Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Presedintia lui Trump - sfarsitul solutiei celor doua state in conflictul israeliano-palestinian?

Alegerea lui Donald Trump a dat curs unor speculatii in privinta relatiilor cu Orientul Mijlociu, in special cu Israelul. Unii spun ca acesta ar fi un timp propice pentru revizuirea procesului de pace dintre israelieni si palestinieni. Multi israelieni spera ca administratia Trump va aduce o schimbare majora in modul de abordare a conflictului israeliano-palestinian.

Schimbarile din SUA, din Europa si din zona dau Israelului sansa unica de a restabili si de a reconsidera totul. De la Acordul din Oslo din 1993, israelienii si palestinienii au cautat sa-si rezolve conflictele prin infiintarea unui stat palestinian in tinuturile biblice ale Iudeii si Samariei, cunoscute sub numele de Cisiordania. Aceasta solutie ar conduce in cele din urma la impartirea Ierusalimului si la evacuarea a mii de israelieni.

Ministrul Educatiei din Israel, Naftali Bennett, a ridicat miza cand a spus ca presedintia lui Trump ar putea insemna sfarsitul solutiei celor doua state.

Eu cred ca infiintarea unui stat palestinian pe teritoriul Israelului e o mare greseala. Trebuie sa venim cu idei alternative la vechea abordare. In ciuda nenumaratelor esecuri, care s-au soldat cu revolte palestiniene violente, cu atacuri de rachete asupra Israelului si cu razboiul din Gaza, solutia celor doua state a ramas valabila pana acum.

Exista semne care indica o posibila schimbare, cum ar fi declaratia lui Jason Greenblatt, un consilier apropiat al lui Trump, care spunea ca asezarile evreiesti din Iudeea si Samaria nu sunt o piedica in calea pacii.

Trump insusi s-a angajat sa recunoasca Ierusalimul ca si capitala a Israelului si sa mute acolo ambasada SUA din Tel-Aviv, mutare promisa de 20 de ani de multi candidati, insa nerealizata.

Fostul ambasador Itamar Rabinovich crede ca o asemenea miscare ar starni reactii de tot felul - Israelienii vor fi fericiti, iar palestinienii vor fi nefericiti. Ar putea urma revolte si acte de violenta.

Fostul ambasador UE al Israelului in Iordania, Oded Eran, ne-a spus ca Washingtonul are nevoie de o analiza recenta asupra conflictul israeliano-palestinian.

Va trebui sa evalueze ce anume n-a functionat in negocierile cu palestinienii la incercarea anterioara si apoi sa se adopte o noua paradigma, care sa duca la solutionarea conflictului israeliano-palestinian.

Eran spune ca e important ca noul presedinte sa gaseasca modalitati noi de a rezolva conflictul.

In Israel, oamenii asteapta de la premierul Netanyahu sa indemne noul presedinte sa vina cu schimbari, fiindca nimeni nu sustine Israelul mai mult decat israelienii de aici.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 155 - 26 noiembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, palestina, trump

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.