Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Femei care au scapat din captivitatea gruparii SIIL

În încercarea lor de a domina Orientul Mijlociu, teroriștii SIIL au ucis, violat și abuzat mii de femei în Siria și Irak. Acum, unele dintre supraviețuitoarele curajoase vor să spună lumii întregi despre experiența lor. Gary Lane, corespondentul pentru știrile internaționale CBN, a mers în Irak pentru a sta de vorbă cu trei femei care s-au ridicat împotriva cruzimii SIIL. Este vorba despre trei femei care au suferit pierderi personale din cauza războiului împotriva SIIL. Toate trei au luptat din greu să depășească experiențele dureroase. Una dintre ele este soldat, alta este o tânără yazidită, iar alta este o refugiată siriană. După o vară plină de teroare, SIIL este acum în defensivă. Kurzii irakieni spun că datorită atacurile americane aeriene, au reușit să oprească avansarea SIIL. Atacurile americane aeriene au avut cu siguranță un impact devastator asupra luptătorilor Statului Islamic. Mai tare, însă, decât de bombele americane, SIIL se teme de luptătoarele Peshmerga care au arme în mâini.

Veți face cunoștință cu femeile care formează Batalionul 2, batalion ce se ocupă cu protecția Kurdistanului Irakian. Peste 500 de femei sunt parte din această unitate. Nasreen Hamlawa este comandantul adjunct al batalionului.

''Aceste femei sunt cele mai bune exemple ale Peshmerga. Sunt femei foarte curajoase. Când vorbim despre a fi erou, nu există diferențe între bărbați și femei'', a afirmat Nasreen Hamlawa.

jd 60 femei siil 02Nu este străină de război, luptând ani la rândul împotriva lui Saddam Hussein și împotriva Iranului. Și-a convins membrii familiei să se alăture și ei armatei. Aceasta însă, a costat-o scump.

''Era o fată foarte bună, un exemplu pentru celelalte fete. Era foarte isteață și curajoasă. S-a dat pe sine însăși ca sacrificiu de dragul Kurdistanului'', mărturisea cu tristețe Nasreen Hamlawa.

Toamna trecută, un lunetist a ucis-o pe Rangin, fiica de 26 de ani a lui Nasreen Hamlawa. Aceasta a lăsat în urmă un soț și doi copii.

jd 60 femei siil 03''Cel mai greu este pentru nepoții mei, cărora le este dor de mama lor. De obicei când îi văd, încep să plâng'', mărturisea Nasreen Hamlawa.

Lacrimile au început să-i curgă pe obraji când a vorbit despre faptul că nepoții ei vor crește fără mama lor. Durerea a părut să se mai diminueze când a început să explice cu mândrie faptul că fiica ei și-a dat viața pentru patria sa. Nasreen spunea că este mai hotărâtă ca niciodată să oprească răpirea, vinderea și abuzarea sexuală a femeilor.

''Dacă cineva trebuie să lupte împotriva SIIL, acestea sunt femeile'', spunea Nasreen Hamlawa.

O tânără yazidită, căreia îi vom spune Shanar, a fost una dintre miile de femei răpite de militanții SIIL. S-a întâmplat în luna august a anului trecut, când mulți yazidiți au fugit pe Muntele Sinjar pentru a scăpa de militanții SIIL. Au capturat-o pe Shanar și au pus-o într-un loc unde se aflau alte 100 de fete dintre yazidiți, unele de numai 10 ani. Le forțau pe fete să se convertească la islam și să se căsătorească cu membri SIIL.

''Ne loveau peste picioare, peste mâini și peste cap și ne cereau să le slujim sau vom fi folosite ca sclave sexuale'', mărturisea Shanar.

Shanar ne-a spus că luptătorii SIIL intrau în casă și le plăteau pe fete pentru sex, multe dintre ele fiind vândute și pentru un singur dolar.

''Erau foarte deciși să ne provoace suferință. Ne-au abuzat și o făceau cu satisfacție. Cele mai multe și-au dorit să moară'', spunea Shanar.

Multe dintre fete au încercat să se sinucidă pentru a scăpa de abuzuri. Un număr alarmant chiar a reușit. În luna noiembrie a anului trecut, Shanar a reușit să ia legătura în secret cu un unchi ce a scăpat-o pe ea, pe sora ei mai mică și pe alte cinci fete. Însă libertatea nu i-a adus prea multă bucurie.

''Nu am putut să mă bucur deoarece, după ce am fost salvată și am reușit să trec granița în Turcia, am realizat că 27 dintre membrii familiei mele lipseau'', mărturisea Shanar.

jd 60 femei siil 05Shanar ne spunea că, deși viața este dificilă fără ei, cel puțin se bucură că a putut să ajute și alte fete să scape din captivitatea SIIL:

''Le-am ajutat mult. Sunt foarte fericită că am reușit să o ajut pe sora mea și pe aceste fete care erau cu mine să scape.''

Hanifa a reușit să fugă din Siria după ce, în urma războiului dintre Guvernul Siriei și Statul Islamic, a rămas fără casă. Ajunsă acolo, a găsit de lucru la o organizație creștină și a început să citească Biblia.

''Am aflat foarte multe lucruri despre Isus. El nu este o ființă obișnuită. El este Dumnezeu. El mi-a iertat păcatele. Eram moartă, dar acum am o viață nouă'', mărturisea Hanifa.

O vindecare miraculoasă a determinat-o pe Hanifa să renunțe la sunnism. Medicii programaseră o intervenție chirurgicală pentru a-i înlătura o tumoare foarte periculoasă, însă ea s-a rugat să nu mai fie nevoie de operație. Ea ne spunea că medicii au fost foarte surprinși când, înainte de operație, au descoperit că tumoarea a dispărut în mod miraculos:

''Medicul spunea încontinuu: 'Este imposibil ! Unde este tumoarea ? Ce ai făcut ?' I-am spus că m-am rugat lui Dumnezeu. Atunci, el mi-a spus că nu se poate așa ceva, însă mie nu mi-a păsat de ce spunea el fiindcă știam că am fost vindecată de Dumnezeu.''

Ca și creștină, viața lui Hanifa este în primejdie, ea fiind considerată o apostată:

''Este periculos pentru mine, însă Îl am alături pe Isus. El este Dumnezeu, El m-a salvat și știu că mă va ocroti tot timpul.''

Astăzi, Hanifa sortează haine și alte articole pentru persoanele în nevoie. În timp ce SIIL încearcă să distrugă creștinismul, Hanifa încearcă să crească numărul creștinilor împărtășindu-și mărturia. Ea spunea că simte o dragoste aparte pentru refugiații din Kobani:

''Le împărtășesc povestea mea. Vreau ca oamenii din Kobani să Îl cunoască pe Isus.''

Hanifa, Shanar și Nasreen, sunt trei femei curajoase care se opun SIIL cu ajutorul armelor, a determinării și a Cuvântului lui Dumnezeu.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 60 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.