Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Presedintele Obama face o paralela nepotrivita intre cruciade si violenta Statului Islamic

Gândiți-vă la cruciade și la Inchiziție, când oamenii au comis fapte îngrozitoare în numele lui Hristos, a afirmat președintele Barack Obama.

Remarcile sale arată cum vede el Islamul și scopurile SIIL, iar în cadrul unei întruniri recente a liderilor creștini, președintele Obama compara cruciadele cu atrocitățile SIIL. Observațiile sale nu numai că au aruncat paie pe focul conflictului dintre lumea musulmană și Occident, dar se pare că sunt incorecte din punct de vedere istoric, conform doctorului Corne Bekker de la Universitatea Regent.

Președintele Obama spunea despre creștini că nu ar trebui să fie disprețuitori și să judece Islamul pe baza acțiunilor SIIL și a dat drept exemplu cruciadele. Este oare un exemplu adecvat ?

'Mi se pare interesant că cel mai important pasaj din istoria creștinismului ar putea fi cruciadele, dar cu siguranță este perioada care ar trebui înțeleasă cel mai bine. Oamenii citesc doar parțial scrierile despre cruciade. Trebuie să știm că acestea au fost în majoritatea cazurilor războaie defensive din partea creștinilor pentru a se opune invaziei islamice. De cealaltă parte, SIIL declanșează un război agresiv cu scopul de a cuceri toată lumea', spunea doctorul Corne Bekker.

Oamenii încă vorbesc, și acum după o săptămână, despre remarcile președintelui din cadrul celebrului Mic Dejun cu Rugăciune. Președintele pare foarte deconectat de situațiile de teroare declanșate de SIIL.

Oare chiar nu înțelege situația, sau unde are loc fisura ?

'Este interesant faptul că termenul de cruciade nu a fost folosit în timpul cruciadelor. Este un termen ce a fost inventat la începutul secolului al XX-lea, odată cu ridicarea ideologiilor și politicilor liberale. Este evident că președintele nu prea înțelege ce înseamnă Islamul și cruciadele. El vede asta ca o critică la adresa colonialismului occidental, însă nu a fost așa. A fost o defensivă a creștinismului în fața invaziei islamice', spunea doctorul Corne Bekker.

jd 64 obama 02Atât islamul cât și creștinismul s-au răspândit în întreaga lume.

Doctorul Corne Bekker a fost rugat să facă o comparație între modul în care s-au răspândit acestea:

'Încă de la început, de pe vremea lui Mahomed, Islamul s-a răspândit prin război și violență. Dacă ar fi să ne uităm la viața lui Mahomed, deși este un personaj despre care nimeni nu vrea să vorbească, vedem că acesta s-a întors în locul său natal și l-a cucerit prin violență. În viața lui Isus, vedem exact opusul. Nu există nicio înregistrare din viața lui Isus în care El să fi îndemnat la violență.

Din contră, El a spus să ne iubim dușmanii, să îi binecuvântăm pe cei ce ne blestemă.'

Coranul conține multe versete în care se spune că e în regulă să îi ucizi pe necredincioși, pe infideli.

Există vreun verset în Noul Testament al Bibliei care să spună că putem să acționăm astfel față de necreștini ?

jd 64 obama 04'Din contră! Isus spunea că am auzit că s-a spus ochi pentru ochi și dinte pentru dinte... Dacă ne uităm la perioada respectivă, toți ar fi rămas fără 'ochi' și fără 'dinți'. Isus spunea că dacă cineva ne lovește peste un obraz, să îi întoarcem și celălalt obraz. El a fost un exemplu în acest sens, ajungând chiar să moară', spunea doctorul Corne Bekker.

Care este rolul Bisericii în războiul dintre aceste două civilizații ?

'Ce mare oportunitate avem noi acum, ca Biserică ! Creștinismul are mesajul mântuirii. După părerea mea, în islam nu există posibilitatea pentru mântuire. Noi avem posibilitatea, ca Biserică, nu doar să proclamăm clar oferta lui Hristos, ci și să arătăm calea spre mântuire și în cele din urmă, pacea', a afirmat doctorul Corne Bekker.

Doctorul Corne Bekker a fost întrebat ce părere are despre ceea ce face regele Abdullah al Iordaniei acum pentru că mulți oameni nu înțeleg de ce se ucid musulmanii între ei, însă, după cum spuneați, nu este ceva nou:

'Războiul dintre musulmani a existat de la început. Ce vremuri extraordinare trăim acum ! Sper ca acum, prin ororile produse de SIIL, ochii lumii arabe să se deschidă și să vadă realitatea.'

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 64 - februarie 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.