Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Crestinii britanici privesc inapoi inspre trecutul Marii Britanii si se pocaiesc

Cu 70 de ani în urmă, guvernul britanic a împiedicat mii de evrei să ajungă în patria lor biblică. Acum, creștinii britanici vor să-și ceară scuze.

Celebrul film Exodus, cu Paul Newman în rol principal ca evreu, descrie evenimentele ce au avut loc în jurul celui de-al Doilea Război Mondial. Timp de 10 ani, organismul britanic ce controla Palestina a întors mii de evrei care au încercat să scape din Europa.

Portul Haifa a fost cunoscut ca Docul Lacrimilor. Din 1938 până în 1948, britanicii au împiedicat mai mult de 90 de bărci să acosteze aici. Aceste bărci duceau zeci de mii de evrei care plecau din Europa pentru a se întoarce în patria biblică.

``Sunt aici pentru a comemora evreii care au suferit sau au murit ca rezultat al politicii rușinoase a guvernului britanic din acea zi``, spunea Richard Kemp.

``I-am întors și i-am pus în tabere în Cipru și în Mauritius. Unii dintre ei au fost duși înapoi în lagăre de concentrare din Germania, iar alții care nu au fost întorși din țările lor au fost încarcerați aici, în această tabără de detenție``, spunea Rossie Ross.

Britanicii practic au închis mii de refugiați evrei în tabăra de detenție Atlit. I-au stropit pe nou-veniți cu pesticide, i-au trimis la dușuri și au separat bărbații de femei. Este o parte uitată a istoriei ce a avut loc între al Doilea Război Mondial și înființarea statului evreu, dar Rosie Ross și alți creștini britanici nu au uitat.

``Această perioadă a istoriei britanice a fost în inima mea de mult timp și e nevoie ca britanicii să mărturisească și să se pocăiască de ce a făcut Marea Britanie în acel timp``, spunea Rossie Ross.

Ross a format un grup numit ``Repairing the Breach`` și a organizat o zi a pocăinței. Aproape 200 de creștini britanici, la fel și evrei victime de atunci, s-au adunat în portul Haifa și apoi la tabăra de detenție.jd 80 marea britanie 01

``Am mărturisit și ne-am rugat cu tristețe profundă pentru că națiunea noastră nu a respectat Declarația Balfour și a întors spatele poporului evreu``, spunea Joan Thomas.

``Știm că trecutul nu poate fi schimbat, dar poate fi răscumpărat``, spunea rev. Alex Jacob.

Creștinii au înmânat biblii pentru a marca incidentul în care un căpitan de navă a poruncit arderea tuturor cărților în limba ebraică și idiș, inclusiv bibliile.

jd 80 marea britanie 02Supraviețuitorii au reacții mixte cu privire la rugămințile creștinilor.

``Dacă îi iert, asta va învia morții ? Nu există iertare pentru așa ceva. Nimic nu îi mai poate aduce înapoi``, spunea Mordechai Libr.

``Am vrut să întâlnesc alți britanici pentru a auzi opinia lor despre evenimente, dar mi-am dat seama că nu e doar o întâlnire, ci ei își cer iertare. Este foarte important. Mă bucur să particip la acest eveniment``, spunea Arie Itamar.

Potrivit celor declarate de vorbitorul principal, lordul Simon Isaacs Reading, cota privind imigrația a încălcat contractul lor cu poporul evreu:

``Acel contract era Declarația Balfour din 1917, Tratatul de la San Remo din 1920, care a fost aprobat în Tratatul de la Versailles din 1923. Este contractul prin care s-a destrămat guvernul britanic.``

El a spus că erau două motive:

``Calmând arabii și un guvern condus de Partidul Laburist, care era, în esență, antisemit.``

Reading speră că guvernul britanic își recunoaște greșeala la timp pentru aniversarea de 100 de ani de la Declarația Balfour din 2017.

Colonelul Richard Kemp, fost comandant al forțelor britanice în Afganistan spune că există un mesaj pentru astăzi:

``Să nu condamni Israelul atunci când nu trebuie condamnat, dar să susții Israelul și să-l ajuți așa cum și Israelul ne susține adesea pe noi.``

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 80 - iunie 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.