Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Proiect de restaurare pentru Muntele Templului

Aceasta descoperire a fost facuta pe cand arheologii reconstruiau gresia de 2000 de ani din cel de-la Doilea Templu, construit de imparatul Irod. Acestea sunt podelele pe care au pasit preotii cei mai de seama, ceilalti preoti si chiar pelerinii care veneau la Muntele Templului. Aceasta e podeaua pe care a pasit Isus cand a venit la Muntele Templului.

Acest lucru a fost descoperit in 1999 cand molozul de sub Muntele Templului a fost indepartat ilegal pentru a se construi o moschee subterana.

Gaby Barkay: Acum avem piesele placilor ceramice de podea obtinute in 12 ani de munca, din molozul de la Muntele Templului. Le-am identificat in urma cu zece ani si ne-am dat seama ca au fost parte din acele podele.

Proiectul de cernere de la Muntele Templului a inceput in 2004. Timp de mai mult de un deceniu, voluntari si arheologi din lume au examinat resturile constructiilor de la Muntele Templului, ajungand la descoperiri istorice.

Gaby Barkay: Aceasta e pentru prima data cand am putut sa restauram un element arhitectural din cel de-al Doilea Templu din Ierusalim.

Arheologii au confirmat autenticitatea acestor piese, cunoscand dimensiunile, materialele si tehnica originala.

Gaby Barkay: Nu credeam ca voi gasi ceva atat de apropiat templului.

Directorul de proiect, Gaby Barkay a punctat de ce e importanta aceasta realizare pentru crestini.

Gaby Barkay: Aceasta e chiar podeaua pe care s-au imprastiat monedele cand Isus a rasturnat mesele negustorilor. Pe aceste podele s-au imprastiat toate acele monezi.

Frankie Snyder: Avem cateva relatari in care Isus sedea impreuna cu ucenicii, si le dadea invatatura in porticuri. Ei sedeau pe aceste podele.

Cercetatorul si matematicianul Frankie Sneyder a jucat un rol cheie in asamblarea placilor ceramice.

Frankie Snyder: Acesta e primul model pe care am putut sa-l reconstruiesc.

Sneyder a reconstituit modelele combinand teoremele geometrice si comparandu-le cu modelele din palatele lui Irod.

Frankie Snyder: Am descoperit in aceste modele ca, precizia e impecabila. Sunt fascinante atat dimensiunile, formele cat si tehnica de asamblare.

Pana acum, s-au descoperit 600 de placi de ceramica.

Frankie Snyder: E asemenea unui joc de puzzle,dar lipseste poza de pe cutie. Nu stii de la inceput rezultatul si ai mereu doar 1% dintr-o placa. Nu e nimic de demonstrat, templul a existat. Insa va putem arata in detaliu ce era inauntrul lui.

Multa vreme, vizitatorii de la Muntele Templului si-au imaginat ca Templul lui Irod era construit din piatra alba. Barkay zice ca restaurarea podelelor ofera o intelegere si o apreciere mai profunda a maretiei celui de-al Doilea Templu evreiesc.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 636 - 25 septembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, orientul mijlociu, ierusalim, muntele templului, templu, iudaism, istorie, arheologie, descoperire

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.