Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

O nouă alianță periculoasă în Orientul Mijlociu

Se formeaza o noua alianta periculoasa in Orientul Mijlociu. Rusia si-a unit fortele cu Iranul, Hezbollah si Bashar al-Assad. Controlarea Siriei, insa, s-ar putea sa reprezinte doar inceputul planurilor lor.

Este un scenariu de cosmar. O centrala militara, cu un urias arsenal nuclear, se aliaza cu teroristii islamici care sunt ostili fata de America si de Israel. Aceasta este situatia actuala din Siria, in timp ce armata rusa colaboreaza cu principalul stat din lume care sponsorizeaza terorismul, Iranul, si cu imputernicitul acestuia, Hezbollah. Alianta ruso-iraniana sustine regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad. El era intr-o situatie dificila, fiind amenintat din toate partile de catre SIIL, al-Qaeda si grupari rebele siriene. Apoi, a intervenit ursul rus.

Rusia a inceput atacurile aeriene in Siria in numele regimului lui Assad la sfarsitul lunii septembrie, dupa o masare constanta. Masarea a inceput la scurta vreme dupa ce un general iranian, pe nume Qasem Soleimani, a vizitat Moscova, in iulie. Nu a fost vorba de o coincidenta. Desi evita, de obicei, lumina rampei, Soleimani a fost denumit cel mai puternic conducator din Orientul Mijlociu, la ora actuala.

In termeni generali, este Osama bin Laden imbracat in uniforma. Este impotriva Statelor Unite. Poate calatori in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, finantand si conducand grupari iraniene precum, Hezbollah, Hamas sau Houthi, iar acestea sunt doar cele care incep cu h, a afirmat Michael Pregent.

Michael Pregent este directorul executiv al organizatiei Veterans Against the Iran Deal. El si-a facut serviciul militar

sub conducerea generalului David Petraeus, in Irak, unde a putut vedea indeaproape manopera lui Soleimani. Acesta vorbeste, specific, despre tipurile de atacuri pe care Soleimani si iranienii le-au savarsit impotriva trupelor americane, in Irak:

Aveau focoase de tip EFP, munitii construite de militantii siiti, ajutati de iranieni. Le-au adus in Iran, i-au invatat cum sa le foloseasca, le-au instalat in Irak si au directionat atacurile impotriva fortelor americane.

Oficialii americani cred ca armele puse la dispozitie de iranieni au dus la moartea a cel putin 500 de soldati in Irak. Fiind liderul elitei Quds, al Garzilor Revolutiei din Iran, Soleimani a jucat un rol important.

Soleimani este responsabil de operatiunile externe ale Fortei Quds. El actioneaza in Irak, in Siria, e responsabil de pastrarea lui Assad la putere timp de patru ani. El a contribuit la moartea a 200 000 de sirieni, a afirmat Michael Pregent.

Israelul este, insa, tinta suprema a lui Soleimani.

Forta Quds, quds insemnand Ierusalim, e o forta externa hotarata sa recastige Ierusalimul. Acesta este scopul ei strategic final, a afirmat Michael Pregent.

Urmarind acest tel, Iranul incearca sa stabileasca un avanpost pe Inaltimile Golan din Siria, langa granita Israelului.In ianuarie 2015, in urma unui atac israelian ce implica un elicopter au murit un grup de conducatori importanti Hezbollah in apropiere de granita Golan, impreuna cu un general de brigada iranian. Reculul nu a oprit planurile Iranului. Luna trecuta, Soleimani a vizitat Inaltimile Golan pentru a regrupa trupele Hezbollah si siriene de acolo.

Qassem Soleimani este din ce in ce mai prezent. Exista multe fotografii cu el alaturi de militantii irakieni siiti in Irak, in Siria... Si-a asumat un rol public, a afirmat Matthew Levitt.

De asemenea, Iranul isi mareste rolul in razboiul civil din Siria. In jur de 2000 de luptatori iranieni, sau sustinuti de Iran, sunt in Siria, luptand sa protejeze regimul lui Assad. Lor li se alatura mii de luptatori Hezbollah si sunt sustinuti zilnic de un baraj format din atacuri aeriene rusesti impotriva tintelor anti-Assad. Mai mult, se presupune ca Rusia, Iran, regimul Assad si Irak impart informatii. O vizita de urgenta facuta de Soleimani in Moscova, in iulie, se pare ca a pecetluit intelegerea pentru implicarea Rusiei in Siria. Aceasta vizita a fost facuta prin incalcarea sanctiunilor ONU impotriva liderului Fortelor Quds.

Degeaba spunem ca sunt sanctiuni impotriva lui Soleimani, fiindca nu exista. Liderul suprem ii va da lui Soleimani toti banii de care are nevoie pentru a continua sa exporte terorismul iranian. Qassem Soleimani ii da socoteala direct liderului suprem,Khamenei. Asta e problema si noi nu pricepem, a afirmat Michael Pregent.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 102 - noiembrie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.