Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Mahmoud Abbas e condus de coruptia sustinuta prin taxele occidentalilor

În timp ce Autoritatea Palestiniană se străduie în continuare să creeze un stat palestinian în inima Israelului, palestinienii informați spun că regimul președintelui Mahmoud Abbas e condus de corupția susținută prin taxele occidentalilor. Mahmoud Abbas luptă pentru palestinieni din 2004, de la moartea președintelui Yasser Arafat. Pe lângă locul de conducător, Arafat a lăsat în urmă și conturi bancare secrete în valoare de un miliard de dolari, bani luați de la cetățeni ce fuseseră primiți pentru fonduri publice și pentru ajutor internațional.

Când Abbas, cunoscut și ca Abu Mazen, a preluat conducerea, palestinienii au sperat la o schimbare.

'Când Abu Mazen a ajuns la putere, a început să vorbească despre îmbunătățirea serviciilor de securitate și a justiției, recunoscând prin asta existența corupției', spunea Ahmed.

Ahmed locuiește într-un oraș din Cisiordania aflat sub controlul Autorității Palestiniene și își ascunde identitatea pentru a-și proteja viața.

'Când au început să primească plângeri, au mușamalizat corupția', spunea Ahmed.

jd 61 coruptia 02În Cisiordania locuiesc aproximativ două milioane de persoane, orașele biblice Iudeea și Samaria aflându-se sub Autoritatea națională Palestiniană.

În timp ce lumea acuză Israelul pentru asuprirea palestinienilor, unii spun că adesea asupritorii sunt înșiși palestinienii.

'Majoritatea palestinienilor știu că există corupție, însă din cauza terorii, cetățenii de rând se tem să vorbească. De asemenea, știu că nu pot face nimic, iar ei și familiile lor, împreună cu copiii, se pot expune la pericole și la abuzuri sexuale', a afirmat Ahmed.

Ahmud spunea că autoritățile mint vizavi de cetățeni, spunând că aceștia se ocupă cu droguri, colaborează cu Israelul și acționează imoral atunci când vor să se răzbune pe cineva:

'Știu un caz când Fatah i-a cerut unui bărbat să își plătească taxele, dar acesta a refuzat. Mai apoi, în timpul nopții, un grup de bărbați a intrat în casa lui și l-au ucis. I-au aruncat trupul pe geam și i-au abuzat familia bătându-i pe copii cu brutalitate. Când oamenii au intervenit, opresorii au spus că bărbatul fusese un agent al Israelului.'

jd 61 coruptia 03Avocatul pentru drepturile omului Calev Myers spunea că este îngrijorat atât pentru Israel, cât și pentru palestinienii care trăiesc sub conducerea lui Abbas:

'Dacă o persoană din Autoritatea Palestiniană l-ar critica pe Mahmoud Abbas întro piață publică, ar fi arestată, adesea torturată. Uneori aceste persoane dispar. Teama este foarte mare.'

Pentru a înrăutăți lucrurile, corupția și opresiunea sunt sprijinite financiar de către contribuabilii din Occident. Potrivit unui raport pentru Congres din 2014, de la mijlocul anilor 1990, Guvernul SUA a oferit peste cinci miliarde de dolari palestinienilor.

'Palestinienii de rând trăiesc într-o sărăcie abjectă', spunea Calev Myers.

În timp ce Abbas critică Israelul și încearcă din răsputeri obținerea recunoașterii unui stat independent, unii spun că obținerea acestuia va declanșa un dezastru.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 61 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.