Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Un erou american vine la Ierusalim pentru a ajuta militarii Israelului

În fiecare an, mii de evrei și creștini din întreaga lume, își oferă serviciile ca voluntari în Armata Israeliană. Fiecare persoană care sacrifică din timpul ei este specială, însă un veteran al SUA se detașează ca erou.

Am văzut, în țara mea, nevoia de a sprijini Israelul și am căutat un loc unde pot face asta, așa că am venit aici, a afirmat Brian Mast.

În timp ce Mast urmărea știrile despre luptele din Gaza și din jurul acesteia de vara trecută, a devenit foarte frustrat văzând cum unele canale media și unii lideri din lume, criticau Israelul, deși acesta se afla sub atacuri continue. Ca soldat, Mast nu putea să fie de acord cu toate aceste critici.

'Dacă vreunul dintre vecinii noștri, fie Canada, Cuba, sau Mexic, ar lansa rachete spre SUA, băieții alături de care am slujit, sau orice persoană din cadrul armatei, ar merge imediat în acele locații pentru a-i distruge pe dușmani, ca aceștia să nu ne mai poată ataca niciodată', mărturisea Brian Mast.

El spunea că a fost motivat de acest conflict și a vrut să vină aici pentru a ajuta:

'Având experiență ca soldat, am slujit 12 ani în armată, am vrut să găsesc o modalitate de a ajuta militar.'

jd 61 erou 03Brian a venit în Israel printr-un program numit Sar-El. Acesta aduce în Israel voluntari din întreaga lume care vor să ajute Armata israeliană. Împreună cu alți voluntari, Brian pregătește truse de prim ajutor pentru soldații plecați în misiune.

'Împachetăm narcotice, cum ar fi morfină, garouri, perfuzii intravenoase. Sunt lucruri pe care le poartă cu ei medicii. Când eu am fost rănit, mi s-au legat trei garouri. Sunt lucruri de care soldații au nevoie', mărturisea Brian Mast.

De-a lungul anilor, peste 160 000 de voluntari au slujit prin intermediul programului. Acum, peste 20% dintre voluntari sunt creștini.

Israel Geva, directorul Sar-El, spunea că voluntarii ajută la chestiuni organizatorice, lăsând soldații și rezerviștii pentru alte slujbe:

'Ei ne ajută să organizăm aceste echipamente. După cum vedeți, aici avem echipamente medicale. În alte baze, avem persoane care lucrează la echipamente de control sau de comunicații. Avem peste 40 astfel de baze care se află răspândite în toată țara.'

jd 61 erou 02

Caporal Lea Calderoni face slujba de intermediar între bază și voluntari. Ea spunea că Brian a avut un impact enorm în această bază:

'Cred că Brian este o inspirație pentru toți soldații din această bază. Este un erou pentru Israel.'

Mast spunea că a crescut într-o familie de creștini care a sprijinit Israelul și a fost învățat că Israelul este fratele Americii și cel mai important aliat al său din regiune. Acesta este mesajul pe care îl va duce cu el acasă:

'Un cuvânt pe care l-am învățat aici este cuvântul 'ahim' care înseamnă 'frați'. Eu cred că noi, cei din America, suntem frați cu evreii, deoarece avem aceeași speranță și dorință pentru viitor: vrem libertate.'

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 61 - ianuarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.