Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Regatul Hasemit declanseaza un atac militar asupra SIIL

Președintele Obama caută să obțină sprijinul Congresului în războiul împotriva SIIL. Președintele dorește ca, în sfârșit, Congresul să autorizeze Forțele Militare ale SUA să atace gruparea teroristă Statul Islamic. El spunea că scopul este eliminarea armatei jihadiste fără a începe un alt război la sol în Orientul Mijlociu.

Cu grupări ordinare ca aceasta există o singură opțiune. Împreună cu aliații și partenerii noștri vom umili și în cele din urmă vom distruge acest grup terorist. Hotărârea prezentată astăzi nu presupune alinierea forțelor armate ale SUA la sol, în Irak și Siria. Nu înseamnă autorizarea unui nou război terestru, ca în Afganistan sau în Irak, spunea Barack Obama, președinte SUA.

O coaliție condusă de SUA a lovit deja SIIL prin mii de atacuri aeriene, în ultimele luni, reușind să scoată grupul din orașul sirian Kobani. Acesta, însă, deține încă zone mari din nordul Irakului și din Siria, unde a comis diverse atrocități împotriva armatei siriene și irakiene și chiar împotriva civililor. Ultima victimă de origine americană este Kayla Muller. Executarea odioasă a unui pilot iordanian a stârnit indignare în întreaga lume, în special în Iordania care se află la granița Israelului.

Chris Mitchell a transmis din capitala Iordaniei, țara fiind încă în doliu în urma uciderii brutale, de către SIIL, a lui Muath al-Kaseasbeh. Pilotul a devenit un erou național, iar moartea sa, o rechemare la arme.

Nu trebuie să te plimbi prea mult prin capitala Iordaniei ca să vezi un afiș cu un bărbat ars de viu de către SIIL. Uciderea sa înspăimântătoare a schimbat cursul acestei națiuni. Înainte de uciderea lui Muath al-Kaseasbeh, mulți iordanieni aveau dubii vizavi de implicarea în coaliția condusă de SUA împotriva SIIL. După uciderea odioasă, opinia publică s-a schimbat drastic.

jd 64 regat hasemit 04''Oamenii din Iordania s-au schimbat și au devenit mult mai uniți. Ei doresc să elimine acest cancer'', spunea un locuitor.

''Toți suntem foarte triști. Toți facem parte din aceeași comunitate, iar Muath a fost unul dintre noi'', spunea un alt locuitor.

Analistul iordanian, Oraib al-Rantawi, numea moartea pilotului un punct de cotitură:

''Înainte de această crimă, guvernul nu prea reușea să îi convingă pe iordanieni că războiul împotriva SIIL este și războiul nostru.''

În timp ce publicul se adună în jurul regelui Abdullah II, Rantawi spunea că implicarea țării în lupta împotriva SIIL va crește, însă numai până la un punct:

''Vor avea loc mai multe atacuri aeriene, mai multe operațiuni privind securitatea și serviciile secrete, vom trimite mai multe forțe speciale ici și colo. Pentru a trimite, însă, în număr mare trupe terestre în Siria și în Irak, e nevoie de alte condiții.''

Aceste condiții ar înseamna susținerea Iordaniei, în această luptă, de către alte națiuni din Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită și statele arabe din Golf:

''E nevoie de mai multe forțe militare puternice care să lupte în Irak alături de Iordania. Nu cred, însă, că Iordania va merge singură sau doar cu câteva țări.''

Până la realizarea acestei coaliții, campania aeriană a Iordaniei continuă și, potrivit unui general iordanian, face progrese.

''SIIL a pierdut 20% din capacitatea sa și au fost uciși peste 7 000 dintre luptătorii săi criminali'', spuneageneralul Mansour al-Jabour.

Mulți de aici așteaptă ca SUA să se ridice pentru a conduce, însă, după cum spunea acest bărbat, SUA nu se află în poziția corectă în lupta împotriva SIIL, pe care el îl numea ''Daesh''.

''Conducerea din spate nu este bună și trebuie oprită. Conducerea trebuie făcută din față, pentru a-i putea conduce pe oameni și a distruge SIIL. Nu cred că e bine să se conducă din spate'', spunea un locuitor.

Se poate simți dorința oamenilor de a răzbuna moartea lui Muath și de a învinge SIIL. În timp ce liderii lumii încearcă să vadă ce ar putea face cu SI, ambițiile grupării depășesc teritoriile aflate acum sub conducerea sa. Acum a pus ochii pe Iordania.

Iordania este o destinație turistică renumită. În fiecare an, milioane de turiști îi vizitează atracțiile faimoase, cum ar fi Petra. Acum, Iordania se află în linia întâi în fața Statului Islamic. Mișcările agresive SIIL către granița Iordaniei i-au făcut pe mulți să își facă griji pentru viitorul regelui Abdullah și al Iordaniei, cunoscută și ca Regatul Hașemit.

Într-o filmare, iordanienii care luptă pentru Statul Islamic din Irak și-au rupt pașapoartele și au jurat că-l vor măcelări pe rege.

jd 64 regat hasemit 03''Din punctul lor de vedere, Iordania este o țară artificială și trebuie să fie înlăturată. Următoarea oprire este Israelul'', spuneaJonathan Fine.

Privind harta, Iordania împarte o graniță extinsă atât cu Siria cât și cu Irakul. De asemenea, se poate observa că Iordania este o zonă tampon pentru granița estică a Israelului. În marele deșert din nord, iordanienii mențin o armată bine pregătită și bine echipată.

Analistul israelian, Jonathan Fine, spunea că adevărata amenințare a Iordaniei vine din interiorul țării, nu de la graniță:

''Pericolul se găsește în potențialul susținătorilor Frăției Musulmane din rândul populației palestiniene, care ar putea adera la ideologia Statului Islamic din Irak.''

Sperăm că Iordania nu va trebui să se confrunte cu acest dușman, având doi aliați puternici: Statele Unite și Israelul.

''Nu cred că exagerez spunând că atât Israelul cât și SUA vor împiedica ocuparea Iordaniei de către SI, deoarece pentru Israel, frontul estic a fost întotdeauna o chestiune sensibilă', spuneaJonathan Fine.

De aceea, Israelul consideră vitală controlarea Văii Iordanului de la granița de est. Dar amenințarea se răspândește cu mult peste granițele Regatului Hașemit.

''În ochii lor, definiția dușmanului este civilizația occidentală, nu politica externă a unui guvern sau a altuia. Ei vorbesc serios când spun că alianța iudeo-creștină este cel mai mare dușman al lor'', spuneaJonathan Fine.

Pentru moment, Iordania, de obicei un jucător politic liniștit, se află în primele linii, ca parte din noua realitate a unui Orient Mijlociu în continuă schimbare.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 64 - februarie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.