Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Cisiordania - pamant palestinian sau leagan evreiesc?

Multi oameni cred ca votul UNESCO reprezinta doar o parte a planului palestinian de a desparti Israelul de pamantul lor natal, incercand sa convinga ONU sa-l declare stat independent palestinian. Ei isi cer dreptul asupra Cisiordaniei, insa, dupa cum veti vedea in acest reportaj mai vechi, in Biblie, acea zona e cunoscuta cu numele de Iudeea si Samaria si are o istorie care a inceput cu mult inainte de a exista poporul palestinian.

Multi o numesc Cisiordania, insa Biblia ii da o alta denumire. In Biblie, nu o gasim sub acest nume. Desi se afla pe malul vestic al Iordanului, noi stim ca tinutul se numeste Iudeea si Samaria.

Pe colinele Iudeii si ale Samariei a luat fiinta poporul evreu. Acolo a inceput totul. Prin aceste locuri a umblat Avraam, aici au locuit Isaac si Iacov, acesta e locul unde a adormit Iacov si a avut acel vis cunoscut.

Aceasta este comunitatea Bait-El, numita dupa numele biblic Betel, adica Casa lui Dumnezeu. Poate nu mai arata ca atunci, insa Biblia spune ca aici, in urma cu 4 000 de ani, Domnul i S-a aratat lui Iacov in vis si a promis ca ii da aceasta tara lui si urmasilor sai.

Iordania a preluat Cisiordania dupa razboiul israeliano-arab din 1948. 20 de ani mai tarziu, Israelul a preluat controlul castigand, in 1967, Razboiul de Sase Zile. Aici locuiesc 1.6 milioane de palestinieni si 350 000 de evrei. Acum, centrul Israelului din Biblie ar putea deveni un stat palestinian.

Aceasta e soseaua principal din Cisiordania pentru israelieni si pentru arabii palestinieni. Dean Bye spune ca ea e mult mai mult decat atat. E probabil unul dintre cele mai uimitoare drumuri din istorie. Aici S-a intalnit Dumnezeu cu patriarhii Sai, cu Avraam, Isaac si Iacov. El si-a dorit acest tinut. Pe acest drum, Isus S-a intalnit cu femeia samariteanca, careia i-a dezvaluit identitatea Sa.

Cateva asezari biblice de-a lungul acestui drum sunt in prezent comunitati evreiesti. Printre acestea se numara Ierusalimul si orasul Silo, unde s-a ridicat Cortul Intalnirii. Aceasta regiune se afla langa Anatot, si, conform Scripturilor, aici i-a spus Dumnezeu lui Ieremia sa cumpere o bucata de pamant si sa ascunda documentul intr-un vas de argila, ca semn al reintoarcerii poporului evreu in acest tinut.

El i-a spus: Vreau sa cumperi de la unchiul tau o bucata de pamant in Anatot. Vreau sa o cumperi legal, cu sigiliu si titlu de proprietate, si apoi sa pui documentul intr-un vas de lut, ca sa se pastreze multa vreme.

In ciuda importantei, nu veti vedea multi turisti aici fiindca multe orase din Cisiordania sunt sub supraveghere palestiniano-araba. Singurele regiuni supravegheate vizitate de turisti sunt orasele Betleem si Ierihon, care e cel mai vechi oras din lume.

Locasurile sacre aflate sub control arab sunt distruse frecvent. De exemplu, tratatele israeliano-palestiniene au protejat mormantul lui Iosif din Nablus, declarandu-l locas evreiesc sacru. In 2 000, palestinienii au evacuat centrul pentru studii evreiesti, si, ulterior, au jefuit locul. Apoi, un politist palestinian a ucis un evreu care se inchina acolo. Israelul l-a numit un atac terorist.

Alte locasuri disputate sunt Mormantul Rahelei, din Betleem, si Pestera Patriarhilor, din Hebron, unde sunt ingropati Avraam, Isaac, Iacov si sotiile lor.

Unii israelieni ar fi dispusi sa renunte la Iudeea, la Samaria si la aceasta mostenire biblica in beneficiul pacii, dar Naftali Bennett obiecteaza.

De aici provine originea Bibliei. Nu va fi pace daca ne vom dezradacina. Ei ar spune ca nu avem o conexiune cu taramul natal si vor decide sa ne izgoneasca din tara. Daca nu suntem in Ierusalim, in Hebron sau in Betel, nu vom fi nici in Tel Aviv.

Bye spune ca e datoria crestinilor sa fie de partea lui Dumnezeu.

Cred ca Dumnezeu a vrut ca Israelul sa permita strainilor sa locuiasca aici, insa mostenirea a dat-o Israelului. El a hotarat ca Israelul sa fie administratorul regiunii. Ar trebui sa respectam alegerea lui Dumnezeu !

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 149 - octombrie 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, palestina, cisiordania, samaria, iudeea

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.