentul trebuie să îi încurajeze, să îi sprijine și să îi susțină pe toți liderii lumii musulmane care adoptă o poziție proactivă, moderată'',spunea Joel Rosenberg, expert Orientul Mijlociu.

Fără acest sprijin, Islamul s-ar putea împărți în două: o parte care răspândește teroare, după cum s-a întâmplat în Paris, și o alta care încearcă să facă pace cu ea însăși și cu lumea întreagă.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 60 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.