Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Profetia si sfarsitul vremurilor - ce putem intelege din semnele vremurilor in care traim?

Profetia si sfarsitul vremurilor - ce putem intelege din semnele vremurilor in care traim? Din punct de vedere biblic, care sunt semnele vremurilor in acest moment?

Exista semne clare care incep sa prinda contur. Eu cred ca ridicarea Turciei ca lider radical in Orientul Mijlociu reprezinta un semn profund. In Daniel 8 si 11, in Ezechiel 38 si 39, se pune un accent deosebit pe regiunea Turciei, Asia Mica, si spune ca ea va avea un rol proeminent in zilele din urma.

Musulmanii vad lucrurile intr-un fel, evreii in altul. Cine e Mesia?

Mesia, conform Bibliei, Se intoarce pentru a restaura imparatia lui Israel, imparatia lui David si gradina Edenului. Aceasta e platforma, mijlocul prin care Dumnezeu va restaura intreg pamantul si toate natiunile vor fi binecuvantate.

Potrivit islamului, Isus e doar un alt profet, doar ca S-a nascut dintr-o fecioara si ca a facut minuni. Legat de toate celelalte atributii, cea de Mantuitor al lumii si Fiu al lui Dumnezeu... Ingerul i-a spus Mariei: Ai gasit favoare in ochii lui Dumnezeu si vei naste un Copil care va fi numit Fiul Celui Prea Inalt si Se va aseza pe scaunul de domnie al tatalui Sau, David. Nu poti indeparta aceste atributii ale lui Mesia. Din nefericire, islamul face asta.

Ai spune cumva ca viziunea musulmanilor privind vremurile din urma e complet opusa viziunii biblice?

Cand privim la cine este Isus, potrivit Bibliei, vedem ca El coboara din cer ca aparator divin al poporului Sau persecutat. Poporul Sau va fi persecutat, impresurat. El spune clar ca este vorba despre Israel. El Se intoarce pentru a-i elibera.

Perspectiva islamului e complet pe dos, asa cum ai spus. In islam, ei sunt agresorii divini care sunt chemati... E o traditie teribila insa ei au profetia cumplita care zice ca Ziua Invierii nu va veni pana ce musulmanii nu ii vor nimici pe evrei, pana nu vor ramane doar cativa ascunsi printre stanci.

Unul dintre marii muftii ai Ierusalimului, seicul Ekrima Said Sabri a trebuit sa-si dea demisia fiindca a spus aceste lucruri. Asta face parte din statutul Hamasului. Ei spun ca exista pentru a implini aceasta profetie, cea a genocidului final impotriva poporului evreu.

Potrivit Bibliei, ce anume trebuie sa se intample inainte ca El sa revina?

Va fi o serie de razboaie in Orientul Mijlociu, iar in cele din urma se va ivi un om, pe care Scriptura il numeste omul faradelegii, fiul pierzarii. Cel mai adesea, noi il numim Anticristul. El se va ivi ca un lider regional, din Orientul Mijlociu as spune. Pare sa vina din natiunile care inconjoara Israelul.Scriptura vorbeste despre natiunile, despre ne-evreii din jurul Israelului.

E fascinant acest moment pentru cei care urmaresc profetiile. Asistam la ridicarea Rusiei, si oamenii spun ca acesta ar fi noul imperiu bizantin, auzim de formarea unui superstat european si vedem cum Turcia si SIIL devin o putere in regiune.

Avem multe optiuni profetice. Exista diferite pareri in Biserica. Noi stam aici in acest loc acum si trebuie sa fim veghetori. Trebuie sa privim spre est, spre vest si in toate partile, ca niste santinele serioase.Trebuie sa ne rugam si sa ne pregatim pentru ce urmeaza.

Cum sa ne pregatim? Daca traim in vremurile din urma, cand Se intoarce Hristos, cum ar trebui sa ne pregatim?

Am putea vorbi despre un mod standard de pregatire, acela de a ne aproviziona, insa cred ca Scriptura pune accentul pe pregatirea inimii. Deseori ne concentram pe ce se va intampla sau cum ne putem proteja. Isus spune sa ne pregatim inimile, ca sa pastram dragostea. Cand faradelegea va creste si multi isi vor impietri inima sau se vor umple de ura, rasism, tribalism, ceva ce va fi foarte usor de facut cand va incepe varsarea de sange si situatia se va inrautati, noi trebuie sa ne pregatim inimile pentru a iubi cu ardoare in mijlocul acelor zile intunecate. Isus spune ca cel ce va rabda pana la sfarsit va fi mantuit.

Interviu cu Joel Richardson, autor si expert in Orientul Mijlociu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 143 - septembrie 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.