Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Descoperiri arheologice in Israel Piatra Magdalei, in orasul Mariei Magdalena

Va prezentam cea mai mare descoperiri din ultimii 50 de ani, dupa cum spun unii arheologi israelieni. Se numeste Piatra Magdalei. Ea a fost descoperita pe malurile Marii Galileii, intr-o sinagoga din secolul I, unde cu siguranta Isus a predicat. Satul se numeste Magdala, si e satul Mariei Magdalena. Ea locuia in acest sat, iar apoi L-a intalnit pe Isus si a mers dupa El.

Arheologul israelian Arfan Najar supravegheaza lucrarile de la situl din Magdala. El spune ca orasul a fost gasit dupa indepartarea unui singur strat de pamant – “In unele zone, pur si simplu puneam mana si gaseam cate un zid care ne astepta de 2000 de ani.”

Cea mai importanta descoperire din Magdala a fost o sinagoga care dateaza de pe vremea lui Isus. Dupa spusele arheologilor, aceasta este prima sinagoga descoperita in Galileea.

Exista o expresie care apare constant in diferite locuri din Evanghelii, Isus strabatea toata Galileea, invatand pe norod in sinagogi. Aceasta este cea mai apropiata sinagoga de Capernaum, unde locuia Isus. Cu siguranta, Isus a trecut pe aici de mai multe ori.

Aici s-a descoperit o comoara veche de 2 000 de ani. Ei ii spun Piatra Magdala. Unii arheologi o considera cea mai de seama descoperire din ultimele decenii. In 2009, dupa ce a fost descoperita, CBN a vorbit prima data despre aceasta piatra. Parintele catolic Kelly ne-a prezentat o replica a Pietrei Magdala, aproape de Muntele Templului.

Aceasta piatra este cea mai importanta descoperire care are legatura cu al Doilea Templu, cel de pe vremea lui Isus, reconstruit de Irod. Asta da afirmatie! Menora sapata pe piatra e unica. Prima a fost descoperita inainte de distrugerea Templului din anul 70 d.Hr.

Miscarea Legionaries of Christ detine zona si construieste momentan un complex in Magdala, care cuprinde un parc arheologic, un hotel si un centru religios. Parintele Solana a propus acest proiect si doreste sa fie un centru pentru toti.

„Sunt sigur ca va fi un dar pentru omenire, pentru cultura, pentru religie si, desigur, pentru Israel. Vizitatorii pot vedea ca Biblia prinde viata. Altarul e in forma unei corabii de pescuit, si aminteste de Isus care predica oamenilor de pe tarm de la bordul corabiei. Pentru mine, evangheliile au prins viata in acest loc. Nu le voi privi niciodata la fel.”

Parintele Solana spune ca mottoul Duc in Altum, care in latina inseamna Aruncati mrejele in apa e un mesaj valabil si astazi.

Parca Isus ne spune tuturor: Aruncati mrejele in apa, mai incercati o data, mergeti, mergeti ! Cred ca acesta e un mesaj frumos de care lumea are nevoie momentan, in contextul crizei financiare, al problemelor de munca, si a multor altor situatii. Trebuie sa incercam din nou. El e de partea noastra.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 156 - 3 decembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: arheologie, descoperire, isus, sinagoga

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.