Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Miscarea BDS din Europa incearca sa discrediteze statul evreu

Ce au în comun Roger Waters de la Pink Floyd și Biserica Presbiteriană ? Amândoi susțin boicotarea Israelului. Mișcarea BDS din Europa încearcă să discrediteze statul evreu.

Prim-ministrul israelian, Beniamin Netanyahu spunea că este dusă o campanie internațională împotriva țării lui pentru a-i defăima numele:

Nu are legătură cu faptele noastre, ci cu însăși existența noastră. Nu contează ce facem, ci ceea ce simbolizăm și suntem.

Directorul executiv al companiei de telefonie mobilă Orange a spus că ar dori să taie legăturile cu compania israeliană de telefonie mobilă, una dintre cele mai mari din Israel, cât mai curând posibil.

La începutul săptămânii trecute, Uniunea Națională a Studenților din Marea Britanie a votat pentru boicotarea Israelului și s-a asociat cu mișcarea BDS. Același grup a votat împotriva unei hotărâri, anul trecut, condamnând acțiunile teroriste ale grupări SIIL.

jd 80 bds 03Totul face parte din mișcarea de boicotare, descurajare și sancționare numită BDS. Scopul lor e să pedepsească Israelul prin încurajarea artiștilor, companiilor, mediului academic, țărilor și chiar bisericilor să-i boicoteze produsele, să scape de companiile lui și să impună sancțiuni asupra statului evreu. Ei afirmă că acest lucru va ajuta la încetarea nedreptății împotriva palestinienilor. Criticii cred că mișcarea BDS își propune să facă mult mai mult.

Expertul în BDS, Eran Shayshon, a afirmat că planul este cel de a păta reputația Israelului:

``Mișcarea BDS încearcă să creeze un spirit anti-Israel al vremurilor, mai precis, să marcheze negativ Israelul și astfel să fie asociat cu fostul regim al Africii de Sud. Bineînțeles că această ecuație este falsă.``

Will Roth, un austriac de origine evreiască și director executiv al centrului ``Israel, Europe Freedom Center`` a spus că această campanie a depășit limitele:

``Din nefericire, când mergi în anumite zone, în special în Belgia și Suedia, doar dacă ai o kippă, nu să spui câteva cuvinte bune despre Israel, vei avea parte de insulte după insulte și, de obicei, se va sfârși cu violență.``

În timp ce mișcarea BDS are succes deplin în Europa, prinde rădăcini mai greu în Statele Unite. Roth a spus că asta se datorează în mare parte faptului că europenii sunt otrăviți de idei, în timp ce americanii tind să riposteze.

jd 80 bds 02Biserica Presbiteriană din SUA a încheiat legăturile de afaceri cu companiile ce au legătură cu Israel, iar Departamentul de Stat al SUA boicotează procesul de cercetare, de ultimă oră, al cancerului, de la Universitatea ``Ariel`` din Israel pentru că are loc în Samaria, și anume Cisiordania.

Roger Waters de la Pink Floyd critică deschis artiștii care cântă în Israel, dar unii precum Eric Clapton, Dionne Warwick și Alan Parsons cântă în Israel oricum. Actrița americană Scarlett Johanson s-a confruntat cu proteste din cauza promovării SodaStream, o companie israeliană cu muncitorii evrei și arabi cu sediul într-o localitate israeliană.

jd 80 bds 04Potrivit lui Shayshon, Israelul duce o luptă dificilă deoarece cealaltă parte joacă după reguli diferite:

``În timp ce noi încercăm să ne explicăm poziția și să folosim fapte, ei se folosesc de publicitate și acesta este un domeniu complet diferit. Când trag din Gaza, noi spunem că ei au început, iar ei strigă ``apartheid``. Există o nepotrivire între strategiile noastre și răspunsuri și asta e problema noastră: nu înțelegem lupta.``

Roth spunea că în această luptă, creștinii americani sunt cei mai puternici susținători ai Israelului.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 80 - iunie 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.