Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Cel mai mic Nou Testament din lume: nano-Biblia

Este vorba despre cel mai mic Nou Testament din lume, nano-Biblia. Poate ați auzit despre Rugăciunea Domnească gravată pe vârful unui stilou. Acum, o companie israeliană susține că a creat cel mai mic Nou Testament din lume. Se numește nano-Biblia.

Toate cele 27 de cărți ale Noului Testament au fost tipărite pe un cip de numai patru milimetri pătrați, spunea Russell Ellwanger, directorul general al companiei TowerJazz.

David Almog este unul dintre creatorii care au venit cu această idee:

'Ne-am gândit ca folosindu-ne de nanotehnologie, care exista deja în Israel, să dăm viață viziunii noastre: aceea de a-i ajuta pe oameni să aibă tot timpul Biblia lângă ei.'

jd 60 nano biblia 01Echipa CBN s-a îmbrăcat adecvat pentru a putea intra în sălile sterile ale laboratorului din nordul Israelului unde se produc aceste cipuri.

Russel Ellwanger este directorul general al TowerJazz, fabrica de semiconductoare care face cipurile:

'Procesele de fabricare de la TowerJazz parcurg între 500 și 900 de etape. Prin aceste procese creăm ceea ce numim plăcuțe de siliciu, în această cutie fiind 25 de astfel de plăcuțe. Fiecare cutie trece printr-un proces individual.'

jd 60 nano biblia 04Folosind tehnologia cu laser, aceștia tipăresc nano-bibliile în textul original din limba greacă. Savantul grec Jack Pastor citește de pe cip cu ajutorul unui calculator:

'Este pasajul din Matei în care este prezentată genealogia evreilor și a lui Isus. Este fără îndoială textul din Noul Testament.'

'Pe această plăcuță de siliciu de 20 cm sunt tipărite peste 1 000 de cărți', a afirmat Russel Ellwanger.

În prezent, cipurile micuțe sunt fabricate ca atare, însă în viitor vor fi inserate în diferite bijuterii.

jd 60 nano biblia 03'Credem că această tehnologie poate avea un efect foarte pozitiv în viețile oamenilor de pretutindeni', spunea David Almog.

Cred că este un obiect foarte drăguț pentru credincioși ce le amintește de Noul Testament. Poate fi purtat ca pandantiv la gât', spunea Russel Ellwanger.

Jerusalem Nano Bible a trimis Scriptura în miniatură pentru "Cartea Recordurilor". Ei cred că în curând vor obține recordul pentru cel mai mic Nou Testament din lume.

Fie că vorbim despre nano-biblii, despre povestea Exodului, sau despre împlinirea continuă a profețiilor din Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 60 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.