Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

De ce evreii si palestinienii nu pot ajunge la un acord de pace?

Când vine vorba de pacea Orientului Mijlociu, lumea întreabă adesea de ce nu pot israelienii și palestinienii să se înțeleagă. O carte nouă învinuiește un grup ascuns pentru că alimentează ura dintre cele două. Avertizare: cartea conține limbaj îndrăzneț și referințe violente.

Cei de la Știrile CBN aruncă o privire mai atentă la influența îngrozitoare a acestor grupuri europene și chiar americane.

Antisemitismul este încă activ în Europa, atacurile din Franța și Austria dublându-se din 2013. Anul acesta au avut loc atacuri mortale asupra unui supermarket cu mâncare cușer din Paris și împușcături teroriste împotriva evreilor din Copenhaga.

jd 80 pace 01Noua carte ``Catch the Jew`` a fost bestseller în Israel. Cartea afirmă că europenii agită spiritele în conflictul israeliano-palestinian, exportând antisemitismul în Orientul Mijlociu.

``Nu sunt doar evrei și arabi aici, așa cum am crezut, care se luptă până la capăt, ci mai este un alt trib și aceștia sunt europenii. Sunt și unii americani, dar majoritatea europeni``, spunea Tuvia Tenenbom.

Scriitorul Tuvia Tenenbom a spus că guvernele europene finanțează organizații care spun că ajută palestinienii, dar adevăratul lor scop este să creeze conflicte și chiar haos.

``De fapt, ei au venit în această țară pentru a planta și a întipări ură împotriva evreilor, în inimile musulmanilor, de a sponsoriza evreii antisemiți. Ei vor să prindă evreii făcând ceva greșit, să declare că evreii sunt răi și să pună capăt poveștii evreilor de aici``, spunea Tuvia Tenenbom.

Un punct de control israelian care marchează trecerea dintre zonele israeliene și palestiniene, iar europenii au trimis aparate de supraveghere. Ei speră să-i prindă pe soldații israelieni făcând ceva ce europenilor nu le place.

jd 80 pace 03Timp de șase luni, Tenenbom și soția lui, Miriam, au intervievat sute de evrei și arabi israelieni, palestinieni și lucrători umanitari străini, întrebându-i despre locurile lor de muncă și credințele lor.

Plătit de un ziar german, Tenenbom s-a dat drept german și și-a ascuns identitatea evreiască. În ochii palestinienilor și a internaționalilor de același fel, crezând că e german, l-au făcut un spirit înrudit în ura față de evrei.

El a înregistrat multe exemple video, precum un palestinian Atef, un cercetător de top la Centrul de Informații israelian pentru Drepturile Omului în Teritoriile Ocupate, B`Tselem. Centrul adună informații referitoare la așa zilele violențe ale israelienilor împotriva palestinienilor.

Atef spunea că Holocaustul nu a avut loc niciodată:

``Pentru că suntem germani, noi susținem evreii, dar întreabă-l dacă își amintesc că tot noi i-am omorât.``

Tenenbom a provocat Centrul B`Tselem:

``Vreau să retrageți rapoartele pe care el le-a semnat. Cum puteți crede un tip, cum vă puteți încrede într-un tip, a cărui cercetare a ajuns la premisa că nu a existat Holocaust?``

Un alt exemplu implică Casa Per La Pace Milano, ``Casa pentru pace``, un grup înființat de Comisia Europeană. Aduce tineri italieni în Israel pentru ``educație pentru pace`` pentru a vedea în mod direct situația din Israel și zonele palestiniene.

O parte din educație vine de la ghidul turistic, Itamar Shapira, care se descrie ca fost evreu și vorbește împotriva Israelului.

Într-o excursie la Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului, el a comparat israelienii cu naziștii.

``Acesta este un masacru foarte cunoscut ce a avut loc aici în războiul din `48. Este numit Deir Yassin. Exista un sat palestinian sub aceste case și acești copaci, un sat palestinian cu câteva mii de oameni și în jur de 170, 120, 400, nu se știe exact numărul, de palestinieni au fost uciși acolo``, spunea Itamar Shapira.

Cei de la muzeu l-au concediat pe Shapira din slujba de ghid, dar el continuă să efectueze tururi private acolo.

Legătura germană a lui Tenenbom i-a oferit acces la liderii palestinieni precum fostul șef al securității, Jibril Rajoub, considerat un palestinian moderat. El i-a spus lui Tenenbom că nici măcar Hitler nu a știut cât de răi sunt evreii.

Hanan Ashrawi este o palestiniană creștină, dar cu toate acestea nu vorbește despre existența unui templu evreiesc acolo. Fostul ei șef, Yasser Arafat, a spus că evreii nu au trăit niciodată acolo.

``Bineînțeles că triburile evreiești au fost aici, dar ei nu erau un stat pentru mine așa cum pretindeau că sunt``, spunea Hanan Ashrawi.

Tenenbom nu învinuiește arabii. El dă vina pe europenii care îi plătesc. Tenenbom, a cărui bunic a fost ucis de naziști, are acest mesaj pentru israelieni:

``Nu vreau să muriți. Nu vreau să dispăreți. Ripostați și fiți curajoși !``

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 80 - iunie 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.