Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Israelul continua sa fie amenintat de atacurile teroriste si de Iranul nuclear

A fost evenimentul săptămânii, atât pentru Israel, cât și pentru Orientul Mijlociu. În Tel Aviv, un tânăr palestinian de 23 de ani a deschis un lanț de înjunghieri. Acesta a rănit 17 persoane, 4 dintre ele fiind în stare gravă. Teroristul l-a înjunghiat prima dată pe șofer ca acesta să nu le deschidă ușile pasagerilor. Compania de autobuze lăuda ingeniozitatea, curajul și vitejia șoferului, care a încercat să îi protejeze pe pasageri deși fusese înjunghiat adânc în piept. O unitate de poliție de elită a arestat teroristul.

'Teroristul a fugit de la locul incidentului, însă a fost urmărit de o unitate specială de gardieni. Au reușit să îl împuște în picior, acum el aflându-se în custodia poliției. Am sporit securitatea în Tel Aviv și în jurul acestuia și continuăm căutările pentru a preveni posibile atacuri în zonă', a afirmat Mickey Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al poliției, Israel.

jd 61 atacuri 01Liderii Hamas au numit incidentul un act eroic și curajos împotriva sioniștilor din Tel Aviv și o replică pentru crimele Israelului.

Prim-ministrul Israelului Beniamin Netanyahu îl învinuia pe liderul Autorității Palestiniene Mahmound Abbas pentru aceste atacuri pe care le-a numit 'un rezultat direct al instigației veninoase răspândită de Autoritatea Palestiniene

împotriva evreilor și a statului acestora. Același terorism încearcă să ne atace în Paris, în Bruxelles și peste tot în lume.'

jd 61 atacuri 03Situația de la granița de nord a început să se precipite. Israelul a instalat, în nordul Israelului, mai multe baterii din sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, în urma unui atac cu rachetă ce a ucis șase teroriști Hezbollah și șase soldați iranieni. Israelul se pregătește pentru o ripostă a grupării Hezbollah din Liban. În timpul serviciului funerar al unuia dintre bărbații uciși, mii de susținători ai grupării Hezbollah au scandat 'Moarte Israelului!' Israelul s-a abținut să confirme sau să nege că ar fi responsabil pentru atacurile aeriene, realizate cu un elicopter de luptă care a atacat trei autoturiste SUV în apropierea părții siriene a Înălțimilor Golan, în zona Quneitra. Atât Hezbollah cât și Iranul au jurat că se vor răzbuna la timpul și momentul hotărât de ei.

jd 61 atacuri 04Vorbind de Iran, președintele Camerei Reprezentaților John Boehner l-a invitat pe prim-ministrul Israelului Beniamin Netanyahu să se adreseze Congresului american și să vorbească despre amenințarea uriașă pe care o reprezintă Islamul radical și Iranul pentru securitatea Americii și a vieții cetățenilor. Casa Albă și Obama au considerat că invitația este o încălcare a protocolului, dar se pare că Netanyahu o va onora.

O delegație formată din senatori ai SUA care a vizitat Iranul spunea că mulți din regiune consideră Iranul nuclear amenințarea cea mai mare pentru ei.

'Oamenii și-au exprimat îngrijorarea, atât aici în Israel, cât mai ales în Arabia Saudită, vizavi de Iran și de activitățile acestuia în Yemen, în Irak, sau în orice altă țară din regiune', a afirmat John McCain, Arizona.

'În ce privește problema Iranului, un acord favorabil va fi o binecuvântare pentru lume, însă un acord nefavorabil va fi un coșmar', a afirmat Lindsey Graham, Carolina de Sud.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 61 - ianuarie 2014 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.