Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Israelul isi indreapta atentia catre India, China si nu numai

O dezvoltare majoră în regiune e faptul că Israelul își sporește atenția îndreptată spre Orientul Îndepărtat. Dore Gold, fostul ambasador al Israelului în S.U.A., s-a întors din India. Care a fost scopul călătoriei?

Jerusalem Center for Public Affairs a fost invitat de o comisie de experți din India, foarte apropiată de guvernarea prim-ministrului Modi, iar noi ne dorim întărirea legăturilor dintre Israel și India, vrând să vedem ce se întâmplă în lume și sperând la organizarea unor studii împreună în viitor, a afirmat Dore Gold, fostul ambasador al Israelului în S.U.A.

jd 62 china 01Relația dintre Israel și India se extinde ?

'Fără îndoială că India și Israel au interese comune tot mai mari. Se poate observa acest lucru acum din felul în care țările noastre tratează relația cu prim-miniștrii Modi și Netanyahu', a afirmat Dore Gold, fostul ambasador al Israelului în S.U.A.

E cumva o tendință tot mai mare ca Israelul să stabilească relații nu numai cu India, ci și cu alte țări din Asia, precum China și Japonia ?

'Nu s-a luat decizia creării unui nucleu evreiesc în Asia, așa cum s-a luat o decizie de către America în această privință. În același timp, însă, această deschidere a Israelului către Asia și invers crește mereu. Un alt lucru e faptul că în marea parte a legăturilor comerciale pe care le are cu Europa, Israelul are de înfruntat numeroase condiții impuse relațiilor noastre de afaceri. Dacă e vorba de un produs din Cisiordania, poate că Uniunea Europeană ar trebui să-l interzică !

Nu vreau să intru în detalii, dar apare o incomoditate în cadrul relațiilor ce nu apare deloc în Est. Chestiunile clasice legate de acordul de pace care apar mereu la începutul discuțiilor ținute la Londra, Paris sau Berlin nu apar deloc în New Delhi, Beijing sau Tokyo. Cei de acolo se gândesc la cum ar putea aceste țări să colaboreze spre beneficiul interesului comun', spunea Dore Gold, fostul ambasador al Israelului în S.U.A.

Ce beneficiu au capitalele din Asia precum Beijing, Hong Kong și Tokyo ? De ce colaborează cu Israelul ?

'Cred că au înțeles că Israelul este un Tigru Est Asiatic. Și-au dat seama că baza de cunoștințe a Israelului în tehnologia informaticii, în medicină și în toate domeniile importante de acum, atât în ce privește capacitățile pe care vor țările să le aibă, cât și în ce privește sporirea Produsului Național Brut, folosind aceste industrii... Cred că au remarcat avantajele naturale pe care le are Israelul în aceste domenii și vor să colaborăm mai mult', a afirmat Dore Gold, fostul ambasador al Israelului în S.U.A.

Nu e vorba de un nucleu, dar e un rezultat al extinderii terorismului în locuri precum Paris, Franța, dar și o creștere a antipatiei față de statul evreu în Europa.

'Israelul a avut diferende cu Europa de ani buni. Nu cred că oamenii din Israel spun: 'Ne-am săturat de Europa.' E vorba mai mult de acceptare în relațiile pe care Israelul le stabilește în zona Pacificului. Cred că acestea se vor înmulți în viitor', spunea Dore Gold, fostul ambasador al Israelului în S.U.A.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 62 - februarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.