Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Persecutia crestinilor din Orientul Mijlociu continua. Ce face Biserica din Vest?

In timp ce SIIL continua genocidul impotriva crestinilor din Orientul Mijlociu, rapoartele despre crucificari sunt in crestere. Unii dintre liderii religiosi se intreaba cand se va ridica Biserica din Occident ca sa vorbeasca deschis despre aceasta persecutie istorica. De la lideri mondiali, la autori renumiti si umanitaristi crestini, suna alarma despre situatia crestinilor din tarile asediate de SIIL. Daesh e responsabila de genocid impotriva grupurilor din zonele pe care le controleaza, incluzand yaziditi, crestini si musulmani siiti. Auzim de tot mai multe crucificari, sunt ucisi copii...

Suntem martorii unei crize fara seaman in ultimii 2 000 de ani si nu e o exagerare sa spunem ca asistam la nimicirea crestinismului chiar in locul in care s-a nascut.

Chiar daca crestinii din Orientul Mijlociu au parte de genocid, sunt unii care spun ca Biserica din Occident ar putea face mai mult pentru a sta alaturi de fratii credinciosi.

Activistul crestin Johnnie Moore a lucrat impreuna cu nume sonore precum Mark Burnett si Roma Downey pentru a atrage atentia asupra acestei tragedii. Suntem orbiti din nou, asa cum am fost si in cazul Holocaustului, al genocidelor din Rwanda, din Bosnia si din Armenia. Se pare ca nu am invatat mai nimic. Ce este si mai rusinos e ca noi, crestinii, suntem comunitatea religioasa cea mai puternica din lume, dar Biserica nu vorbeste despre aceste lucruri asa cum ar trebui. Unii cred ca lipsa de actiune a Bisericii americane se trage de la amvoane si nu din strana. La amvoanele din America se pastreaza tacerea privind situatia fratilor din lumea intreaga.

Istoricul David Barton a colaborat cu George Barna pentru realizarea unui sondaj la nivel national pentru crestinii conservatori. Ei i-au intrebat pe pastori si pe enoriasi legat de 22 de probleme specifice. Rezultatele au aratat ca persecutia crestinilor ocupa a doua pozitie in lista de prioritati a enoriasilor. 86% dintre ei doreau sa afle mai multe despre acest subiect. Din nefericire, acest subiect nu e pe lista pastorilor cu temele care urmeaza sa fie expuse congregatiei. 86% dintre crestinii americani spun ca doresc sa auda mai multe despre asta, in timp ce pastorii spun ca nu cred ca ar dori sa vorbeasca despre asta.

Exista aceasta dihotomie pe tema persecutiei in bisericile americane, cel putin in privinta abordarii subiectului. Daca incepi sa abordezi subiectul, esti mai predispus sa faci ceva in acea directie.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 134 - iulie 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.