Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Scandal la granita de nord a Israelului ce va duce la un adevarat razboi cu Hezbollah

În 2006, un acord de încetare a focului a pus capăt războiului dintre Israel și Hezbollah. Însă, după incidentele recente, e posibil ca acest conflict să ia amploare ?

Da. Fără îndoială că acum au sporit ostilitățile. Cred că e doar o problemă de timp până când Hezbollah și Israel vor începe un război total. Cred că acesta va fi un război decisiv, a afirmat Erick Stakelbeck.

Mulți au privit cu dezaprobare când președintele și-a schimbat planul, mergând să-și prezinte omagiile noului rege saudit, dar neavând timp să cinstească victimele din Paris și nici nu a participat la serviciile religioase ținute în Polonia pentru victimele Holocaustului.

jd 62 scandal 01Ce se poate spune despre acest lucru ?

'Cred că, în primul rând, aparenta lipsă de respect a administrației față de marșul anti-terorism din Paris ne-a adus rușine. America, în frunte cu președintele ei, reprezintă liderul lumii libere, iar faptul că noi nu am fost acolo și nici nu am trimis un oficial de rang înalt, măcar vice-președintele sau secretarul de stat, arată foarte clar care e atitudinea acestei administrații în cadrul acestei lupte existențiale globale împotriva islamului radical. Pe de altă parte, faptul că s-a dus în Arabia Saudită…Fiecare administrație, fie ea republicană sau democrată, a fost în relații bune cu saudiții. Din păcate, Arabia Saudită, mai mult decât oricine din lume, a ajutat la extinderea islamului radical în toată lumea. În ultimele decenii, saudiții au cheltuit miliarde de dolari obținuți din industria petrolieră pentru a construi moschei și școli ale radicalilor în toată Europa și în Statele Unite. E adevărat că avem dușmani comuni în SIIL, Iran și Hezbollah, dar, la urma urmei, să nu uităm că regimul saudit este unul islamic radical care a susținut jihadul prin toată lumea. În plus, 15 dintre teroriștii atacurilor din 11 septembrie erau din Arabia Saudită, fiind cuceriți de wahhabismul saudit de la o vârstă fragedă', a afirmat Erick Stakelbeck.

Oponenții prim-ministrului Netanyahu din Israel spun că el face politică înainte de alegeri fiindcă a venit aici ca să se adreseze unei sesiuni reunite a Congresului american.

John Waage a fost întrebat dacă crede că acest lucru îi va fi nefavorabil:

'E nostim că adversarii lui sunt șocați de politica lui Netanyahu. Ambele părți folosesc manevre politice, dar nu politica e principala chestiune aici. Ca să fim corecți cu Netanyahu, trebuie să îl felicităm fiindcă, în ultimii 12-15 ani, a avertizat întreaga lume că Iranul nu e un pericol doar pentru Israel, ci pentru întreaga lume fiindcă vrea să aibă arme nucleare. Faptul că el a fost invitat fiindcă niște republicani și democrați din Congres sunt foarte îngrijorați că cei de la Casa Albă ar putea încheia un acord nefavorabil cu Iranul, permițându-i acestuia să se înarmeze nuclear... Cred că Netanyahu va putea face față jocurilor politice care vor putea apărea în această țară acum. În Israel, alegerile vor avea loc peste câteva săptămâni, în 17 martie, așadar, mai e timp destul până atunci. Netanyahu a scăzut puțin în sondajele de opinie acum. Adversarii lui se mobilizează și se unesc. Pentru prima dată, arabii au creat un front comun care să i se opună. Unii dintre oponenții săi sunt înaintea lui în sondaje însă, în câteva săptămâni, e posibil ca situația să se schimbe total.'

jd 62 scandal 03Legat de alegeri, cei de la Casa Albă au anunțat că nu se vor implica. Însă acum se aude că cei care îi organizează campania lui Obama aranjează o opoziție pentru Netanyahu.

John Waage a fost întrebat ce crede despre asta:

'Aceștia nu vor să se implice, dar republicanii din Congres au câteva jocuri politice în acest sens. De fapt, există manevre politice în acest sens și cred că le-ar plăcea să-l elimine pe Netanyahu. Politicienii spun că vor o schimbare, dar administrației americane, Europei și aripii stângi din Israel le-ar plăcea ca Netanyahu să piardă. Despre asta e vorba. Nu se dorește eliminarea partidului Likud, ci îndepărtarea lui Netanyahu din funcția de prim-ministru. E cu adevărat un om puternic.'

jd 62 scandal 04Iordania a acceptat un schimb de prizonieri cu SIIL. Iordania e considerată un aliat puternic al S.U.A. Cât de serioasă e această chestiune?

'Cu siguranță, Iordania ne este aliat în înfruntarea jihadului. SIIL e cu ochii pe Iordania, însă așa au reacționat mulți dintre aliații noștri în acest război. Aceștia nu ne împărtășesc ideile cu privire la schimbul de ostatici și de a nu negocia cu teroriștii. De fapt, această idee se pare că s-a schimbat în timpul administrației Obama, căci acum S.U.A. negociază cu teroriștii. Țările din Europa și cele precum Iordania vor negocia pentru schimbul de ostatici. SIIL a câștigat sute de milioane de dolari în Europa. Guvernele europene sunt dispuse să-i plătească organizației SIIL pentru a-și recupera ostaticii. Cred că asta se întâmplă și în Iordania, care are o filosofie diferită de cea a americanilor. Chiar dacă Iordania va face acest schimb, se pare că țara încă este amenințată de SIIL, deci situația nu se schimbă. Din păcate, celelalte guverne au altă părere despre abordarea terorismului, fiind dispuse să încheie înțelegeri. Se pare că iordanienii vor elibera o femeie jihadistă care a fost implicată într-un atac asupra Iordaniei acum câțiva ani. Mâinile ei sunt pătate de sânge, dar Iordania e dispusă să plătească acest preț', a afirmat Erick Stakelbeck.

Vom urmări ce se mai întâmplă.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 62 - februarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.