Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Comemorarea Holocaustului la 70 de ani de la eliberarea din Auschwitz

Sute de israelieni, inclusiv numeroși supraviețuitori ai Holocaustului, s-au adunat în partea de nord, în orașul Haifa, pentru Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. De asemenea, se sărbătoresc 70 de ani de la eliberarea unuia dintre cele mai faimoase lagăre de concentrare.

jd 62 holocaust 0480277 este numărul pe care naziștii i l-au tatuat pe mână Shoshanei Kolmer, în vârstă de 95 de ani, când era la Auschwitz, cu decenii în urmă:

''Aveam tifos și stăteam în picioare tot timpul. Aveam infecție pulmonară și febră, dar m-am dus la lucru fiindcă nu voiam să mor gazată. Mi-am spus: 'Fie ce-o fi ! Dacă voi muri aici, asta este !' Însă nu voiam să mor gazată. Slavă Domnului că am supraviețuit !''

jd 62 holocaust 02Kolmer și alți 100 de supraviețuitori de la Auschwitz s-au adunat în Haifa pentru a comemora eliberarea din lagărul în care a stat mai bine de un an și jumătate. Își amintește ziua în care Armata Roșie i-a eliberat:

''A venit un rabin și ne-a spus că eram liberi și puteam merge acasă, dar cine mai avea o casă ? Mi-au ucis toată familia: fratele și surorile.''

La Auschwitz, vreo 3 000 de oameni au comemorat 70 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare. Naziștii au ucis cam un milion de evrei la Auschwitz-Birkenau, dar și alți 100 000 de prizonieri de război.

Odată cu trecerea timpului, se împuținează numărul supraviețuitorilor. Aceasta ar putea fi ultima aniversare majoră la care vor participa mulți dintre ei. Vor să se asigure că grozăviile Holocaustului nu vor fi uitate după ce ei nu vor mai fi. ''Vorbind cu ei, am înțeles că cel mai mult se tem că oamenii nu vor crede ce li s-a întâmplat și că se va uita'', a afirmat David Parsons.

David Parsons, purtător de cuvânt al Ambasadei Creștine Internaționale din Ierusalim, a ținut un discurs în cadrul evenimentului din Haifa.

''Creștinii trebuie să ajute la păstrarea acestei moșteniri. Trebuie să ne împotrivim antisemitismului și să-i ajutăm pe supraviețuitorii care mai sunt printre noi. Trebuie să-i ajutăm pe evreii care se confruntă cu antisemitismul, cum e în Franța, Ucraina și alte locuri, să se întoarcă în Israel'', a afirmat David Parsons.

Când auzi astfel de povești, căci mai sunt milioane de altele asemenea, înțelegi de ce evreii spun: ''Să nu se mai repete !''

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 62 - februarie 2015 - ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.