Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Egiptul contraataca

După uciderea brutală a 21 de creștini egipteni de către măcelarii SIIL, Egiptul a răspuns rapid declanșând un atac aerian asupra teroriștilor islamiști în Libia. În acest timp, Congresul Americii caută să găsească o modalitate prin care SUA să se ocupe de islamiștii radicali.

Avioanele de război egiptene au lovit luni mai multe obiective SIIL din Libia, la doar câteva ore după ce gruparea extremistă a postat filmarea înspăimântătoare cu decapitarea a 21 de creștini ostatici. Guvernul egiptean și Biserica Coptă au spus că filmarea este autentică. Militanții au susținut loialitate față de SIIL și s-au identificat ca fiind Provincia Tropoli a grupării Statul Islamic.

jd 65 crestini copti 01Creșterea uciderilor îi îngrijorează pe teroriștii islamici, care controlează aproape o treime din Siria și din Irak, stabilindu-și astfel o filială directă în Africa de Nord, la mai puțin de 800 km de granița de sud a Italiei.

În filmare, unul dintre jihadiști, care vorbea engleză, făcea referire directă la această posibilitate, spunând că grupul plănuiește ca acum să cucerească Roma. Rudeniile și prietenii ostaticilor spuneau că aceștia au fost uciși pentru că erau creștini și au votat cu președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, un fost șef al armatei.

jd 65 crestini copti 04Abanoub Ishaq a fost coleg cu creștinii egipteni copți duși ca ostatici în Libia.

El spune: 'Ne urmăresc pentru că am votat cu el-Sisi și pentru că suntem creștini. În Libia, creștinii sunt considerați fiii lui el-Sisi și de aceea sunt pe urmele noastre. Dacă doar creștinii l-ar fi votat pe el-Sisi, acesta nu ar fi câștigat alegerile.'

Președintele egiptean El-Sisi declara: 'Egiptul are dreptul de a răspunde la timpul potrivit și în mod adecvat pentru a se răzbuna pe acei criminali inumani.'

Grupările precum SIIL, Al-Shabaab în Somalia, Boko Haram în Nigeria, Al-Qaida în Maghreb, caută zone neguvernate. Așa reușesc să prospere.

jd 65 crestini copti 03Ultima atrocitate a SIIL vine într-un moment în care Congresul dezbate cererea președintelui Obama de a ataca militar SIIL. Mulți republicani sunt de părere că mișcarea președintelui nu este suficientă pentru a învinge SIIL, care își extinde influențele dincolo de Irak și Siria.

Fostul ministru al apărării al președintelui Obama, Leon Panetta, avertiza că SIIL este o amenințare nu doar pentru Orientul Mijlociu:

'Ne confruntăm cu un dușman cu o mare putere de comandă și control. Ne confruntăm cu un dușman bine înarmat. SIIL reprezintă un nou capitol în termeni de amenințare teroristă pentru acea zonă și pentru țara noastră.'

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 65 - februarie 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.