Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Profeția se împlinește: creștinii îi ajută pe evrei să se întoarcă în Țara Promisă

Cu mult inainte de caderea Uniunii Sovietice, Dumnezeu i-a vorbit acestui barbat despre intoarcerea evreilor rusi in Israel. Corespondenta Julie Stahl a vorbit cu Steve Lightle despre viziunea pe care a primit-o in urma cu mai multe decenii de a ajuta poporul evreu sa se intoarca in Tara Promisa si despre cum se implineste aceasta viziune.

Ce este Ebenezer Operation Exodus?

Ebenezer Operation Exodus este o lucrare crestina care ii ajuta pe evreii din lumea intreaga sa se intoarca in Israel. A fost fondata in urma cu 25 de ani la o conferinta care a avut loc in Ierusalim in luna ianuarie a anului 1991. Aceasta continua si in prezent, a afirmat Steve Lightle.

Steve Lightle a fost intrebat ce l-a determinat sa dea nastere lucrarii Operation Exodus:

Totul a pornit de la o viziune pe care Domnul mi-a aratat-o in 1974. Eram treaz si intreg zidul a devenit asemenea unui ecran urias. Am vazut caderea Uniunii Sovietice. Toti evreii se intorceau in Israel cu nave, avioane. Dumnezeu mi-a spus ca vrea sa merg la comunitatile de evrei din Uniunea Sovietica ca sa-i pregatesc pentru un exod, asa cum facuse si in Egipt pe vremea lui Moise si a Faraonului. Eu trebuia sa pregatesc poporul evreu.

Am inceput sa gasesc Isaia 43, Ieremia 16, Ieremia 23, Ieremia 31, Ezechiel... Unde se vorbeste despre o tara din nord din care Dumnezeu Isi va aduce poporul inapoi in Israel. Am spus: Bine, Doamne.

Apoi, in 1982, ma plimbam prin Ierusalim pe strada King George, unde locuiam impreuna cu familia si cineva incepe sa-mi strige numele: Steve! Numele lui era Gustav Sheller. Am dat nastere organizatiei Operation Exodus.

Ebenezer Operation Exodus.

Cum arata acum Operation Exodus?

Acum, dupa 25 de ani, avem oameni din 40 de tari care sunt implicati in aceasta lucrare. Incotro ne indreptam? Va continua sa creasca. Inca mai sunt milioane de evrei pe care trebuie sa-i ajutam sa se intoarca acasa din diferite parti ale lumii. A avut loc o crestere cu 34% fata de anul trecut a evreilor din Statele Unite ale Americii pe care am putut sa-i ajutam sa vina in Israel. Mai este America de Sud, America Centrala, Mexic, Brazilia, Argentina, Paraguay, Columbia... Vrem sa putem sa raspundem indiferent de nevoie.

Daca Dumnezeu le pune pe inima dorinta sa se intoarca acasa, daca sunt persecutati... Ieremia 16 vorbeste despre vanatori care ii vor vana. Daca vor sa scape de ei, vrem sa putem sa-i ajutam, a afirmat Steve Lightle.

Cum s-au schimbat lucrurile pentru imigrantii care au venit in Israel?

Folosim vaporul de 15 ani. Prin harul lui Dumnezeu, am putut sa ajutam peste 150 000 de evrei sa se intoarca, a afirmat Steve Lightle.

Exista vreo porunca anume pentru crestini care spune sa-i ajute pe evrei sa se intoarca acasa?

Isaia 49:22 spune clar ca este datoria neamurilor sa aduca poporul evreu acasa,

sa poarte fiii si fiicele poporului evreu pe umeri, sa-i aduca inapoi in Israel. Aceasta este o functie a ceea ce spunea apostolul Pavel in Romani 15.

Pavel spunea ca daca ai beneficiat de binecuvantarea spirituala oferita de poporul evreu, acum ai datoria sa dai inapoi, sa-i ajuti din punct de vedere financiar, a afirmat Steve Lightle.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 114 - februarie 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.