Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ce e profetia si ce legatura are cu Israelul si Ierusalimul?

Chris Mitchell, a discutat despre profetie cu autorul si expertul in Orientul Mijlociu Joel Richardson - Dupa cum Biblia spune, profetia e marturia despre Isus. Eu inteleg ca profetia reprezinta cuvintele rostite de Dumnezeu prin profetii Bibliei prin care si-a prezentat planul de rascumparare nu doar a Israelului, ci a intregii creatii. Profetia ne arata cum Dumnezeu restaureaza totul, prin Fiul Sau Isus Hristos.

Din punct de vedere biblic, care sunt semnele vremurilor in acest moment?

Cand privim descrierile facute de profetii Bibliei, vedem ca incep sa prinda contur. Nu sunt complete inca dar exista semne clare ca incep sa prinda contur. Eu cred ca ridicarea Turciei ca lider radical in Orientul Mijlociu reprezinta un semn profund. In Daniel 8 si 11, in Ezechiel 38 si 39, se pune un accent deosebit pe regiunea Turciei, Asia Mica, si spune ca ea va avea un rol proeminent in zilele din urma. Desigur, cel mai mare semn acum e chiar aici: Israelul.

Faptul ca profetii au declarat cu mult inainte ca evreii vor repopula acest pamant inainte de intoarcerea Lui reprezinta unul dintre cele mai mari miracole si dovezi oferite de Dumnezeu.

Noi suntem acum in Ierusalim. Ce rol joaca Ierusalimul in profetia biblica ?

Ierusalimul e un oras frumos, cu o istorie incredibila, plin de diversitate etnica si religioasa, dar e un oras normal. Exista tensiuni etnice, exista autobuze cu turisti... E un oras normal. Potrivit Bibliei, insa Dumnezeu a declarat ca acesta e locul de unde El va guverna intreg universul. Aici va fi tronul lui Dumnezeu.

Ai spune ca Biblia e centrata pe Ierusalim ?

Biblia n-a fost scrisa pentru americani sau despre americani, ci e cu precadere despre aceasta bucata de pamant fiindca acesta e locul de unde va domni Isus. Ca rezultat, Satana a fost activ, inconjurand tronul lui David, inconjurand acest oras si aceasta natiune cu un popor si o doctrina opusa rascumpararii adusa de Mesia.

Vedem in spate Muntele Maslinilor. Ce legatura are acesta cu profetiile biblice?

In primul rand, Isus a tinut ultima Sa predica, despre vremurile din urma, pe Muntele Maslinilor. E vorba de discursul Olivet. Biblia spune clar ca, la reintoarcerea lui Isus, picioarele Lui se vor aseza pe Muntele Maslinilor si ca acesta se va desparti in doua. Cand privim orasul cu ochii naturali, e greu sa vizualizam ce se va intampla. Va fi o transformare topografica. Aici va fi capitala globala a domniei Fiului lui Dumnezeu si aici se vor desfasura principalele batalii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 141 - august 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.